Feng shui in de badkamer: hoe bereik je de ideale balans? | homify

Feng shui in de badkamer: hoe bereik je de ideale balans?

Johan van Dijk Johan van Dijk
Klaus Geyer Elektrotechnik Aziatische badkamers
Loading admin actions …

Feng shui is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wereld van inrichten en interieurarchitectuur. Het gaat er allemaal om dat je bij Feng shui de ideale balans bereikt. En heb je een beetje een idee hoe je dat in jouw huis vorm zou kunnen geven? Waar je misschien in eerste instantie vooral aan de woonkamer en de slaapkamer denkt, kun je hier ook in de badkamer prima mee aan de slag gaan. Wij geven je graag wat tips en aanwijzingen op dit gebied, dus lees maar snel verder!

1. Rechte lijnen

Ronde vormen mag je zeker wel toepassen, maar zorg er wel voor dat het geheel bestaat uit rechte lijnen. Schuin geplaatste elementen verstoren het gehele beeld. Hier zie je dat ook een meer minimalistische benadering prima samen kan gaan met Feng shui. En dat geldt eigenlijk voor alle stijlen. Denk er dus maar vast over na welke stijl het beste bij jou past!

2. Ventilatie

Bij Feng shui draait het allemaal om de juiste energiestromen. De opstelling van een ruimte is daarbij erg belangrijk, maar zeker bij een badkamer moet je ook de ventilatie niet vergeten. Met frisse lucht kun je er namelijk voor zorgen dat het klimaat goed voor gezondheid en geest is. Een raam dat je kunt openen is erg fijn voor frisse lucht, maar als dat niet mogelijk is dan doe je er zeker goed aan om een ventilatiesysteem te installeren.

3. De inrichting zelf

De inrichting van een badkamer, Feng shui of niet, is vaak een kwestie van passen en meten. Maar als je de balans zo goed mogelijk in stand wilt houden, dan moet er zeker om gedacht worden dat alles op de juiste plek staat. Op de foto zie je dat de afstand tussen toilet en douchecabine juist goed is.

4. Licht

Licht is ook een zeer essentieel onderdeel van Feng shui. Het licht moet goed z’n weg door de gehele ruimte weten te vinden. Daglicht is erg belangrijk, maar daar heb je vroeg in de ochtend, ’s avonds of in een badkamer zonder ramen weinig aan. Het licht moet helder en wit zijn. Kies voor meerdere lichtpunten om de gehele ruimte uitgebalanceerd en evenwichtig te verlichten.

6. De kleuren

Een van de belangrijkste elementen bij een uitgebalanceerd interieur volgens de Feng shui methodes, wordt gevormd door de kleuren. Je ziet hier een fraai voorbeeld waarbij vooral van aardse tinten gebruik is gemaakt. Maar als je dat toch iets te donker is, dan kun je ook prima voor diverse pasteltinten kiezen. Roze, groen of blauw in zachte tinten zijn ideaal om toe te passen. Symmetrie is verder ook erg belangrijk. De grote spiegel zorgt daar in deze badkamer voor!

5. Hoe het niet moet

Je hebt de hele tijd fraaie voorbeelden van Feng shui gezien, maar hier zie je vooral hoe het niet moet. Wel moeten we gelijk opmerken dat dit wel een ideale badkamer voor minder valide mensen is! Maar als je het volgens Feng shui wilt doen dan is dit echt te vol en te veel…

7. Reflectie

We sluiten af met reflectie. Door het licht op verschillende glimmende materialen te laten vallen, wordt de energiestroom in je badkamer (of andere ruimtes) meer versterkt. Het zorgt er gelijk voor dat jij je energieker gaat voelen! En juist in de badkamer waar jij je dag begint en ook weer afsluit is dat van groot belang. Dus als het nu is gaan kriebelen, kunnen we je zeker adviseren om samen met een expert met jouw badkamer aan de slag te gaan. We wensen je daar heel veel succes bij!

Badkamer of toilet mooi maken? Check deze tips!
Arrow navigation 3b3136b1
Wat vind jij van deze tips? We vernemen je reactie graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!