De Leukste Peuterbedden | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De Leukste Peuterbedden

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
Kids Bedroom Ideas van Cuckooland Modern
Loading admin actions …

Slapen moet kinderen een belevenis zijn. Hoe krijg je ze anders naar bed? Na een dag vol indrukken en ervaringen moet naar bed gaan niet alleen leuk zijn maar ook rustgevend. Ze moeten namelijk de volgende dag weer net zo goed er tegenaan kunnen, en we weten allemaal dat kinderen dit ook zeker zullen doen. Er is voor iedere levensfase een bijpassend bed; denk aan wiegen voor baby's. Zo ook voor peuters. Peuterbedden laten zich kenmerken door een overgang te zijn tussen wiegen en zelfstandige bedden. Peuterbedden zijn vaak nog duidelijk gericht op veiligheid, al omsluiten ze het kind niet helemaal meer zoals een wieg. Daarnaast zijn ze vaak karakteristiek in uiterlijk. Kleurrijk, avontuurlijk en vooral fantasierijk. Neem eens een kijkje naar deze tien peuterbedden.

Veilig Slapen

KIDS TENT BEDROOM CABIN BED in Green van Cuckooland Modern
Cuckooland

KIDS TENT BEDROOM CABIN BED in Green

Cuckooland

Peuterbedden proberen vaak het midden te vinden tussen wieg en kinderbed. Dat is duidelijk te zien op deze foto in de beschermende randen aan voeten- en hoofdeind. Hierdoor kan de peuter niets 's nachts uit zijn bed rollen. Ook ga je bij peuterbedden duidelijk zien of het een jongens- of meisjeskamer is. Kleuren, vormen en algemene uitstraling gaan meer en meer de dienst uit maken. Toch weet het peuterbed op deze foto nog vrij in het midden te blijven. Het kan zomaar voor een jongen of een meisje zijn.

Kalme Peuterbedden

van KRETHAUS Scandinavisch

Voor de tweelingen. Na een dag samen te hebben mogen ravotten kunnen de jongens heerlijk in slaap vallen in deze peuterbedden. Ze neigen al iets meer naar zelfstandige bedden maar vanwege het laag tot de grond staan behelzen ze toch nog de veiligheid van een peuterbed. De kleuren zijn zacht en rustgevend, precies dat wat moderne peuterbedden mogen hebben. Zo bieden ze kinderen niet alleen een kalme omgeving maar voelen ze ook constant aan als een plek waar geslapen hoort te worden. Er wordt hierdoor wel weinig aan de fantasie overgelaten, maar het is maar de vraag of peuterbedden hier ook toe geschikt zijn.

Het Hoge Peuterbed

modern  door bobo kids, Modern
bobo kids

Block Bahia Bed

bobo kids

Je allereerste hoogslaper, dat moet spannend zijn. Ik kan me goed herinneren hoe spannend ik het als kind vond als ik in een hoogslaper mocht kruipen. Om vanuit de hoogte rond de kamer te kijken, op mijn eigen veilige eiland. Peuterbedden kunnen wel degelijk de hoogte in zonder het gevoel van veiligheid kwijt te raken. Ook hier weer wordt de peuter ervan weerhouden uit bed te rollen. Daarnaast zijn peuterbedden als deze verre van veel te hoog. Daardoor wordt een mogelijke val altijd nog beperkt tot een verwerpelijk ongevalletje. Er zal zonder meer veilig en fijn geslapen worden in peuterbedden als deze.

Lieflijk Slapen

modern  door bobo kids, Modern
bobo kids

Redondela bed

bobo kids

Voor de meisjes is er natuurlijk altijd roze. Zelfs in de moderne tijd waarin we steeds minder de nadruk proberen te leggen op stereotypes zijn sommige zo hardnekkig dat ze altijd blijven. Peuterbedden als deze weten een lieflijk gevoel op te roepen, ergens waar de lieve dochter 's nachts gaat slapen. In het vakje naast het bed is ruimte voor de favoriete knuffels, en in de lades kan zowel beddengoed als kleding worden opgeborgen. Dit maakt deze peuterbedden niet alleen mooi maar ook praktisch. Daarnaast staat het peuterbed laag bij de grond wat het een veilige omgeving maakt.

Thematische Peuterbedden

Zei ik hiervoor iets over roze? Wat dacht je van deze peuterbedden. Dit is liefde en meisjes alom. Het peuterbed hier is één van de eerste themabedden. Hier is dat duidelijk liefde en hartjes, iets wat we natuurlijk veel in meisjesachtige ontwerpen terug zien. Het peuterbed is aan alle kanten vrij, wat het ook geschikt maakt om op de groei te kopen. Dat scheelt weer om drie jaar later een nieuw bed te moeten kopen. Of het kind tegen die tijd nog net zo verzot is op een hartjesbed is natuurlijk maar de tweede vraag.

Klassieke Peuterbedden

Praktisch en klassiek; peuterbedden zoals ik ze ken uit mijn jeugd. Het simpele hout beschermt het kind aan drie zijden en onder het peuterbed liggen drie lades om van alles in op te bergen. Zelf had ik een lade met speelgoed en eentje met beddengoed, precies zoals ik het wilde. Deze peuterbedden doen eigenlijk niets met thematische invloeden of kunstzinnige vormen en dat is meer dan okee. Ze werken namelijk perfect in de praktische zin; ze hebben de charme van herkenning met zich mee. Wie kent er nu niet de standaard houten beddenframes?

Lichtje bij het Peuterbed

van homify

Het fijnste aan peuterbedden is het gevoel van veiligheid dat ze op weten te roepen. Er moet voor een peuter altijd een plek zijn om naartoe te vluchten, ergens waar hij of zij zich op zijn of haar gemak kan voelen. Peuterbedden als deze weten dat perfect te behelzen. Kijk zelf maar, een eigen huisje om in te verdwijnen. Om veilig tussen drie muren te slapen met uitzicht op je eigen kamer. Het lampje is daarnaast ontzettend handig om 's nachts een boekje bij te lezen, iets wat bij peuterbedden niet vaak voorkomt. Toch wel erg handig, lijkt mij.

Peuterbedden op de Groei

Sebra Kili meegroeibed van De Kleine Generatie Scandinavisch
De Kleine Generatie

Sebra Kili meegroeibed

De Kleine Generatie

Dit is een zogeheten groeibed, ideaal voor de snel groeiende kinderen die binnen enkele jaren al tientallen centimeters erbij hebben weten te snoepen. Om te beginnen zijn zulk soort peuterbedden ideaal om als ledikant te dienen, wanneer de wieg eigenlijk al overbodig is. Daarnaast kan het voor peuters ook een heerlijke slaapplek zijn, met zachte wanden aan weerszijden en een veilige omheining die ervoor zorgt dat het kind er niet zomaar uit kukelt. Deze peuterbedden zijn vooral populair vanwege de zachte en toegankelijke uitstraling. Er wordt hier niet meer harde woorden gesproken, als het ware.

Praktische Peuterbedden

juniorbed VROLIJK van ukkepuk meubels Scandinavisch
ukkepuk meubels

juniorbed VROLIJK

ukkepuk meubels

Grijs, zwart, wit. Welke jongen voelt zich hiermee aangesproken? Deze peuterbedden hebben wederom een beschermende rand bij het hoofd- en voeteneind en zijn daarnaast ook nog goed te kopen op de groei. Ze staan laag bij de grond en in vorm meer dan praktisch. Makkelijk te plaatsen peuterbedden zijn ongetwijfeld een pretje voor iedere ouder.

In je eigen Huisje

Bedhuisje van Boefjesfabriek Landelijk

Een waar boevenhuis, deze peuterbedden van de Nederlandse ontwerper. Het hoofdeind is veilig omsloten in een eigen huisje en het bed kan daar ook van worden weggeschoven. Dit zijn wederom peuterbedden op de groei, want als het kind zich eenmaal te groot (of te stoer) gaat voelen, dan kan het huisje in een mum van tijd worden weggerold.

Wat vindt u een prachtig peuterbed? Deel het met ons in de reacties.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!