8 kleine tuinen om inspiratie op te doen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

8 kleine tuinen om inspiratie op te doen

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
  door EcoEntorno Paisajismo Urbano
Loading admin actions …

De tuin is een zeer belangrijke ruimte rondom ons huis. Door het contact met de natuur ontstaat er een veel aangenamere sfeer in huis. Niet elke tuin is even groot, en soms kun je wel eens balen van je kleine tuin. Toch kun je met een kleine tuin ook heel veel moois doen. Daarom hebben we dit artikel voor je geschreven. Hierin zie je acht kleine tuinen om inspiratie op te doen. Lees snel verder om in je eigen kleine tuin aan de slag te gaan! 

Kleine tuin Hoofddorp:  Tuin door Biesot
Biesot

Kleine tuin Hoofddorp

Biesot

1. Langs de gevel

Door een plantenbak langs de gevel van ons huis te plaatsen, wordt de buitenruimte rondom het huis optimaal benut. Daarnaast vrolijkt het de gevel zelf ook op, want in de meeste gevallen is die toch best saai. Kies voor veel groen en wat leuke bloementjes, zoals ze op de foto hierboven ook hebben gedaan.

2. Contrast

Een kleine tuin kan opvallen door een beetje creativiteit, bijvoorbeeld door contrast in de tuin te creëren. Dat hebben ze in de tuin op de foto hierboven ook gedaan. De planten in verschillende tinten groen contrasteren met het zwarte grint op de grond. De drie mosterdkleurige tegels maken het geheel helemaal af.

3. Hoge bloempot

  door Chippie

Met een hoge bloempot op pootjes kun je extra veel ruimte in een kleine tuin creëren. Je kunt de bloempot onder een raam plaatsen, zoals ze op de foto hierboven ook hebben gedaan. Dan kun je er zowel buiten als binnen van genieten.

4. In een hoekje

Met een klein hoekje in je tuin kun je meer doen dan je misschien zou denken. Sommige planten hebben namelijk veel beschutting nodig om te kunnen groeien. Daar is een hoekje zoals in de tuin op de foto hierboven natuurlijk uitermate geschikt voor.

5. Bloempotten

Met een paar losse bloempotten met mooie planten erin kun je zonder veel moeite en investering een stukje groen in je tuin creëren. Om ervoor te zorgen dat het allemaal goed bij elkaar past en het niet te druk wordt, is het verstandig om voor hetzelfde type bloempot te kiezen.

6. Binnentuin

Als je geluk hebt, dan heb je een kleine buitenruimte die je vanaf je slaapkamer kunt bereiken. Een knusse, gezellige binnentuin. Zet er een paar mooie planten in en je wordt elke ochtend wakker in een oase van groen. Heerlijk toch?

7. Cactussen

Als je een tuin hebt op het zuiden waar in de zomer de hele dag vol de zon op staat, kan het lastig zijn om je planten in leven te houden. De meeste planten houden namelijk ook wel van een beetje schaduw op zijn tijd. Wil je toch graag planten in je zonnige tuin? Dan kun je het beste voor cactussen kiezen, want die kunnen heel goed tegen de volle zon.

8. Betegelde tuin

 Terras door Bowles & Wyer
Bowles & Wyer

A Roof Garden, Chelsea

Bowles & Wyer

Het hoeft niet allemaal groen te zijn in een kleine tuin. Ook tegels en andere elementen van beton of cement kunnen in een kleine tuin goed tot zijn recht komen. Kijk maar eens naar de foto hierboven. Er is niet zo heel veel groen, maar toch is er genoeg te zien en te beleven.

Wil je meer weten over kleine tuinen? Lees dan ook dit artikel eens!

Wat is jouw tip om je kleine tuin in te richten? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!