Ruim wonen in de stad | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ruim wonen in de stad

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van (주)건축사사무소 아뜰리에십칠 Modern
Loading admin actions …

Ruim wonen en wonen in de stad kunnen soms moeilijk met elkaar te combineren zijn. Maar gelukkig bestaat die mogelijkheid natuurlijk wel! In veel Aziatische landen is het ook vaak lastig om een ruime woning in een stedelijke omgeving te kunnen creëren. De Koreaanse experts van Architecten Atelier 17 draaien hun handen echter niet om voor het ontwerpen van een royale woning op een relatief klein oppervlakte. En om ook een beetje een landelijk gevoel te geven, is er zelfs meer dan voldoende buitenruimte in en om het huis overgebleven. Wonen in modern stadshuis met een landelijk randje, een ideale combinatie!

Eerste blik

Een eerste blik op de woning laat inderdaad zien dat de oppervlakte waarop het huis verrezen is vrij beperkt is, toch staat er een robuust en modern huis! Doordat de ene helft uit witte baksteen is opgetrokken en de andere helft uit gepleisterd beton bestaat, ontstaat een visueel zeer aantrekkelijk beeld. De rechte vormen in combinatie met het schuine dak trekken ook de aandacht. Dit is zonder meer een uniek ontwerp!

Verrassende buitenruimte

Op de eerste foto zag je de tuin al wel liggen, maar je had vast niet verwacht dat het nog zo’n verrassend grote buitenruimte zou zijn! Een moderne en ook landelijke tuin en een ruim terras geven meer dan voldoende gelegenheid om bij mooi weer lekker buiten te vertoeven. En de woning blijkt ook veel groter te zijn dan je verwacht. De tuin is niet de enige buitenruimte, er zijn op de eerste verdieping ook twee balkons aangebracht.

Bijzondere architectuur

Als je meer detailopnames van dit huis gaat bekijken, dan valt de bijzondere architectuur erg op. Dit fraaie glazen trappenhuis is daar een voorbeeld van. Een bijzonder creatieve oplossing en wederom verrassend element van dit huis. Met al deze verrassingen zijn we natuurlijk erg benieuwd hoe het er binnen uit is komen te zien!

Ruime woonkamer

De ruime woonkamer is weer zo’n bijzondere ruimte. De ruimte heeft een heel modern uiterlijk gekregen, al zorgt de berkenhouten vloer voor een klein landelijk tintje. Vooral de sfeer die in de woonkamer heerst, is heel bijzonder. En je moet toch echt zoeken waardoor het komt. De bijzondere verlichting werkt daar in ieder geval voor een groot deel aan mee. De geïntegreerde lichtbalken in het plafond zou je eerder in een winkel of in een kantoor verwachten, niet in een woonhuis. Het geeft een apart effect! Bijzonder fraai is trouwens ook het effect van het glazen trappenhuis: het licht valt op een mooie gefilterde wijze in de woonkamer. En laten we vooral ook niet de eethoek vergeten! Het ziet er erg uitnodigend uit om daar aan te schuiven voor een hapje en een drankje.

Fraaie overloop

Aan de inrichting van deze overloop is ook zeer veel aandacht besteed en dat heeft zeker z’n vruchten afgeworpen: het is een bijzonder fraai geheel geworden. Het contrast tussen baksteen en hout is zonder enige twijfel de grootste sfeermaker. En ook hier is weer zeer veel tijd gestopt in het uitzoeken van bijzondere verlichting. Erg aantrekkelijk om naar te kijken.

Heerlijk dakterras

De grootste verrassing in het huis is waarschijnlijk toch het dakterras. Hoeveel buitenruimte kun je wel niet hebben midden in de stad? De bewoners van dit huis kunnen optimaal buiten verblijven zonder hun erf te verlaten. Volwassenen kunnen hier heerlijk ontspannen zitten, en met het leuke trapachtige bankje is het ook een hele leuke plek voor kinderen om te spelen. Lekker beschut en toch heerlijk buiten. Dit project is wat ons betreft een zeer geslaagde oplossing voor wonen in de stad met extra buitenruimtes.

Is je interesse gewekt in de bijzondere vormgeving die Koreaanse architecten gebruiken? Dit project zal je dan ook zeker aanspreken.

Heb je ook de luxe van een ruim huis in de stad? Wij zijn erg benieuwd naar jouw ervaringen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!