Pasgetrouwd? De perfecte slaapkamer voor de wittebroodsweken

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Pasgetrouwd? De perfecte slaapkamer voor de wittebroodsweken

Sanne Sanne
Stadsvilla Den Haag:  Slaapkamer door IJzersterk interieurontwerp
Loading admin actions …

Of je nu al samenwoonde voor je ging trouwen of of je na je bruiloft bij elkaar intrekt: het is het helemaal waard om je slaapkamer een update te geven om lekker te kunnen genieten van je wittebroodsweken. Na de bruiloft is de rust snel wedergekeerd en dat mag ook wel. Na maanden van voorbereiding en misschien nog een huwelijksreis is het tijd voor de nodige ontspanning.

Maar om het leven wat leuker en spannender te maken is dit hét moment om een paar dagen tijd te investeren in het (her)inrichten van de slaapkamer. Vaak blijft het bij een bed, een kast, een lamp en verduisterende gordijnen, maar door echt iets te maken van de inrichting van je slaapkamer geniet je extra van de ruimte en kun je er beter ontspannen. Denk bijvoorbeeld na over het kleurgebruik, je beddengoed, sfeerverlichting en accessoires en maak je slaapkamer perfect voor jullie eerste weken als getrouwd stel en natuurlijk voor de jaren daarna!

Een mooi kleurenschema

Kies niet alleen voor kleuren die jullie mooi vinden, maar denk ook na wat het effect van die keuze is op de sfeer. De wittebroodsweken vragen om een romantische, warme sfeer waarin je je optimaal kunt ontspannen en fijn samen kunt zijn.

Kies daarom niet (alleen) voor koele tinten, maar ga voor warme kleuren, zoals crème, zachtroze, bordeauxrood, abrikoos, taupe et cetera. Ook wanneer je een kleur als grijs gebruikt kies je voor warm grijs in plaats van kil grijs. Dat doet heel veel voor de sfeer. Iedere kleuren heeft warme en koele varianten. Door goed over je kleurenschema na te denken creëer je zonder veel moeite een warme, knusse kamer. Je kunt warme en koele tinten natuurlijk ook prachtig combineren tot een geheel met een warme uitstraling, zoals Auping doet.

Kleuren hebben een enorme invloed op de sfeer en ook op je humeur. Als pasgetrouwd stel ga je natuurlijk voor een warme, romantische sfeer!

Een knus en comfortabel bed

De basis van een fijne slaapkamer is een goed bed. Uiteindelijk breng je de meeste uren in je slaapkamer slapend door, dus een goed bed is essentieel. Kies niet van een plaatje, want iedereen is anders en heeft andere ondersteuning nodig. Ga naar een beddenzaak om verschillende bedden uit te proberen. De betere beddenzaak heeft vaak een niet-goed-geld-terugregeling, zodat je je bed een paar weken kunt proberen. Als je niet tevreden bent kun je het dan kosteloos omruilen voor een ander exemplaar van dezelfde prijs. Lees in dit Ideabook meer over boxsprings.

De standaardmaat bed (140x200) is in principe goed: breed genoeg, lang genoeg. Sommige stellen hebben echter extra wensen of behoeften. Als een van jullie bijvoorbeeld een woeler is is het fijn om een groter bed te nemen. Bovendien voelt zo'n kingsize bed extra luxe, dus als je de ruimte hebt…

Luxueus linnen

master bedroom:  Slaapkamer door Boks architectuur
Boks architectuur

master bedroom

Boks architectuur

Om je bed extra comfortabel te maken koop je mooi beddengoed. Ten eerste schaf je een fijn donzen dekbed aan. Onder zo'n luchtig dekbed voelt het al snel alsof je in een hotel bent! Kies daarnaast een heerlijke overtrek van een luxe stof zoals linnen of satijn, om dat hotelgevoel te versterken. Maak het geheel af met een mooie sprei en veel kussens. Zo voelt het alsof je op een wolkje gaat liggen. Qua kleuren pas je alles natuurlijk aan aan het gekozen kleurenschema, zodat je een prachtig geheel krijgt.

Gordijnen voor een zachte, romantische sfeer

Familiehuis, Amsterdam Zuid:  Slaapkamer door Binnenvorm
Binnenvorm

Familiehuis, Amsterdam Zuid

Binnenvorm

Gordijnen zijn in de slaapkamer essentieel, zowel voor de nodige privacy als om je kamer te verduisteren. Kies dus of voor verduisterende gordijnen of voor een combinatie van halfdoorzichtige gordijnen en verduisterende rolgordijnen. Kies in ieder geval een zachte stof die een romantische sfeer ademt. Zware gordijnen zorgen weleens voor een optische verkleining van de ruimte, maar ze geven wel een luxe, warme sfeer. Weeg dus goed af wat in dit geval belangrijk is en welke invloed de gordijnen zullen hebben. Kies lange gordijnen, die eventueel een beetje op de grond hangen, dat geeft een elegant effect.

Sfeervolle en praktische verlichting

Verlichting kan de sfeer in de kamer sterk beïnvloeden. In de slaapkamer wil je enerzijds een romantische sfeer neerzetten met licht, maar anderzijds heb je ook praktische verlichting nodig, bijvoorbeeld voor wanneer je kleding kiest of een boek leest. Kies dus voor verschillende lichtbronnen die je apart van elkaar kunt in- en uitschakelen.

Plaats dus bijvoorbeeld een hanglamp in de midden van het kamer, die je gebruikt als algemene verlichting; bijvoorbeeld bij het omkleden. Neem daarnaast bedlampjes die een zachter licht verspreiden, geschikt voor een romantische avond en voor het lezen van een boek. Ten slotte kun je nog spots plaatsen om bijvoorbeeld een schilderij uit te lichten of om je kledingkast te verlichten.

Accessoires en kunst

Versterk de romantische sfeer met behulp van passende accessoires en kunst. Zoek samen bijvoorbeeld een mooi schilderij uit dat bij jullie past of dat zelfs symbool staat voor jullie huwelijk. Kies ook accessoires die bij de warme, romantische sfeer passen, zoals kussens. Ga in ieder geval voor items die bij jullie persoonlijk passen en bij de sfeer die jullie in je slaapkamer willen creëren.

Bloemen en planten

 Slaapkamer door Custom  Media
Custom  Media

Plants to liven up bedrooms

Custom Media

Ten slotte kun je nog planten en bloemen in de slaapkamer plaatsen. Bloemen zorgen voor een positieve sfeer. Planten zijn rustgevend en produceren overdag extra zuurstof. Het beetje zuurstof dat ze 's nachts nemen is overigens verwaarloosbaar, dus maak je geen zorgen over een teveel aan planten.

Waar je wel rekening mee moet houden is de geur die een plant verspreidt. Het is niet ontspannend om in een sterke bloemen- of plantengeur te gaan slapen. Bovendien kunnen sommige planten zorgen voor een allergische reactie. Als je overdag de gordijnen vaak niet opent is het belangrijk dat je een plant kiest die niet heel zonlicht nodig heeft.

Heb of ga jij als pasgetrouwde je slaapkamer (her)inrichten? Wat vond je van onze tips?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!