Zo leg je je tuin aan volgens Feng Shui

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Simone Flores Arquitetos & Associados Tropische kantoorgebouwen
Loading admin actions …

We benaderen het onderwerp – Feng Shui – vaak voor de inrichting van onze huizen, maar ook je tuin kun je volgens deze principes inrichten. Zoals bekend, zoekt Feng Shui naar de perfecte balans in energie zowel binnen als buiten je huis. Bovendien is de Feng Shui leer gebaseerd op de krachten van de natuur dus waar zou je dit beter kunnen toepassen dan in je tuin? Dus wil je graag een 100% Feng Shui-huis vol positieve energie en balans, volg dan deze stappen om ook van een tuin vol goede energie te genieten. De grootte van de tuin doet er niet toe. Het belangrijkste is het gevoel van welzijn, wanneer we je ernaar kijkt of erin zit. Ontdek nu alles wat je altijd al wilde weten over een Feng Shui tuin.

Feng Shui: Wat is het?

De meeste onder ons hebben wel al eens gehoord van Feng Shui, maar wat is het nu juist? Wel, het is een oude Chinese filosofie waarin je leefomgeving, je gevoel en je geluk centraal staan. Het draait allemaal om het creëren van een harmonisch geheel met organische en natuurlijke elementen, waardoor je een relaxte en ontspannende sfeer verkrijgt. Zowel je geest als lichaam zullen op de beste manier kunnen ontspannen en verdwijnt stress dus als sneeuw voor de zon dankzij de harmonie en de evenwicht. Je tuin is op zich al een zeer ontspannende plek rondom je huis, maar dankzij de Feng Shui wordt het dus nog net dat tikkeltje gelukzaliger. Niet alleen de inrichting van je tuin is belangrijk op vlak van de Feng Shui? Ligt je tuin in het Noorden? Dan heeft dit volgens de Feng Shui een positieve invloed op je carrière. Heb je een tuin in het Noordwesten? Dan krijg je volgens de Feng Shui veel steun van een grote groep vrienden en familieleden.

Verlichting

Volgens de principes van Feng Shui is niet alleen de decoratie maar ook de verlichting een fundamenteel element en mag deze daarom nooit ontbreken of onvoldoende zijn zowel binnen als buiten ons huis. Dus ook voor je tuin natuurlijk, maar 's nachts is dit minder belangrijk natuurlijk. Kies bijvoorbeeld voor solarlampen die overdag in de zon opladen en in de avond branden. Zo blijven je kosten laag en het is ook nog eens een milieuvriendelijke keuze. Wil je deze milieuvriendelijke mogelijkheden ontdekken? Dat kan zeker en vast als je een van onze experts inschakelt. 

Plaats een waterelement

In Feng Shui is water een van de vijf fundamentele elementen van energie en leven. Water is van vitaal belang om de energie te veranderen. Dus heb je nu een geweldig excuus om een schitterende Feng Shui fontein voor in je tuin te kopen. Er zijn allerlei verschillende modellen op de markt, maar kies een zo natuurlijk mogelijke zoals bijvoorbeeld deze houten of een rotsvijver. Zorg ook voor voldoende aandacht voor het water: dit moet constant stromen en mag niet stagneren of vuil worden om de energie niet te vervuilen. In dit opzicht is het belangrijk om bladeren die in je vijver vallen direct te verwijderen. En kijk eens wat een fijne energie zo'n vijver brengt in dit voorbeeld. Bovendien is het geluid aangenaam en ontspannend.

Frisse kleurrijke bloemen

Als Feng Shui de energie verlevendigt dan moeten de bloemen vers en gezond zijn. Plaats daarom verschillende soorten planten voor de verschillende seizoenen van het jaar zodat je tuin er altijd kleurrijk en mooi uitziet. Een Feng Shui-tuin moet worden ingericht met verschillende planten van verschillende afmetingen – hoog, laag, stevig en fijn. Hierdoor ziet de tuin er overal anders uit. Tip: Lavendel is geweldig zowel qua geur en aanblik maar ook voor bescherming tegen afgunst en voor meer energie. Plaats dit daarom in je voortuin!

Witte bloemen

Je kunt kiezen voor een kleurrijke tuin maar de favoriete kleur binnen Feng Shui is wit. Wit zorgt voor helderheid, zuiverheid en frisheid. Plaats in je Feng Shui tuin dus zeker wat witte elementen. In de Feng Shui spelen kleuren een belangrijke rol in de zin van hoe ze de sfeer beïnvloeden. Witte bloemen trekken praktische mensen aan, terwijl blauw- of paarstinten worden gebruikt om de rijkdom voor de ziel te creëren of te behouden. Rode en roze bloemen zorgen voor romantiek. Kies voor een fraaie mix die een mooie harmonie vormt met elkaar.

Maak ronde vormen in je tuin

Volgens Feng Shui is het belangrijk dat je tuin er niet te vierkant uitziet en mogen rechte lijnen niet overheersen. Maak liever een tuin met golvende vormen of gebogen lijnen, zoals we in de afbeelding hierboven zien. Op deze manier kan de energie perfect door de ruimte stromen. Plaats er kleine fraaie details die het verschil maken en die jouw persoonlijke smaak reflecteren. Heb je zelf geen groene vingers, maar wil je toch prachtige ronde vormen in je Feng Shui? Laat ze dan ontwerpen door onze experts.

Combineer verschillende natuurlijke materialen

Wist je dat het midden van je tuin vrij moet blijven? Het is ideaal wanneer deze ruimte helemaal leeg is zodat de energie vrij circuleert. Dus plaats hier bij voorkeur geen planten, bomen, banken of andere elementen. Een andere tip is dat natuurlijke elementen uitstekend geschikt zijn om je Feng Shui-tuin te decoreren omdat ze weinig energie verbruiken en goed passen bij de planten, aarde en bloemen. Maak wanneer dit mogelijk is ook een natuurlijk pad met rotsen of natuurlijke stenen. Kies voor je tuinmeubilair bij voorkeur een natuurlijk materiaal zoals hout of rotan.Dit materiaal houdt de Chi in de ruimte in balans en is in harmonie met de elementen water, aarde en vuur. Voeg de natuurlijke elementen ook zeker toe aan deze designs, die het onderhoudsgemak van je tuin absoluut vergroten.

Die fontein is zo prachtig! Welk tip ga je zeker toepassen in je tuin? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!