Oude kantoorruimte wordt prachtige gezinswoning! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Oude kantoorruimte wordt prachtige gezinswoning!

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
van Staging Factory Klassiek
Loading admin actions …

We gaan hieronder kijken naar een bijzonder project van het Portugese Home Staging Project. Het interieur- en architectenbureau dat geleid wordt door de zusters Catarina en Margarida Diniz. Een van de expertises van dit bureau is het renoveren en herinrichten van verwaarloosde en in onbruik geraakte ruimtes. Dat is ook het type categorie waarin we onderstaand project kunnen plaatsen. 

Voor: De woonkamer

Dit is hoe de experts van Home Staging Project het gebouw aantroffen. De ruimte deed dienst als kantoorplek en was lange tijd niet onderhouden. Op de muren treffen we vochtplekken en loslatend verf aan. De ruimte wordt verlicht door steriele tl-verlichting. 

Na: De woonkamer

Het team was verantwoordelijk voor het gehele proces, van ontwerp en materiaalkeuze tot de inrichting en afwerking. Het doel was om een chic en stijlvol appartement te creëren. Er werd gekozen voor exclusieve materialen zoals marmer en exclusieve keramiektegels. Er werd veel aandacht besteed aan details. Let bijvoorbeeld op de sierlijke witte luiken waarmee het venster rechts gesloten kan worden. 

Na: Woonkamer II

Om te komen tot een luxueuze en exclusieve sfeer werd gekozen voor exclusieve materialen, bijzonder behang en modern vormgegeven meubilair. De houten vloer werd behouden, opgeknapt en opnieuw behandeld. In de woonkamer komen we veel grijze tinten tegen, afgewisseld met enkele opvallende meubels, zoals de gele bank links op de foto. 

Na: Driedeling

Omdat de oppervlakte van het appartement enigszins beperkt was werd gekozen voor een open ruimte waarin ook de keuken en de eethoek werden geplaatst. Om deze functioneel van elkaar te scheiden werd een halfopen, lage wand geplaatst. De bovenkant daarvan kan als werkblad gebruikt worden, in het meubelstuk zelf kunnen spullen opgeslagen worden. 

Na: Eetkamer

Op deze foto krijgen we een beter beeld van de eethoek. Een eenvoudige, houten tafel vormt het middelpunt. Twee industrieel-ogende lampen zorgen ervoor dat deze hoek van de kamer sfeervol verlicht wordt. 

Voor: De keuken

Op deze foto zien we de staat van de keuken voor aanvang van de verbouwing. De experts van Home Staging Project kozen ervoor om de keuken naar de woonkamer te verplaatsen en deze ruimte in te richten als badkamer. 

Na: Open keuken

Het verschil tussen de twee keukens is gigantisch. Door de keuken naar de woonkamer te verhuizen was het mogelijk om een ruime, open sfeer te creëren. Natuurlijk licht en modern design zetten hier de toon. Het gebruik van verschillende materialen, kleuren en texturen geven de keuken een chique en exclusieve uitstraling, die vergelijkbaar is met de rest van de woonkamer. 

Voor: Badkamer

Over de oude badkamer die zich in het pand bevond kunnen we kort zijn. Deze was vooral heel erg klein, benauwd en donker. 

Na: Badkamer

De nieuwe badkamer schittert in helderheid en is zorgvuldig afgewerkt. We kunnen ons de oude situatie bijna niet meer voorstellen. In deze ruimte zorgt de grote spiegel ervoor dat de badkamer groter lijkt dan dat hij eigenlijk is. In overeenstemming met de overige inrichting van de woning vinden we ook hier weer een bonte mix van materialen aan. Daarbij valt ons vooral het houten blad en de marmeren wastafel  op. 

Na: Badkamer II

Het bad is gesitueerd naast een venster, voorzien van een metalen raster. Buiten ontwaren we de contouren van de Portugese hoofdstad. Hier baadt men niet alleen in het water, maar ook in het daglicht, genietend van het afgestompte rumoer dat ons via het kleine raampje bereikt.  

Voor: Slaapkamer

Op deze foto zien we de ruimte die werd ingericht tot slaapkamer. We kunnen aan het type materialen zien dat hier nog het nodige werk te verrichten was. 

Na: Slaapkamer

Eenvoudig, delicaat en elegant zijn de drie woorden die ons te binnen schieten bij het aanzien van de nieuwe slaapkamer. De kledingkast links valt nauwelijks op. In het midden werd een nis gerealiseerd waar enkele persoonlijke spullen uitgestald kunnen worden. Wanneer u nog niet uitgekeken bent op dit bijzondere project, neem dan ook eens een kijkje op het homify-profiel van Home Staging Project

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!