28 kleine woonkamers met een hoekbank - deel 2 | homify

28 kleine woonkamers met een hoekbank – deel 2

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Scandinavische woonkamers van ALEXANDER ZHIDKOV ARCHITECT Scandinavisch
Loading admin actions …

Een kleine woonkamer inrichten is niet eenvoudig: het is belangrijk om het meeste uit de beschikbare ruimte te halen om de woonomgeving comfortabel, functioneel en ruim aan te laten voelen. Als de ruimte schaars is, onthoud dan dat er een oplossing is voor al uw problemen is: de hoekbank.

In dit artikel – deel 2 van een serie van 2 – hebben we veertien hoekbanken in een kleine woonkamer voor je op een rijtje gezet. Zo kun je inspiratie opdoen voor thuis en kijken of een hoekbank ook iets voor jou is!

1. Neutrale tinten

In open ruimtes kan een hoekbank twee ruimtes opsplitsen. Neutrale tinten die niet overdreven contrasteren zijn dan de beste keuze.

2. Gordijnen

Samen met mooie gordijnen kan een hoekbank een ongelooflijk aangename woonruimte creëren.

3. Rode bank

Het is misschien een beetje gewaagd, maar in de woonkamer op de foto hierboven kun je zien hoe goed een rode bank kan uitpakken.

4. Kobaltblauw!

De prachtige blauwe tint van deze hoekbank zorgt voor rust en ontspanning.

5. Minimalisme

Op de foto hierboven kun je zien hoe je met zeer weinig meubels echt spectaculaire resultaten kunt bereiken.

6. Functionele accessoire

Een woonkamer heeft meer nodig dan alleen een hoekbank om er aantrekkelijk uit te zien. In de woonkamer op de foto hierboven vinden we vooral de accessoire aan de muur die fungeert als boekenkast erg mooi.

7. Middellandse Zee

De rustieke ruimte op de foto hierboven combineert lichte kleuren en texturen. De onbetwiste hoofdrolspeler is de grote witte hoekbank met prachtige kussens.

8. Plafondverlichting

In woonkamers met weinig natuurlijk licht is plafondverlichting een goede optie. De grote hoekbank scheidt de woonkamer van de keuken.

9. De visuele kracht van zwart leer

Met een zwarte hoekbank maak je een statement in huis. Een zwarte leren bank valt op, maar past goed bij een industriële inrichting zoals op de foto hierboven.

10. Droomhuis

Dit huisje is de droom van velen: de houten panelen, de centrale zwarte ijzeren open haard en het prachtige licht maken de ruimte ongelooflijk warm; de hoekbank, samen met de wollen tapijten in rode tinten, maakt het plaatje compleet.

11. Meer licht!

De hoge woonruimte op de foto hierboven wordt letterlijk overspoeld met licht… stel je voor dat je op de comfortabele hoekbank zit en de zonnestralen op je gezicht voelt. Heerlijk toch?

12. Zacht grijs

In de woonkamer op de foto hierboven staat de hoekbank voor het raam en biedt een ongelooflijk uitzicht op het prachtige landschap.

13. Scandinavische stijl

Op de foto hierboven is het de moeite waard om te zien hoe de hoekbank de ruimte een zorgeloos en verwelkomend karakter geeft.

14. Comfortabel

De hoekbank op de foto hierboven ziet er enorm comfortabel uit. Dat komt vooral door de heerlijke kussens op de bank.

Meer weten over hoekbanken in een kleine woonkamer? Lees dan ook deel 1 van dit artikel!

Wat is jouw tip om een kleine woonkamer in te richten? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!