Een compleet appartement op slechts 40 m² !! | homify Een zeer compleet appartement op slechts 40 m2
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een compleet appartement op slechts 40 m² !!

TILL BEHNE TILL BEHNE
van Studio Gentile Industrieel
Loading admin actions …

Je hebt niet altijd enorm veel plek nodig om je eigen thuis te creëren. Dit geweldige moderne appartement bewijst dat je ook op 40 vierkante meter een zeer compleet en stijlvol interieur kan realiseren. Het enige dat je moet doen is slim omgaan met de beperkte ruimte en deze zo optimaal mogelijk benutten. En de boel vervolgens nog een beetje leuk aankleden en klaar is kees.

Keuken

Dankzij de slimme L-vormige opstelling is op dit beperkt e oppervlak toch nog een zeer respectabele keuken gerealiseerd. Voorzien van alle moderne gemakken en met voldoende werkplek. Beneden is er gekozen voor een blauwgrijze tint die mooi contrasteert met de houten keukenkastjes boven. Een kleur die weer enigszins terugkomt in de voordeur, waardoor er een fijne samenhang ontstaat.

Woonkamer

Omdat we het hier hebben over een beperkt aantal vierkante meters, is de woonkamer de keuken en de keuken de eetkamer. We hebben het nu even over het woongedeelte. We zien een fijne bank en genoeg kastruimte voor alle spullen. Mocht er een filmavond je op de planning staan, kan de eettafel eventueel plaatsmaken en de bank voor de televisie gezet worden.

Eettafel

En ondanks het beperkte vloeroppervlak is er ruimte voor een redelijk grote tafel waar je met gemak met z'n vieren kan eten. Het voordeel van zo’n kleine ruimte is dat alles binnen handbereik is. Rechts de keuken en links de kast met al het servies. Links zien we al even de doorgang naar de slaapkamer.

Slaapkamer

En hier zijn we dan in de slaapkamer. Een zeer behoorlijk formaat, zeker voor dit appartement. Bijkomend voordeel zijn de openslaande deuren naar het zonnige balkon. Ook in deze kamer zien we een muur met schoolbordkrijtverf. Hier kun je dingen opschrijven die je niet wil vergeten of een motiverende spreuk, als je een rotdag hebt gehad.

Kastruimte

Vanuit een andere hoek bekeken, zien we dat er in de slaapkamer ook nog plek is voor een grote kledingkast. Verder is deze kamer smaakvol is ingericht met een lekkere leesstoel, een dressoir met platenspeler en boven het bed nog de nodige plek om mooie spullen te etaleren.

Badkamer

Belangrijk bij een kleine badkamer is dat je het simpel en minimalistisch houdt. En dat is hier heel goed gelukt. Het ziet er strak en opgeruimd uit en op deze manier is er zelfs nog plek voor een wasmachine.

Boven aanzicht

En vanaf boven zien we dat er in deze kleine badkamer zelfs nog plek is voor een wc en een bidet. En ook al kunnen we dat niet zien, is er ongetwijfeld ook nog een douche. 

Meer handige tips voor het inrichten van een klein appartement, lees je in dit artikel. Inspiratie voor het inrichten van kleine woonruimten, kun je hier op doen. En kom je zelf niet helemaal uit, raadpleeg dan de expertise van een van deze professionals.

Zou jij kunnen leven op 40 m2?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!