Voor en Na: een flinke verbouwing voor een verouderd huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
CASA MONVISO, ARCHISPRITZ ARCHISPRITZ Moderne eetkamers
Loading admin actions …

Een oud charmant Mediterraans huis, hoe zou jij dat het liefste ingericht zien? Een goede vraag waar wij graag proberen een antwoord op te geven. Een de hand van een Voor en Na uitgevoerd door de Italiaanse architecten van Archispritz willen we je dat graag laten zien. Kijk lekker met ons mee en zie hoe dit huis op prachtige wijze ingericht is. Wie weet doet het je met het koude weer verlangen naar warmere oorden. Wij laten je op deze manier graag even dagdromen!

Voor: een beetje achterhaald

In de oude situatie zag je een huis dat er zeer charmant uitzag, maar ook een beetje achterhaald was. De rommelige tuin hielp wat dat betreft ook zeker niet mee aan een positief beeld. Potentie was er echter genoeg. Kijk maar wat dit huis eigenlijk allemaal te bieden heeft! Maar om daar ook echt optimaal gebruik van te maken, is een verbouwing van de bovenverdieping ook noodzakelijk. Laten we snel eens kijken wat er allemaal veranderd is!

Na: een compleet ander beeld

Kun jij het huis dat we net hebben gezien nog herkennen als je naar deze foto kijkt? Er is een compleet ander beeld ontstaan en wij zijn er wel behoorlijk van onder de indruk. Een fantastisch huis en uiteraard is daarbij de tuin ook behoorlijk opgeknapt. De bovenverdieping wordt nu ook efficiënt gebruikt en over de gehele lengte is een balkon aangebracht. Erg leuk is dat de oude en karakteristieke dakpannen weer zijn gebruikt. Maar nu liggen ze wel netjes recht! Bovendien is er een zonnepaneel toegevoegd om ook wat eigen energie op te wekken.

Voor: sterk verouderd interieur

Wat moet je over het oude interieur zeggen? Het valt direct op dat dit een sterk verouderde bedoening is. Ook niet bepaald om vrolijk van te worden met die oude tegels op de vloer. Dat kan ook een stuk beter! Laten we al het oude dan ook snel vergeten en lekker genieten van het nieuwe interieur.

Na: een prachtige keuken

Vind je dit ook geen prachtige keuken? Wat een fraai exemplaar is het geworden met al die leuke tegeltjes! En vooral het eclectische gevoel dat het geheel oproept is er een die zijn weerga niet kent. Een prachtige manier is hier gekozen om alles op schitterende wijze vorm te geven. Daar zouden wij graag een keertje komen koken.

Na: genieten bij de open haard

Al is het hier vaak warm en mooi weer, soms kan het ook in Italië koud worden en wat is er dan fijner om lekker bij de open haard te genieten en op te warmen? Zeker geen onaantrekkelijk idee! En dat kan in een woonkamer waarvan de sfeer ook weer een is om door een ringetje te halen. Gezellig eten en natafelen is hier trouwens ook geen enkel probleem!

Na: overgang van de vloer

In de keuken liggen die bijzondere bonte tegeltjes en in de woonkamer ligt laminaat in een schuin verband. De overgang tussen beide gedeeltes die in de vloer te vinden is, geeft je ook gelijk een heel mooi beeld. Wat een ontzettend creatieve oplossing.

Na: heerlijk slapen

We zijn alweer bij de laatste foto van dit huis aangekomen. Maar uiteraard sluiten we niet af zonder deze fantastische ruimte even goed in ons op te nemen. Je kunt hier namelijk vast heerlijk slapen! Een fraaie eclectische entourage zorgt voor een zeer ontspannen omgeving. En het idee dat je in de ochtend direct buiten op het charmante balkon kan zitten, maakt dit huis er ook zeker niet minder aantrekkelijk op. De verbouwing is zonder enige twijfel zeer geslaagd!

Wat vind jij van dit project? We horen het graag!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine