Meubels voor in de luxe werkkamer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Meubels voor in de luxe werkkamer

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Villa Dalí Moderne studeerkamer van 123DV Moderne Villa's Modern
Loading admin actions …

Een luxe werkkamer is de droom van iedereen die voor 'het nieuwe werken' is. Waar werk eerder een strikt afgekaderd begrip was, – werken gebeurde op kantoor en van negen tot vijf-, biedt het 'nieuwe werken' heel andere mogelijkheden. Werken is niet langer gebonden aan de werkvloer van de baas en de wens en mogelijkheid om ook thuis te kunnen werken neemt hand over hand toe. Bovendien stijgt het aantal ZZP'ers nog elk jaar en ook zij zijn op geen enkele manier gebonden aan het kantoor van een baas. Een werkkamer aan huis is dan ook geen overbodige luxe. En waarom zou je de werkkamer, als je dan toch kunt kiezen, geen luxe tintje geven? Wij bezoeken een aantal luxe werkkamers en doen daarbij inspiratie op.

Een goed bureau

Dit bureau zou niet misstaan in 'the oval office' in het Witte Huis. Het is een geweldige manier om een statement te maken in een luxe werkkamer. Dit statige bureau van glanzend hout geeft de ruimte direct een statige sfeer, hier werkt iemand die van wanten weet. Om het beeld af te maken, blijkt het voldoende om te werken met een mooi vintage kleed en subtiele verlichting. Om deze luxe werkkamer kracht bij te zetten is er ten slotte een enorme beeldtenis van, waarschijnlijk, de gebruiker ervan geplaatst. Vanuit de gedachte dat zaken doen altijd 100% moet gebeuren, is hier gekozen voor enige overdadigheid, ook in interieur.

Go vintage

Country House in Tenterden Klassieke studeerkamer van Bandon Interior Design Klassiek
Bandon Interior Design

Country House in Tenterden

Bandon Interior Design

Een fijne bank mag in de luxe werkkamer niet ontbreken, de beste ideeen worden nu eenmaal uit rust geboren en ook overleggen gaat een stuk beter wanneer de stijfheid achterwege gelaten wordt. Een vintage Chesterfieldbank is daarbij in de luxe werkkamer een van de meest klassieke keuzes. Deze enigszins geleefde versie zet in combinatie met het vloerkleed en de donkere houten boekenkasten een elegant beeld neer. In deze werkkamer kan in alle rust nagedacht worden over nieuwe plannen en mooie concepten.

Vergaderruimte

Rotam vastgoed Moderne studeerkamer van Mood Interieur Modern
Mood Interieur

Rotam vastgoed

Mood Interieur

Mooie stoelen mogen vervolgens in de luxe werkkamer natuurlijk niet ontbreken. Goede ideeën ontstaan vrijwel altijd in dialoog en zodoende is het investeren in een goede vergaderstoel geen overbodige luxe. De stoel die we hier zien is een afgeleide van de egg chair van Arne Jacobsen. In eerste instantie ontworpen voor gebruik in de lobby van het Deense Radisson SAS Hotel in Kopenhagen blijkt de stoel nu veelzijdiger inzetbaar. Een mooie statement in een luxe werkkamer die behalve ideeën en goede zitplaatsen weinig meer nodig heeft om als goede werkruimte te dienen.

Een lange tafel in de werkruimte

In deze luxe werkruimte geen stoelen, geen groot bureau en ook geen vintage bank. In deze werkkamer wordt je oog direct naar de lange tafel getrokken. Enigszins een afgeleide van het werk van Piet Hein Eek, is deze werkkamer opgebouwd uit verschillende repen hout. Dit is een tafel die niet misstaat in de luxe werkkamer van een creatief bureau. Het samenwerken wordt in deze luxe werkkamer vergemakkelijkt en bovendien benadrukt de lengte van de tafel op subtiele manier de lengte van de ruimte. De organische vormen van de boekenkasten zorgen er in deze luxe werkruimte voor dat de werkkamer niet te statig en strak overkomt.

Lekker loungen in de werkkamer

Werken, ook het thuiswerken, is niet langer iets dat enkel en alleen met rechte rug achter een kantoorbureau plaatsvindt. In deze luxe werkkamer zien we datzelfde concept terug in de meubels. Natuurlijk is er alsnog een bureau aanwezig, en ook de computer blijft in deze ruimte onontbeerlijk. Toch wordt de aandacht in deze luxe werkkamer vooral getrokken door de uitnodigende bank. We blijven het herhalen: de beste ideeen worden geboren in rust, wanneer ons brein de mogelijkheid heeft met ons op de loop te gaan. Het faciliteren van dit idee door het plaatsen van een bank, zoals ook in deze luxe werkruimte is daarbij een mooi startpunt.

Boekenkast in de werkkamer

Garden House B. Moderne studeerkamer van Atelier 010 Modern
Atelier 010

Garden House B.

Atelier 010

Behalve zitplaatsen, een goed bureau en een fijne werktafel zijn boekenkasten ook een fijne manier om sfeer te geven aan een luxe werkruimte. De boekenplanken die we hier zijn, zijn ongetwijfeld gevuld met belangwekkende literatuur over een bepaald vakgebied. Ideaal als naslagwerk, maar voor bezoekers ook fijn om een beeld te krijgen van de expertise van hun gesprekspartner. Dat de boekenkasten in deze luxe werkkamer worden onderbroken door een open haard geeft de ruimte extra sfeer. Een luxe werkruimte pur sang.

Overleg aan de ronde tafel

Rotam vastgoed Moderne studeerkamer van Mood Interieur Modern
Mood Interieur

Rotam vastgoed

Mood Interieur

Een ronde tafel is het prototype beeld van een fijne overlegstructuur. In deze luxe vergaderruimte is dit stereotype beeld tot in de puntjes doorgevoerd. De fijne vergaderstoelen en de luxe materialen maken deze werkruimte tot een prettige maar formele plek om te zijn. Deze luxe vergaderruimte is er een voor mannen in pak, voor het pitchen van projecten en het strikken van investeerders. Met meer kunst, andere verlichting of mogelijk een meer sprekende vloer zou dit beeld makkelijk doorbroken kunnen worden.

Vergaderruimte II

Rotam vastgoed Moderne studeerkamer van Mood Interieur Modern
Mood Interieur

Rotam vastgoed

Mood Interieur

Voor de lossere, meer informele overleggen, komen we terug bij de stoelen die we al eerder aanhaalden. Deze egg chairs zijn in een cirkel geplaatst met een klein tafeltje in het midden. Dit is een interessante aanvulling op de formele vergaderruimte die we zojuist zagen. Deze opstelling vraagt om snelle overleggen en deals die worden gesloten onder het genot van een straffe espresso, een mooie aanvulling wanneer een luxe werkruimte ingericht wordt. De materialen liegen er ook in deze luxe werkruimte niet om, de luxe uitvoering van de stoelen geeft het een gefocusde sfeer.

Kunst in de luxe werkkamer

We keren terug van ons bezoek aan de meer formele hoek der luxe vergaderruimtes. De ruimte die we hier zien is een thuiswerkplek die op persoonlijke wijze ingericht is. Het luxe aspect van werkruimtes hoeft 'm namelijk niet altijd te zitten in de materialen of in de grootte van de ruimte. Ook kleine werkruimtes kunnen eenzelfde luxe, en toch persoonlijke sfeer ademenen. In deze werkkamer is dat knap gedaan door kunst toe te voegen. Zo persoonlijk als ieders smaak geeft kunst altijd diepte aan welke ruimte dan ook. De lichtkunst die we hier zien herinnert de gebruiker van de luxe werkkamer bovendien aan zijn eigen kunnen.

Kunst in de werkkamer II

We eindigen ons Ideabook over luxe werkkamer met deze persoonlijke favoriet. Ook in de foto hiervoor noemden we al dat een luxe werkkamer niet enorm uitgebreid en groot hoeft te zijn om een fijne sfeer neer te kunnen zetten. In deze kleine luxe werkkamer zien we alles dat we nodig achten om een fijne werkplek in te richten. Een goede stoel, fijne strakke werktafel en kunst die past bij de voorkeuren van de gebruiker. Luxe is te beleven op ieders eigen manier, dat is wat we in deze ruimte terugzien.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!