Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Het werd tijd: gooi deze dingen NU weg!

Sanne Sanne
Loading admin actions …

Het begin van het nieuwe jaar is een goed moment om op te ruimen en schoon te maken. Dé tijd om spullen weg te gooien. Zo hou je een lekker rustig huis over, ontdaan van alle overbodige spullen. In een geordend huis voel je je lekkerder en concentreer je je beter. Bovendien maak je ook plaats voor nieuwe spullen als je wat oude weggooit!

In dit Ideabook noemen we allerlei spullen die je meteen weg kunt gooien! Sta je er bijvoorbeeld wel een bij stil dat make-up ook een houdbaarheidsdatum heeft? En wist je wel dat je tandenborstel meer dan een miljoen bacteriën huisvest? Tijd om die dingen eens te vervangen dus. Trek er een middag voor uit en ga je hele huis eens door. Voor je het weet heb je een vuilniszak vol troep verzameld.

Je oude tandenborstel

Op je tandenborstel zitten wel een miljoen bacteriën. Maar omdat je mond ook niet 'schoon' is is dat niet erg. Er leven allerlei bacteriën en micro-organismen in je mond en daar kun je prima tegen. Toch is goed om je tandenborstel schoon te houden én af en toe te vervangen. Na elk gebruik wordt je tandenborstel iets 'viezer'. Niet alleen vanwege de bacteriën; je tandenborstel verslijt ook simpelweg na verloop van tijd. Het nieuwe jaar is een goed moment om je tandenborstel weg te gooien en een nieuwe te kopen!

Wat tips om je tandenborstel schoon te houden: plaats hem zo ver mogelijk bij het toilet vandaan, deel hem niet met anderen, ook niet familie, zet meerdere tandenborstels niet samen in een glas, maar laat ze (af en toe) wel rechtop drogen. Laat een tandenborstel vooral niet in een hoesje drogen, een vochtige omgeving is juist een broedplaats van bacteriën.

Het versleten schuursponsje

Kenny&Mason Kitchens:  Keuken door Kenny&Mason
Kenny&Mason

Kenny&Mason Kitchens

Kenny&Mason

Als een schuursponsje vies is kun je hem prima in de vaatwasser stoppen. Datzelfde geldt voor andere sponzen, het champignonborsteltje, het nagelborsteltje en de afwasborstel. Schuursponsjes verslijten alleen behoorlijk snel, dus tegen de tijd dat het sponsje zo vies is dat het een ritje afwasmachine nodig heeft is het meestal ook tijd om hem weg te gooien. Gelukkig kosten schuursponsjes bijna niks.

Oude schoenen, kleding en ondergoed

 Gang, hal & trappenhuis door My Italian Living
My Italian Living

'Minima' Contemporary hallway shoe storage with bench by Birex

My Italian Living

Het nieuwe jaar is ook een mooi moment om oude schoenen, kleding en ondergoed weg te gooien. Maak eens een rondje door de slaapkamer en het zal je tegenvallen hoeveel overbodige (onder)kleding en schoenen je bewaart. Vaak worden oude schoenen en kleding bewaard onder het motto 'komt nog wel een keer van pas.' Maar meestal betekent het dat je uiteindelijk veel meer oude kleding en schoenen in je kast hebt dan je nodig hebt als je het huis een keer gaat schilderen. Het is ook hét moment om je ondergoedla eens uit te mesten. Tijd om alle sokken die geen partner meer hebben, boxers met gaten en versleten plekken en beha's met kapotte haakjes in de prullenbak te gooien!

Wil je het echt goed doen en je hele kledingkast organiseren? Hier vind je zes handvatten voor het opruimen van je kledingkast.

Gelezen tijdschriften

Stapels tijdschriften blijven vaak liggen, 'want dat staat zo gezellig.' Maar na een jaar bladen te hebben verzameld is het wel weer eens tijd om wat uit te zoeken en weg te gooien. Alle 'leesbladen' kunnen weg nadat ze zijn gelezen en de 'kijkbladen' kun je nog eens doorbladeren. Knip eventueel nog wat plaatjes uit of Pinterest nog wat plaatjes en gooi de tijdschriften dan bij het oud papier. Dan heb je nu weer plaats voor nieuwe tijdschriften!

Make-up, voeding en medicijnen die over datum zijn

Ode to yourself:  Slaapkamer door Studio Op Poten
Studio Op Poten

Ode to yourself

Studio Op Poten

De houdbaarheidsdatum van eten checken we allemaal wel, al bewaren we kruiden en 'droog' eten (soep et cetera) soms weleens wat langer. Dat kan vaak ook prima, de smaak zal alleen steeds iets verder afnemen. Andere producten met een houdbaarheidsdatum zijn medicijnen en make-up, daar staan we minder vaak bij stil. 66% van de vrouwen blijft make-up gebruiken na de uiterste houdbaarheidsdatum, terwijl huidirritaties en -infecties het gevolg kunnen zijn van het gebruiken van make-up die niet meer goed is. Weggooien dus, hoe zonde het ook lijkt om een dure mascara in de vuilnisbak te deponeren…

Oude handdoeken en beddengoed

Maatwerk eiken planken Marike:  Badkamer door Marike
Marike

Maatwerk eiken planken Marike

Marike

Heb jij ook nog zo'n kast met oude handdoeken die je ooit hebt gekocht toen je uit huis ging? Van die handdoeken met versleten randjes, die uiteindelijk aanvoelen als karton én, als klap op de vuurpijl, ook nog eens alle kleuren van de regenboog hebben? Tijd om een nieuwe, frisse stapel handdoeken aan te schaffen. Wacht ergens een leuke aanbieding af en koop nieuwe in één of twee kleuren.

Ook beddengoed is na een tijdje aan vervanging toe. Bacteriën hopen zich op en echt schoon wordt beddengoed op een gegeven moment ook niet meer. Tijd voor nieuwe lakens!

Lege batterijen en kapotte pitten

 Slaapkamer door BMIX

Verzamel al je lege batterijen en breng ze naar een recyclebak. Gloeilampen en halogeenlampen mogen gewoon in de glasbak, spaar- en ledlampen gaan bij het Klein Chemisch Afval (KCA). Bij sommige doe-het-zelfzaken kun je ze ook inleveren wanneer je een nieuwe pit koopt. Een heel groot deel van die peertjes kan worden gerecycled, wat ze nog milieuvriendelijker maakt!

Oude technologie

 Woonkamer door MD House

Oude apparaten zoals mobiele telefoons en tablets blijven vaak in een la liggen. Naast dat dit niet echt veilig is – van sommige telefoons is bekend dat ze zelfs kunnen ontploffen als je ze lang laat liggen zonder ze te gebruiken – is het zonde van de opbergruimte én het geld. Ja, je kunt je oude telefoon of tablet inleveren bij verschillende bedrijven in ruil voor geld. Ze halen de apparaten uit elkaar en recyclen bepaalde onderdelen. Hoe nieuwer, mooier en netter je apparaat, des te meer geld je ervoor krijgt.

Ook huishoudelijke apparaten, zoals de oude, kapotte magnetron die nog in de schuur staat, kunnen weg. Maak eens een ritje naar de plaatselijke milieustraat.

Wat kunnen we nog meer weggooien? Tips?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!