6 inspirerende ideeën voor je kerstverlichting

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Kerstboom, Jill & Co Jill & Co WoonkamerAccessoires & decoratie
Loading admin actions …

Het is bijna weer zover – nog een paar nachtjes en dan is het weer Kerstmis. Waarschijnlijk staat de kerstboom al en staat je huis vol met gezellige kerstdecoratie zoals kransen, kerststukjes en kaarsen. Een van de belangrijkste elementen bij een sfeervolle kerstdecoratie is natuurlijk de juiste kerstverlichting. Voor dat heerlijke warme gevoel zijn is de juiste sfeerverlichting onmisbaar. Niet alleen binnen, maar ook buiten op je balkon of in je conifeer. Vandaag vertellen we je 6 nieuwe ideeën voor die prachtige sfeervolle kerstverlichting die je nu nog net snel even kunt uitvoeren… .

De open haard

De open haard is natuurlijk de ideale locatie voor je kerstdecoratie. Niet alleen de natuurlijke warmte van het haardvuur zorgt voor gezelligheid in je woonkamer maar ook het licht van het vuur zorgt al voor een prachtige kerstverlichting. Een fraaie dennenslinger en wat kaarsen erboven en klaar is je kerstsfeer. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor wat minder traditionele en meer unieke elementen zoals hier waarbij gekozen werd voor een hertengewei, glazen vaas met kerstballen en houten kerstboom naast de open haard. Apart en zeer sfeervol!

Een feestelijk verlichte kerstboom

De kerstboom is natuurlijk de klassieker wanneer het gaat om kerstverlichting. Maar er zijn tegenwoordig ook allerlei nieuwe trendy varianten op de markt. We zien kerstbomen van hout, van boomtakken en allerlei andere materialen. Alleen de vorm is er nog en verder worden er aan de fantasie geen grenzen meer gesteld. Deze 2D kerstboomlamp is zeer geschikt voor een kleinere woonruimte en vormt zeker een fraai modern alternatief. Hij wordt verlicht met LED verlichting die je handmatig feller of zachter kunt instellen. Ook leuk voor in de tuin! 

Kerstverlichting in je tuin

Niet alleen de woning wordt versierd maar ook de tuin, je balkon en terras. We zien tegenwoordig stroken kerstverlichting langs bomen waarbij alle takken verlicht worden wat voor een prachtig schouwspel zorgt. Deze verlichting laat je gewoon zitten tot het volgende jaar. Maar ook een kleine struik of boom in je tuin of je balkon versieren zorgt natuurlijk al voor een zeer fraai effect. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden van compleet verlichte slee met kerstman tot gekleurde slingers met lampjes. En plaats ook wat fraaie kerstverlichting in de kerstkrans aan je voordeur.

Kaarsenkrans voor een echte kerstfeer

Kerst zonder kaarslicht is ondenkbaar. Heb je weinig tijd dit jaar maar wil je toch die knusse sfeer? Koop dan een kant-en-klare wit gespoten mini kerstboom en plaats een fraaie krans met kaarsen op tafel zoals hier in verschillende afmetingen en vormen en zorg ervoor dat deze mooi past in je interieur. In deze tijd vind je een zeer uitgebreid assortiment met allerlei soorten en modellen kaarsen die gegarandeerd zorgen voor die heerlijke knusse kerstsfeer. Combineer hem zoals hier met echte dennenappels en stukken hout voor die mooie natuurlijke sfeer.

Kerstkrans met verlichting

De kerstkrans kenden we natuurlijk al maar nieuw de laatste paar jaar is om ook deze te voorzien van fraaie LED verlichting. Je kunt daarbij kiezen zoals hier voor mooie warmgele of oranje verlichting voor extra sfeer maar je kunt ook een leuke LED strip kopen met alle kleuren van de regenboog voor een echt kleurenspektakel in je huis!

Verlichte kerstballen

X-MAS TREE Jill & Co WoonkamerAccessoires & decoratie
Jill & Co

X-MAS TREE

Jill & Co

Kerstballen mogen natuurlijk in geen enkele kerstboom ontbreken. De nieuwste trend zijn de verlichte kerstballen. We zien daarbij doorzichtige ballen met kleine LED lampjes erin maar ook plastic ballen met een felle lamp erin die er hetzelfde uitziet als een lamp. En hier zie je hoe prachtig een paar van deze ballen in je boom eruit zien! Je kunt ze ook gebruiken om in een schaal te plaatsen of voor op je kersttafel. Een zeer fraaie nieuwe toevoeging aan de kerstdecoratie!

Verlichte kerstballen... wow!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!