6 voorbeelden van een nis met een wow-factor

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 voorbeelden van een nis met een wow-factor

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Moderne villa Noord Holland: strak van buiten, warm van binnen!:  Woonkamer door choc studio interieur
Loading admin actions …

In dit Ideabook willen we je graag meenemen naar de wereld van nissen! Een nis in de muur wordt door veel mensen gezien als een sfeervol element in huis. Bovendien zijn ze niet alleen erg mooi om te zien maar kunnen ze ook heel functioneel zijn! Creëer er één in de woon- of slaapkamer, of kies juist voor een nis in de badkamer. De mogelijkheden om ze in te richten zijn eindeloos! 

In dit artikel hebben we niet alleen de mooiste voorbeelden voor je op een rij gezet, ook delen we een aantal bruikbare tips om je een eindje op weg te helpen met het maken van je eigen nis. Hoe kun je bijvoorbeeld zelf een nis creëren en hoe kun je ze in verschillende ruimtes mooi inrichten? 

Kijk mee en laat je inspireren! 

Definitie van een nis

Een nis wordt in het woordenboek simpelweg omschreven als: een plaatselijke uitsparing in de dikte van een muur. Bij het creëren van een nis zorg je er dus eigenlijk voor dat dat het muurvlak op een bepaald gedeelte dieper komt te liggen waardoor er, meestal, een rechthoekige inkeping ontstaat. Deze kun je op veel verschillende manieren inrichten, deels afhankelijk van de betreffende ruimte. Kies je voor een nis in de badkamer? Dan zou je er voor kunnen kiezen om er je doucheproducten in op te bergen. Ga jij juist voor een nis in de woonkamer? Plaats dan een mooie inbouwspot en wat mooie decoratie. Hierover lees je verderop in dit Ideabook nog meer! 

Als je handig bent zou je een project als dit prima zelf kunnen aanpakken. Twijfel je aan je eigen vaardigheden? Ook geen probleem natuurlijk! Waarom kijk je niet even tussen alle professionals hier bij homify. Je vindt er vast en zeker iemand die je kan helpen! 

Het creëren van een nis

Woonhuis PMTJ Eindhoven :  Gang en hal door 2architecten
2architecten

Woonhuis PMTJ Eindhoven

2architecten

Afhankelijk van de betreffende muur zijn er verschillende manieren om een nis te realiseren. Zo zijn er kant en klare nissen verkrijgbaar, die het project ietsje makkelijker kunnen maken. Moet je de muur waarin de nis komt ook nog realiseren? Maak dan gebruik van gasbeton! 

Wist je trouwens dat het niet eens perse nodig is om een nis daadwerkelijk in de muur te maken? Je zou namelijk ook gebruik kunnen maken van een voorzetwand. Hoe dit precies in z'n werking gaat? Maak de voorzetwand van hout, waar de vorm van de nis dus al in zit. Dek het geheel af met gipsplaten voor een strakke en afgewerkte look. 

Het design van je nis

woonkamer in warme tinten:  Woonkamer door choc studio interieur
choc studio interieur

woonkamer in warme tinten

choc studio interieur

Het design van je nis kun je voor een groot deel realiseren op basis van je eigen smaak en de beschikbare ruimte. Over het algemeen zijn nissen vaak rechthoekig of vierkant, maar we komen ze ook vaak tegen met een afgeronde bovenkant voor een authentieke look. Behalve de vorm is de diepte van de nis ook van invloed op de uitstraling van je nis. Je zou ook kunnen kiezen voor een opvallende, contrasterende achtergrond op de achterwand. Andersom is natuurlijk ook een optie, kiezen voor een gekleurde muur en een witte of zware nis. Vooral in combinatie met een mooie spot kan dit een mooi resultaat opleveren. 

Heb je te maken met een bestaande (grote) nis en wil je hier je eigen draai aan geven? Je zou er ook voor kunnen kiezen om planken in de nis te plaatsen. Op deze manier zorg je ervoor dat je ook wat meer spullen kwijt kunt! 

Een nis in de woonkamer

De woonkamer is misschien wel de plek waar we nissen het vaakst tegenkomen. En dat is ook niet gek want je kunt er zoveel verschillende kanten mee op. Eerder in dit Ideabook zagen we al een voorbeeld waarbij de nis van beide kanten van de muur zichtbaar was, als een soort van doorkijk. In de woonkamer zou je je nis kunnen inrichten met sfeerverlichting zoals kleine lampjes of waxinelichtjes. Artwork, persoonlijke foto's en bijzondere accessoires doen het ook altijd erg goed. Een unieke boekenkast behoort ook zeker tot de mogelijkheden, niet alleen in de woonkamer, maar zeker ook handig voor in de slaapkamer! 

Om nog even terug te komen op het design van je nis: je zou er ook voor kunnen kiezen om meerdere nissen naast of boven elkaar te creëren. Zo maak je in een handomdraai meer opbergruimte. 

Een nis in de slaapkamer

Moderne woning in een klassiek jasje:  Slaapkamer door Raak Architecten.nl
Raak Architecten.nl

Moderne woning in een klassiek jasje

Raak Architecten.nl

Het creëren van een nis in de slaapkamer biedt enkele voordelen, vooral wanneer het aankomt op het besparen van ruimte. Zo zou je een nis naast het bed kunnen gebruiken als nachtkastje. Door het plaatsen van inbouwspots hoef je zelfs geen extra nachtlampje neer te zetten! Ben je wat betreft nachtkastjes als voorzien? Er zijn genoeg andere mogelijkheden om de nis in te richten. Gebruik hem voor het tentoonstellen van persoonlijke accessoires en decoratie, of vul hem juist op met je favoriete boeken. 

Wil jij meer inspirerende slaapkamers bekijken? Scroll dan ook zeker nog even langs deze foto's. Om snel en gemakkelijk uit te komen bij voorbeelden die perfect aansluiten bij je persoonlijke stijl kun je gebruik maken van het filter op de site. 

Een nis in de badkamer

Kenny&Mason Bathrooms:  Badkamer door Kenny&Mason
Kenny&Mason

Kenny&Mason Bathrooms

Kenny&Mason

We noemden het bij de eerste foto al even kort: een nis in de badkamer is uitermate geschikt voor het ruimtebesparend opbergen van je bad en doucheproducten. Met name wanneer je kiest voor een nis in de douchecabine dan is dit een slimme oplossing om geen gebruik te hoeven maken van aparte doucherekjes of shampoo-houders. Kies er ook nog even voor om te investeren in mooie producten met dezelfde verpakking voor een extra mooie, stijlvolle uitstraling. Natuurlijk kun je er in de douche, net zoals in de woon- of slaapkamer, ook voor kiezen om de nis op te vullen met mooie decoratie of kunst. In de badkamer kan dit namelijk zorgen voor een ontspannende sfeer. 

Ben jij toevallig bezig met het inrichten of opknappen van je badkamer? Om meer inspiratie op te doen kun je ook nog dit Ideabook doornemen. We hebben hier een aantal mooie voorbeelden voor het kiezen van de juiste verlichting voor je op een rij gezet. 

Wat vind jij van bovenstaande voorbeelden? Zie jij het al voor je om een nis in huis te creëren? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!