Authentiek huis in een mediterraans dorp! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Authentiek huis in een mediterraans dorp!

Stoa. Stoa.
Moderne woonkamers van Architettura & Urbanistica Architetto Dario Benetti Modern
Loading admin actions …

Vandaag zien we een huis met een betoverende schoonheid. We pakken de koffers en gaan naar Noord-Italië! In een pittoresk dorpje is een oude schuur, die tegen een bergwand aangebouwd is, volkomen gerenoveerd en gereed gemaakt om de komende decennia bewoond te worden. Als je denkt dat een groot deel van de schuur gesloopt is heb je het mis! De gebouwen die er stonden zijn juist compleet gerenoveerd en hebben hun oorspronkelijke karakter behouden. Alleen de gebreken zijn weggenomen! De veranderingen hebben een nieuw modern huis opgeleverd dat het verleden bewaard in zijn authentieke sfeer. Het mooie van deze huizen is altijd de eeuwenoude ambiance die er in heerst: wat een verhalen zijn er in en rond dit huis te vinden! Laten we samen gaan kijken naar de resultaten van de renovatie!

Nieuwe stijl

Het huis heeft een nieuwe frisse stijl waardoor het helemaal tot leven komt! De gevels zien er jaloersmakend mooi uit, de ramen kunnen in het midden worden geopend en even je een prachtig uitzicht en laten de woning overspoelen met daglicht. De moderne aanpassingen doen geen afbreuk aan de sfeer van de woning, deze is nog steeds volkomen in overeenstemming met de bouwkundige traditie in dit berggebied. Het dak is gerestaureerd, maar heeft een authentieke houten basis met een natuurstenen bedekking; typisch voor dit deel van de Alpen.

Prachtige ligging

Urbanistica Architettura Architetto Benetti Dario is verantwoordelijk voor de realisering van het moderne huis waar we nu van kunnen genieten. Vanaf deze positie en afstand valt de grijsachtige, kenmerkende kleur mooi op in het landschap. De typische mediterraanse stijl is nu al een lust voor het oog. Op de foto zien we nog de oude verdeling tussen het woongedeelte en de schuur, maar deze gebouwen vormen nu samen de woning. Voor de komst van professionals had het gebouw te kampen met achterstallig onderhoudt, waardoor ook aan de buitenkant het een en ander verbeterd moest worden. Laten we eens kijken hoe het pand eruit ziet na de renovatie!

Interieur

Eenmaal binnen gekomen valt het op dat de woonkamer zeer licht en ruimtelijk is. De houten balken geven de ruimte een warme en vriendelijke look. Het meubilair is eenvoudig maar biedt voldoende comfort, natuurlijk is  de rode fauteuil excentriek, dit meubels stuk speelt de hoofdrol in het interieur. In deze kamer ervaar je en bijzondere connectie met het landschap buiten. Het is een ruimte waarin gezelligheid en huiselijkheid belangrijk zijn. Het is niet moeilijk om in deze woonkamer lekker te ontspannen!

Slaapkamer

Het bed en een aantal decoratieve details passen perfect in deze ruimte. De houten balken op het schuine dak generen een sfeer van intimiteit en warmte, waarin je comfort en veiligheid vindt. De subtiele nachtkastjes, naast het al even ingetogen bed, geven je net dat beetje opbergruimte en comfort dat je in deze slaapkamer nodig hebt. Zie jij jezelf al weg zweven op een dromerige wolk? Echt een fijn ontwerp door Urbanistica Architettura Architetto Benetti Dario.

Landelijk

Deze badkamer is bijzonder gezellig, dat komt door de sfeervolle landelijke stijl waarin deze ruimte ingericht is. Het is een netjes afgewerkte badkamer met een efficiënte inrichting, dat laatste moet ook wel, want er is nu eenmaal geen onbeperkte ruimte beschikbaar in deze badkamer. De transparante douche zorgt voor een ruimtelijk gevoel en het raam zorgt voor frisse lucht en laat het daglicht naar binnen stromen. De wandtegels en het hout zorgen voor een natuurlijk setting die samen met de witte look van de wanden voor een vriendelijke sfeer zorgen. In deze badkamer begin en eindig je elke dag met een goed gevoel! 

Dit was het mediterraanse droomhuis dat ontworpen is door Urbanistica Architettura Architetto Benetti Dario. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je fraaie ideeën voor je spa? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Vintage + hedendaags= een sprekend interieur! De mooie voorbeelden vind je hier!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!