moderne Keuken door aashita modular kitchen

6 keukenfouten die je echt niet mag maken…

Tekstbureau 't Kofschip Tekstbureau 't Kofschip
Loading admin actions …

Veel keukens lijken op elkaar en zijn weinig origineel. Misschien wil je het eens heel anders aanpakken, maar let op, er kan veel mis gaan. Wij behoeden je graag voor fouten, dus lees maar mee! 

Overal kastjes

  door Eugenio C. - homify

Natuurlijk is opslagruimte in de keuken fijn. Maar overdrijf het niet: de keuken op foto kent geen onbenut plekje en dat geeft een overvol, druk gevoel, zeker als de fronten ook nog een donkere of felle kleur hebben. 

Onjuiste kleurselectie

Wil je een stijlvolle keuken realiseren, zorg dan voor de goede kleurstelling. De keuken op de foto is in wit uitgevoerd, maar het wit van de tegels is niet precies hetzelfde wit als de keukenkastjes en die zijn weer niet gelijk aan het aanrecht. Daardoor ziet het geheel er wat smoezelig uit. Kies daarom liever voor contrast. Gebruik wat kleur, maar houd het eenvoudig.

Te weinig ventilatie

klasieke Keuken door dd Architects

In keukens doen zich nogal eens geurproblemen voor. Dat kan komen door vocht en condensatie in keukens. Ventileer dus goed in deze ruimte, voer kookluchtjes af en zet als het kan af en toe een raam open. Een goede afzuigkap in de keuken is heel belangrijk!

Donkere kleuren

Donkere kleuren creëren een donkere of zelfs sombere atmosfeer, vooral in kleine keukens. Gebruik dus liever geen donkere kleuren maar ga voor licht. Weet je niet goed hoe je het aan moet pakken, dan verwijzen we je graag naar een officiële keukenplanner

Verlaagd plafond

Een verlaagd plafond is geen goed idee in de keuken. Het voelt snel alsof de hele ruimte klein en benauwd is. Verlichting wegwerken is vaak een reden om een plafond te verlagen, maar in de keuken zijn de nadelen groter dan de voordelen. Wees creatief en bedenk andere manieren om verlichting op te hangen en te plaatsen.

Te druk

scandinavische Keuken door Able interior

Je wilt je keuken versieren? Prima, maar let erop dat je het niet te bont maakt. Letterlijk. Te veel kleuren en te veel patronen doen schreeuwerig aan en gaan heel snel vervelen. Houd het rustig, en zorg voor balans.
Meer keukenideeën vind je hier: Deze kleuren zijn perfect voor je keuken

Hoe zit het met jouw keuken??? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!