Een huis om elk seizoen van te genieten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een huis om elk seizoen van te genieten

Stoa. Stoa.
modern  door HOUSE HABITAT, Modern
Loading admin actions …

Dit huis geeft je de ideale ruimte om in alle seizoenen te genieten van het leven! De streek waarin het staat heeft altijd een fijne temperatuur, waardoor er geen conventionele verwarming of airconditioning nodig is. In het huis dat vandaag de volle aandacht heeft, zorgt een bioklimatologisch systeem voor een goed leefklimaat.
House Habitat realiseerde het pand niet eerder voordat er een uitgebreide studie gedaan was naar de nieuwste  geobiologische mogelijkheden, zoals ondergrondse waterstromen en andere technische vernuftigheden die het huis milieuvriendelijk konden maken. Zowel binnen als buiten is het huis een interessante verschijning, een plek waar je helemaal tot jezelf komt en het genieten kan beginnen! Kijk met ons mee naar de voorbeelden die we hieronder voor je op een rij gezet hebben! 

Eerste blik

Wat opvalt aan de buitenkant is de originaliteit van de gevel. De pergola is identiek aan het houten terras. De houtenluifels werden voor de ramen geplaatst om het interieur tegen de zon te beschermen. Kalkpleister mortel is gekozen voor het bekleden van het huis, dit zeer veelzijdig en goed bestand tegen vocht. Natuurlijke kurkmaterialen zijn gecombineerd met gipsplaat en hout, dit werkt goed als warmte-isolatie in de binnenmuren. Het huis beschikt ook over zonnepanelen, gelamineerde ramen met dubbel glas voor een goede warmte-isolatie. Daarom is dit huis energiezuinig en beschikt het over het hoogste energielabel.

Woonkamer

We zijn nu door de tuin via de voordeur huis binnengelopen. Wat direct opvalt is de lichte tafel achter in de kamer, deze steekt mooi af bij de warme houtenbalken aan het plafond. Let ook op de lichte houten vloer! De wanden zijn op authentieke wijze bedekt met kalk, zo gaat dat hier al honderden jaren. Ook zien we de wand achter de sfeervolle open haard waarop rustieke tegels prijken. Het is een kamer die speciaal ontworpen is om de zomerwarmte te trotseren. De houten elementen vallen op en genereren een mooie huiselijke sfeer. De open haard zorgt voor de gezelligheid en warmte, zo krijg je echt een uniek woongevoel!

Eetkamer

De lounge en eetruimte delen de ruimte met de keuken. Zie jij jezelf als genieten van de heerlijkste gerechten met familie en vrienden. De balken blijven hier belangrijk en het natuurlijke licht stroomt de ruimte in. Hier en daar zien we zwarte accenten, zoals de Eames stoel op de hoek, waardoor de kamer een bijzondere twist krijgt. Deze ruimte is zowel strak als gezellig en huiselijk ingericht, waardoor een bijzondere ambiance ontstaat waarin verleden en heden samen lijken te komen!

Eenvoud

De slaapkamer is prachtig. Hout is hier ook belangrijk, zoals in de balken en op de muur achter het bed. Het decor is eenvoudig en er staat maar weinig meubilair in de kamer, maar toch ontbreekt het de bewoners aan niets. Deze kamer geeft je de nodige privacy, de gordijnen kunnen indien gewenst de ramen verduisteren, zodat jij je ten alle tijden kunt afzonderen. Het is een slaapkamer waarin je volkomen tot rust komt, dit vanwege zijn traditionele, maar ook moderne en minimalistische inrichting. 

Badkamer

De badkamer is verbonden met de slaapkamer, je loopt een deur door en je staat oog in oog met dit rustoord. Zittend in bad heb je een schitterend overzicht op de omgeving, waardoor je helemaal ´in tune´ komt met moeder natuur. Het hout is ook in deze badkamer prominent aanwezig, zelfs op de zijkant van het bad komt het materiaal terug. In deze rustieke stijl lijkt het wel alsof de tijd stil heeft gestaan, terwijl de badkamer toch modern en netjes aandoet. Het is een plek waar je elke dag goed begint, ook als vakantiehuisje is dit pand zeer geschikt! 

Tot zover het zomerse huis van House Habitat. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je fraaie ideeën voor je slaapkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Koken in een open keuken is in één woord geweldig! Klik hier voor een aantal mooie voorbeelden!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!