Van uitgewoond hol tot Scandinavisch droomhuis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Van uitgewoond hol tot Scandinavisch droomhuis

Stoa. Stoa.
van Better Home Interior Design Scandinavisch
Loading admin actions …

Kijk uit! Vandaag zie je hoe je met kleine veranderingen een enorme impact kan produceren! We tonen je een appartement in Warschau, dat vóór de renovatie zeer laag scoorde in termen van helderheid, moderniteit en functionaliteit. Na een slimme make-over van het appartement – het kreeg een Scandinavische aankleding – is het nu een absolute topper. Soms sta je voor de keuze: of je verhuist of je pakt je huidige woning grondig aan. Vandaag doen we het laatste! Deze transformatie is uitgevoerd door designstudio Better Home en is mooi vast gelegd op de foto´s die we hier onder voor je op een rij gezet hebben. Kijk met ons mee naar de renovatie en laat je inspireren!

Oud

Laten we beginnen met het sombere slaapgedeelte. De donkere kamer was zeker geen oase van rust. Het
interieur stamde nog uit het tijdperk van het communisme, de sombere bruine tinten bepaalden de kleurstelling en het meubilair was oud en versleten. Een ideale omgeving voor een goede nachtrust ziet er zeker anders uit, maar toch heeft deze kamer het nodige potentieel! Hieronder zie je hoeveel…

Nieuw

Hier zien we de gloednieuwe slaapkamer waarin de beschikbare ruimte optimaal wordt gebruikt. Een
compleet nieuw interieur zorgt voor een significante verbetering, het spel tussen licht en donker komt tot stand door de witte verf en het grijs die het kleurenpalet domineren. Het venster heeft drie luikjes en laat veel daglicht in de kamer stromen, de luchtige gordijnen zorgen voor de nodige privacy en haken in op de stijl en kleur van deze kamer. Echt een ruimte om in tot rust te komen!

Badkamer

Deze oude badkamer laat veel te wensen over. Let eens op de de lelijke tegels op de muur boven de vreselijke spiegel. En wat dacht je van het aftandse sanitair, deze douche was gewoon ouderwets en visueel allesbehalve aantrekkelijk. Het is hier donker en benauwd. Typisch zo´n interieur dat al jaren geen onderhoud heeft gehad. Maar gelukkig werd er besloten om de zaak een update te geven!

Stralende kamer

Na de renovatie wordt je bijna verblind door de badkamer. De indeling van de badkamer is hetzelfde gebleven maar een frisse, esthetische vormgeving maakt hier nu de dienst uit, die stijl is vakkundig gecombineerd met functionele indeling. De witte rechtlijnige meubels steken mooi af bij de oude tegels, deze passen nu veel beter in de ruimte. Over het algemeen kunnen we stellen dat de badkamer veel groter en helderder oogt. Echt een groot succes!

Woonkamer

Vóór de renovatie was de woonkamer donker en rommelig. Het zwarte, massieve meubilair was totaal ongeschikt, het ontbrak de bewoners aan opslagruimte en een stijlvolle inrichting was in geen velden of wegen te bekennen. Ongelooflijk dat deze ruimte, ondanks het mooie parket en het grote raam, zo onaantrekkelijk oogt. We hebben hier te maken met een stukje mismatching van de decoratieve elementen. Laten we snel kijken hoe het beter kan!

Resultaat

Met slechts weinig veranderingen is de sfeer in de woonkamer volkomen anders. Een Scandinavische esthetiek bepaalt nu de ruimte. Er is gekozen voor een salontafel en TV-meubel met een witte look, deze worden beschenen door het zonlicht dat door het raam naar binnen valt. Bij het raam is een aantal handige planken gerealiseerd die meer opslagruimte bieden. De subtiele decoratie, zoals de vaas op de tafel en de zwart-wit prints op de muur, geven de ruimte een huiselijke sfeer zonder te worden overladen met details en frutsels.

Keuken

Koken inde oude keuken was geen gezellige aangelegenheid. De vrienden van de eigenaren drongen er telkens op aan om eens iets te laten doen aan het interieur van dit vertrek, ´want die tegels´, zo zeiden ze, ´komen rechtstreeks uit een nachtmerrie´! De roze fronten die een eeuw geleden nog in de mode waren benemen je nu alle eetlust. De keuken was gewoon niet up-to-date, en daardoor niet langer het sociale centrum van het huis. Om het hier leefbaar te maken moest er gewoon wat gebeuren! Een mooi design door Better Home!

Fijn

In de keuken heeft zich waarschijnlijk de grootste transformatie voltrokken. De oude tegels glanzen dankzij de witte verf, ze weerkaatsen een nieuw licht. De delicate schaduw van blauw op de achtergrond zorgt voor een subtiel kleuraccent. De keuken werd volledig vervangen, en bezit nu gladde en matte fronten, deze geven de keuken een moderne en elegante look. Het nieuwe houten werkblad past perfect bij de vloer en geeft de kookhoek een Scandinavisch karakter. Echt een plek waar je gezellig met familie en vrienden zit!

Eetkamer

De eetkamer was volkomen onpraktisch ingericht en er werd zo veel ruimte verspild. De massief houten meubilair, in donkerbruin, was niet alleen onaantrekkelijk, maar ook weinig praktisch. Waarom de eettafel en de stoelen tegen de muur en niet centraal geplaatst zijn blijft een raadsel. In ieder geval valt er veel meer uit deze kamer te halen. Hoe we deze eetkamer kunnen redden? Hieronder zie je het antwoord!

Eetkamer in de nieuwe staat

Het oude meubilair is weggegooid en de muren kregen een lichtgrijze kleur. Wat een visuele rust straalt deze kamer uit! Het frisse ontwerp is het ideale decor voor de centraal geplaatste, ovale tafel, die omringd is door stoelen in een landelijke stijl. Een ruime kast werd in de hoek geplaatst, deze voorziet je van veel opbergruimte en heeft een decoratieve functie. De decoratieve elementen zijn met smaak geplaatst en geven de nieuwe eetzaal een vriendelijke en gastvrije ambiance. 

Tot zover de fraaie ontwerpen van Better Home. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je fraaie ideeën voor je badkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Vintage + hedendaags = een sprekend interieur! Klik om te ontdekken hoe dat zit!

Welke bouwstijl is jouw favoriet? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!