Eclectisch pareltje in het bos | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Eclectisch pareltje in het bos

Johan van Dijk Johan van Dijk
Minimalistische studeerkamer van grupoarquitectura Minimalistisch
Loading admin actions …

Wonen in het bos, een droom voor veel mensen! Je denkt dan meestal aan min of meer romantisch gelegen, oude woningen. Maar dat hoeft natuurlijk niet! Een nieuwe woning kan ook prima in boomrijke gebieden gebouwd worden. Vaak zie je bungalows of andere lage woningen. Dit huis is ook een soort van bungalow, maar dan wel een hele bijzondere! Een zeer modern vormgegeven huis met duidelijke verwijzingen naar de industriële stijl. Een eclectisch pareltje in het bos! Dit bijzondere project is ontworpen door de experts van Grupoarquitectura. We nemen je mee naar dit huis in de Mexicaanse bossen.

Heerlijke omgeving

De omgeving zelf is heerlijk landelijk en rustiek, maar al je zintuigen raken toch direct gefocust op het huis als je deze foto bekijkt. Wat een bijzonder project! Strakke betonnen vormen in combinatie met veel glas en een hele bijzondere constructie boven een gedeelte van het terras. Of kunnen we het in dit geval beter een veranda noemen? Door de glazen schuifdeuren in het huis, is het eenvoudig om van het terras en de woonkamer eenheid te maken. Als je de deuren niet zou zien dan kun je haast niet zeggen wat nou binnen en wat buiten is!

Bijzondere verschijning

Als je in het bos zou lopen en je ziet dit huis ineens staan, dan raak je zonder enige twijfel onder de indruk van deze bijzondere verschijning. En ondanks de zeer opvallende bouwstijl, valt het huis in het bos zelf niet eens zo heel erg op. Heel knap werk om een contrasterend gebouw toch een eenheid met de omgeving te laten zijn.

Helling

Het huis is op een helling gebouwd en heeft daardoor een ‘verborgen’ extra verdieping gekregen. Dat hebben de meeste bungalows niet! Het geeft vanuit dit perspectief een heel eigen en bijzonder karakter aan het huis. Of beter gezegd extra karakter, want het huis is al uniek genoeg.

Garage of museum?

De bewoner is een autoliefhebber, dat kan niet anders! En geheel passend bij klassieke auto’s worden ze hier op een mooie wijze tentoongesteld. Erg origineel om de garage ook van glazen deuren te voorzien, dat zie je zeker niet vaak: een garage als museum.

Ruw karakter

De woonkamer heeft een wat ruw karakter, maar juist daardoor ook een zeer unieke charme. De eclectische samensmelting van industriële en moderne elementen bereikt hier een hoogtepunt. Het kale beton trekt veel aandacht, maar de ophanging van de televisie is ook wel heel erg origineel te noemen! Ook de stoelen zijn de moeite van het bekijken meer dan waard. Er is hier heel veel aandacht aan een perfect uitgebalanceerde stijl besteed.

Badkamer zonder dak?

Door een compleet glazen dak boven de badkamer lijkt het haast alsof er geen dak is! Wederom een zeer originele oplossing die erg aangenaam is voor de bewoners. Alleen de glazenwasser zal er iets minder blij mee zijn. De badkamer valt verder op door de gitzwarte kleurstelling van de muren. Dit maakt het contrast met de omgeving nog groter. Maar het zorgt ook voor een heel bijzonder visueel effect: door de grote spiegel lijkt de badkamer dubbel uitgevoerd!

Prachtig in het donker

Ook in het donker biedt het huis een schitterende aanblik. En ook de omgeving is om van te genieten, zelfs als het donker is. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over het dal en voor de rest wordt je omringd door de natuur. En als je behoefte hebt aan meer bebouwde omgeving dan pak je zo een van de oldtimers uit de garage. Dit huis is erg bijzonder: aangenaam voor het oog en nog aangenamer om in te wonen.

Houd je wel van uitdagende architectuur in een verlaten gebied? Verbaas je dan ook over dit project!

Woon jij in het bos? Wij horen er graag meer over!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!