Graanschuur wordt riante familiewoning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Loading admin actions …

In het schilderachtige landschap van het Engelse Bedfordshire ligt de historische Maulden Barn, een oude graanschuur die het landschap al meer dan 150 jaar siert. En sinds kort niet meer als graanschuur, maar als prachtige en vooral riante familiewoning. Een prima oplossing voor leegstaande boerderijen op het platteland! De experts van Nicolas Tye Architecture zijn aan de slag gegaan om op een zeer bijzondere wijze de oude schuur om te toveren tot woning. En het interieur zal je daarbij zeker verbazen, want je gaat iets zien wat je absoluut niet verwacht! We houden je niet langer in spanning en gaan snel een kijkje nemen op het romantische Engelse platteland.

Pittoresk gelegen

Deze woning is zonder meer erg pittoresk gelegen. Het licht glooiende landschap en de prachtige vergezichten zijn al een bezienswaardigheid op zich.  Het karakter van de schuur lijkt door de verbouwing zeker niet aangetast. Uiteraard zijn er de nodige ramen toegevoegd, maar die doen zeker geen afbreuk aan het originele ontwerp van het bouwwerk. De tuin heeft een modern randje gekregen, maar past door de beplanting perfect in de omgeving. Hoe mooi de buitenkant ook is, we zouden homify niet zijn als we het interieur niet zorgvuldig gaan bekijken. De hoogste tijd voor een kijkje in de schuur!

Open karakter

Wow! Vanbuiten had je vast niet gedacht dat je een interieur als dit aan zou treffen. Het effect is fantastisch. De landelijke kozijnen passen zeker aan de buitenkant prima bij de oude schuur, maar zodra je eenmaal echt binnen bent, dan is het vooral een strak en modern interieur dat opvalt door een open karakter. Maar dan wel met een eclectisch randje, in een omgeving als deze kunnen een aantal landelijke, aardse, elementen natuurlijk niet ontbreken. De houten kleuren van de tafel voegen dit aardse tintje toe en dat gevoel wordt bevestigd door de prachtige open haard.

Ruimte

De heerlijke ruimte is een grote luxe in deze woning. Wederom zien we de eettafel centraal in beeld, maar nu met de keuken als achtergrond. Door de grootte van het huis is er voor een heel open concept gekozen: de woonkamer, eetkamer en keuken liggen dermate ver uit elkaar dat ze ook zonder muren min of meer zelfstandige ruimtes vormen. En  in de keuken zijn de aardse tonen wederom aanwezig, maar dan ook weer op een strakke en moderne manier!

Landschap centraal

Het landschap staat vanuit de woonkamer centraal en is door de complete glazen zijwand van het huis alom aanwezig. Wat een prachtig levend schilderij! Maar vanuit de woonkamer kijk je ook schitterend tegen de constructie van de schuur aan. Dit kom doordat de bovenverdieping niet over de gehele benedenverdieping is aangelegd. Een zeer fraaie oplossing die het oorspronkelijke karakter van het gebouw schitterend naar voren laat komen.

Licht in de duisternis

Zodra de schemering invalt, wordt dit huis een waar licht in de duisternis. En voor ons is het op deze manier de perfecte kans om de sfeer van het huis in alle omvang goed te kunnen proeven. De dakconstructie is schitterend uitgelicht en je ziet het robuuste en landelijke centrale element in de vorm van de open haard. Wat mooi dat je de schoorsteen letterlijk kunt volgen!

Afscheid

We zijn buiten begonnen en eindigen ook weer buiten. Het landschappelijke gevoel is ook van deze kant weer heel goed waar te nemen. Nog steeds wordt de schuur door het graan omringt. Maar de opslag is niet meer nodig in het oude bouwwerk. Waar ooit hard gewerkt werd kan nu ontspannen en vooral comfortabel geleefd worden.

Oude en moderne elementen gaan in deze oude schuur prima samen. Maar een invulling die nog veel landelijker is, kan ook een schitterend effect geven. Wil je graag weten hoe dat er in de praktijk uitziet? Kijk dan even bij dit project!

Plannen om een oud industrieel pand te gaan verbouwen tot woning? Wij horen er graag alles over!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!