Het mediterraanse huis vol verassingen

Stoa. Stoa.
Casa PL, Atelier d'Arquitetura Lopes da Costa Atelier d'Arquitetura Lopes da Costa Moderne huizen
Loading admin actions …

Met grote trots presenteren we je vandaag dit gloednieuwe Portugese architectonische project! Dit is een woning die zich onderscheidt door zijn klasse en aandacht voor detail en klasse. Atelier d'Architecture JA Lopes da Silva, ontwikkelde dit project in 2009, de bouw ervan werd tussen 2011 en 2014 uitgevoerd. We nemen je mee naar dit heerlijke mediterraanse land waar dit mooie huis de ideale plek is waar je helemaal tot rust kunt komen. Het is ook een inspirerend pand op het vlak van de architectuur, maar dat ga je tijdens onze rondleiding zelf ervaren. Dus kom snel met ons mee voor een tour door het huis. 

Eerste blik

De woningen zijn gevestigd in Anadia, hier zien we de voorgevel van het gebouw met de ingang van het gebouw. De ingang geeft je toegang tot de twee woningen die er in het bijzondere pand gevestigd zijn. Het gazon is als een natuurlijke begroetingen voor jezelf of je gasten. De minimalistische vormgeving van het pand steekt er mooi bij af, de natuur en de bouwkunst gaan samen een symbiose aan. Wat een plek om te wonen! Het pand heeft zowel witte delen als houtkleurige, dit laatste is een reden waarom het gebouw en het natuurlijke groen zo mooi samenvloeien.

Tuin

Hier bevinden we ons in de mooie buitenruimte achter het huis, in deze ruimte heerst een absoluut gevoel van vrijheid en ruimte. We zien hier de drie niveaus van de het pand, namelijk de kelder, de begane grond en de eerste verdieping. Het is een complex dat volledig in tune is met de omgeving, het is een voorbeeld van hedendaagse architectuur waarin gebouw en natuur elkaar becommentariëren en op een hoger plan brengen. Deze ruimte biedt je veel mogelijkheden om te genieten van het buitenleven! Laten we nu eens binnen gaan kijken!

De keuken

Als we de keuken binnenstappen onthult deze zijn moderne en eenvoudige look. Het is een ruimte waarin veel aandacht besteed is aan de esthetische eigenschappen en een goede toevoer van daglicht. Daarbij valt het op hoe het minimalistische design samen gaat met de natuurlijk ogende houten vloer. Deze moderne keuken beschikt over een dubbel keukeneiland dat het centrum van deze keuken vormt. Het is een handige set meubels die je de mogelijkheid geven om al je maaltijden eenvoudig te breiden, zelfs met meerdere koks kun je in deze keuken goed uit de voeten! Let ook even op het fornuis, de moderne afzuigkap en de grote opbergruimte die het meubilair herbergt.

Woonkamer

In de woonkamer zien we op eens een nieuw element dat een contrast vormt met de rest van het interieur, we hebben het natuurlijk over al dat zwart! Op een bepaalde manier brengt het een bijzonder temperament in deze woning, het komt zelfs voor in de meubels, het tapijt en de wandbekleding. Het zwart zorgt ervoor dat de nodige variatie te zien is in het ontwerp van de woning. 

Woonkamer II

We bevinden ons nog steeds in de woonkamer. Het is echt een fantastische ruimte. Het is een kamer waarin je intieme momenten beleeft, tijdens het lezen van een boek of een fijn gesprek. De ruimtelijke verdeling is gerealiseerd op een uiterst functionele wijze! De wandkast is erg nuttig, zo kun je én je kamer leuk inrichten én je hebt voldoende opbergruimte. Dit voorbeeld toont ons precies hoe een designoplossing tegelijkertijd nuttig en esthetisch kan zijn! En let eens op dat uitzicht!

Eetkamer

Lekker gezellig samen eten in de grote eetkamer, lijkt dat je wat? In dit huis is het de sociale kern waar de familie elkaar ontmoet. Het vertrek biedt aan veel mensen de ruimte, dus een groot familiefeest kun je hier wel houden! De kamer komt uit in een ruimte waarin zich een zwembad bevindt. Hoe leuk is het voor de kinderen om hier tijdens een feestje te zwemmen, waarbij er voldoende controle is door de ouders die zich in de eetkamer hebben verschanst!

Zwembad

We genieten van het zwemmen in een openbaar bad, zoals een vakantiepark. Maar in een privé zwembad plonsen is natuurlijk het summum! Het gaat hier om een overdekt zwembad, dus of het nu regent of dat de zon schijnt, deze plek biedt je altijd de mogelijkheid om te genieten van heilzame water. Wil je ontspannen of sporten: het kan hier in dit overdekte bad. Hoe heerlijk is het om op een koude dag te genieten van je eigen zwembad! Tijdens de warme periode van het jaar open je gewoon de ramen en de verkoelende wind waait zo je huis in. 

Tot zover de huis dat gerealiseerd is door Atelier d'Architecture JA Lopes da Silva. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je fraaie ideeën voor je eetkamer ? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Een ecologische woning is goed voor het milieu, maar ook voor de knip! Klik hier voor een tour door het huis!

Welke bouwstijl vind jij het mooist? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine