Indrukwekkende verbouwing van een oude boerderij | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Indrukwekkende verbouwing van een oude boerderij

Stoa. Stoa.
Tibbensteeg Hoonhorst Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen van Tim Versteegh Architect Minimalistisch
Loading admin actions …

We gaan vandaag aan je laten zien hoe je een oude boerderij compleet kan verbouwen, zodat deze voldoet aan de huidige eisen van het moderne leven! Je zal zien dat de resultaten van deze renovaties in één woord indrukwekkend zijn. Het zijn unieke woningen geworden met een zeer bijzonder karakter, waarin trend en traditie op een verfijnde manier samenkomen. Het project dat je in dit artikel gaat zien, is geleid door Tim Versteeg.  Deze Nederlandse expert heeft het boerderijcomplex in Hoonhorst zorgvuldig gerenoveerd en het weer helemaal in tune gebracht met het hier en nu. We laten we eens kijken wat er van de oude boerderij gemaakt is! Laat je inspireren!

Ervoor

Tibbensteeg Hoonhorst van Tim Versteegh Architect
Tim Versteegh Architect

Tibbensteeg Hoonhorst

Tim Versteegh Architect

Op deze foto zien we de oude boerderij voor dat de renovatiewerken begonnen zijn. Het is een typische boerderij die je in deze streek vaak aantreft. Het gebouw heeft een bakstenen gevel, kleine ramen en een rode zadeldak met schilddak. Het complex bestaat uit twee gebouwen: het hoofdgebouw, waar ooit een woninggedeelte en de stallen zich bevonden en een klein bijgebouw. Deze hoeve heeft zijn beste tijd gehad, dus werd Tim Versteeg ingeschakeld om de hoeve weer up-to-date te maken.

Erna

Tibbensteeg Hoonhorst van Tim Versteegh Architect
Tim Versteegh Architect

Tibbensteeg Hoonhorst

Tim Versteegh Architect

De boerderij is na de renovatie onherkenbaar veranderd. De gevelconstructie volledig veranderd en het rood van de stenen heeft plaatsgemaakt voor witte wanden met een egaal oppervlak. De kleine ramen zijn vervangen door grote, waardoor veel natuurlijk licht het huis binnenvalt. De woning heeft verschillende opvallende delen, die bestaan uit natuurlijk hout, ze contrasteren mooi met de authentieke dakpannen en de wanden. Ook de voorgevel is geopend waardoor het licht binnenvalt in het interieur. Dit is echt een huis waarin je graag woont!

Bijgebouw

Tibbensteeg Hoonhorst van Tim Versteegh Architect
Tim Versteegh Architect

Tibbensteeg Hoonhorst

Tim Versteegh Architect

Ook het bijgebouw is volkomen veranderd. Het diende ooit als pakhuis, maar nu met de nieuwe inrichting, zowel een slaapkamer als een douche, voldoet het aan alle moderne gemakken. Je hebt bijvoorbeeld vanuit de ingebouwde douche directe toegang tot het terras. Vanuit de slaapkamer heb je via een houten gang toegang tot het hoofdgebouw, zo is er dus een mooie eenheid gecreëerd waarin een comfortabele woonervaring ontstaat.

Houten doorgang

Tibbensteeg Hoonhorst Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen van Tim Versteegh Architect Minimalistisch
Tim Versteegh Architect

Tibbensteeg Hoonhorst

Tim Versteegh Architect

Het is bijna poëzie, zoals we de ruimte ervaren. We bevinden ons op de begane grond van het hoofdgebouw, in een open, lichte en ruime woonkamer. Het valt direct op dat de ruimte pulseert in zijn neutrale kleuren, daarbij brengt een minimalistische inrichting de nodige rust. Deze gang verbindt het hoofdgebouw met het bijgebouw, die eigenlijk vanaf nu niet meer zo genoemd kunnen worden omdat ze nu één zijn. Het warme hout zorgt voor een warme touch in dit woonconcept.

Keuken

Tibbensteeg Hoonhorst Minimalistische keukens van Tim Versteegh Architect Minimalistisch
Tim Versteegh Architect

Tibbensteeg Hoonhorst

Tim Versteegh Architect

Deze lichte keuken is gerealiseerd in de voormalige stallen van het hoofdgebouw en heeft een open look, dit komt door de grote ramen die de keuken en de buitenwereld op een visuele wijze verbinden. Het plafond is hier lager dan in de andere kamers en werd gepleisterd als eerbetoon aan het verleden. De rest van de ruimte is zeer moderne met een vleugje rustieke charme, dit zorgt voor een spannend contrast met de minimalistische no-nonsense look.

Eetkamer

Tibbensteeg Hoonhorst Minimalistische eetkamers van Tim Versteegh Architect Minimalistisch
Tim Versteegh Architect

Tibbensteeg Hoonhorst

Tim Versteegh Architect

We staan hier in de eetkamer, een sociale hotspot in het huis. Ook deze bevindt zich in de voormalige stallen van het gebouw. De kamers op de begane grond bevinden zich allemaal rond de trap, dit is dan ook de als centrale kern van de woning. Elke kamer heeft zijn eigen dimensie, sfeer en intensiteit. Het huis krijg naar grote tevredenheid van de bewoners een open plattegrond, maar ondanks deze noviteit heeft het pand nog steeds een authentieke sfeer. De grote ramen zorgen voor een open sfeer en bieden vrij uitzicht op het interieur en exterieur. In deze moderne woonkamer kom je helemaal tot jezelf! 

Tot zover de fraaie gerenoveerde huis. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je fraaie ideeën voor je slaapkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

De mooiste ideeën voor je bad vind je hier!

Welke bouwstijl vind jij het mooist? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!