Een compacte en moderne familiewoning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een compacte en moderne familiewoning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne keukens van homify Modern
Loading admin actions …

Bouwen in een stedelijke omgeving kan soms heel wat van de vindingrijkheid van architecten vragen. Zo is het ook met dit project in het Duitse Essen. Gelegen in het bekende Ruhrgebied, is de ruimte voor nieuwe huizen hier niet onbeperkt. Gelukkig zijn de experts er in geslaagd om op prachtige wijze een compacte, moderne familiewoning te creëren. Het resultaat is schitterend en erg mooi in beeld gebracht door Stockhausen Fotodesign. We zien hier zonder enige twijfel een eengezinswoning uit duizenden! Kijk mee met homify naar dit mooie project.

Het huis

Moderne huizen van homify Modern

Compact, elegant, strak, modern… Je zou heel veel omschrijvingen voor deze woning kunnen geven. Een fraai geheel is het in ieder geval geworden. Een mooi terras, een leuke tuin en meer dan voldoende ramen in het huis zelf voor een mooie lichtinval. Leuk is ook de oplossing voor de schoorstenen. Het geeft een heel eigen karakter aan het aanzicht van de woning. Maar het zal toch vooral de binnenkant zijn die de meeste verrassingen oplevert. Tijd om binnen een kijkje te gaan nemen!

Ruimte

Moderne woonkamers van homify Modern

Bij een eerste blik in het huis valt gelijk de ruimte op. De kale betonnen vloer heeft een bepaalde charme gekregen door de combinatie met de warme houten trap. De trap valt zelf op door een verder hele minimalistische aanwezigheid in het interieur. De klassieke witte piano zorgt voor een gezellig tintje. Maar wat toch het meeste opvalt, is het grote ruimtelijke effect. Zeker als weet dat het een relatief kleine woning is, dan is het heel knap gedaan om zo’n ruim gevoel te creëren.

Lichte keuken

Moderne keukens van homify Modern

De lichte keuken is weer zo’n voorbeeld van een relatief klein element in het huis, dat toch een groots gevoel geeft. Het kookeiland wekt een gezellige indruk met de kleine bar en twee barkrukken. Ook de fraaie keukentafel kan aan heel wat mensen plaats bieden. Vooral het design van deze tafel en de stoelen is het vermelden waard! De sierlijke vormen staan in een heel mooi contrast met de strakke vormen van de architectuur van de woning zelf.

Gezelligheid

Moderne woonkamers van homify Modern

Ondanks een zeer strakke vormgeving van zowel de ruimte zelf, als het meubilair, is een hele gezellige woonkamer ontstaan. Ideaal voor een gezin! Lekker samen bij de brandende open haard en een leuke film kijken. Als leuke accessoire is een kleed in de vorm van een zebra aangebracht. Erg origineel: het is weer eens iets anders dan een koeienhuid.

Kleine studeerkamer

Moderne studeerkamer van homify Modern

Zelfs voor een kleine studeerkamer is ruimte overgehouden! Vooral door het dakraam is het een heerlijke plek om afgezonderd te kunnen werken of te studeren. De scheve vormgeving van het bureau en de daarboven geplaatste planken geeft een leuke twist aan de ruimte. En vooral de kunstzinnige geweien aan de muur zijn een schitterende manier van aankleding.

Romantische slaapkamer

Moderne slaapkamers van homify Modern

Heel anders op het gebied van inrichting is de slaapkamer geworden, die heeft namelijk een zeer romantisch tintje! De kroonluchter zorgt voor een klassiek tintje en ook het bed heeft iets klassieks. En de paneelgordijnen als vitrage vallen vooral op door de combinatie van roze en een klassiek lelieprintje. Zie je trouwens dat er hele leuke nachtlampjes aan het bed zelf bevestigd zijn? Een zeer creatieve oplossing!

Charmante badkamer

Moderne badkamers van homify Modern

De badkamer heeft een charmante en ook weer ruimtelijke uitstraling. Hoe hebben ze dat toch steeds voor elkaar gekregen! De zeer ruime wastafel valt extra op door de grote orchidee. Een plant in de badkamer geeft gelijk een heel ander gevoel. Misschien een idee voor jouw badkamer?

Werken met een relatief klein grondoppervlak hoeft helemaal geen kleine woning op te leveren, dat bewijst dit project wel! Als de architectuur en de inrichting goed op elkaar afgestemd worden dan ontstaat een heerlijk ruime familiewoning. Veel kleiner nog, maar minstens zo mooi om te zien is dit project.

Woon jij ook op een bescheiden oppervlakte? Laat ons weten hoe jij je huis er ruim uit laat zien!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!