Moderne bungalows met een unieke vormgeving | homify

Moderne bungalows met een unieke vormgeving

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
homify Moderne huizen
Loading admin actions …

Er zijn bungalows die opvallen vanwege hun unieke design. Deze moderne patio bungalows behoren zeker tot deze categorie. De naam patio bungalow doet ons denken aan een comfortabel huis met een aangename relatie met de omliggende natuur. Maar deze reeks huizen biedt daarnaast ook een zeer moderne architectuur en aan de binnenzijde meer dan voldoende ruimte voor een gezin of om regelmatig gasten te ontvangen. Bijzonder aan deze woningen is het ritme en de herhaling van de architecturele elementen en de bijzondere zonwering. Laat je verrassen!

Ritme en herhaling

Deze moderne gevels in wit beton en houten planken creëren het ritme in deze straat. In een landelijke omgeving met stenen muren en bergen op de achtergrond lijken deze volumes te integreren in het landschap door middel van een moderne taal die een nieuwe tijd naar deze omgeving brengt… We kunnen de grootte van deze woningen met twee verdiepingen duidelijk zien aan de hand van de persoon die op straat loopt.  

De materialen

We bekijken de gevel even van wat dichterbij zodat we de materialen van deze fraaie moderne vierkante bungalows wat nauwkeuriger kunnen bekijken. Het effect is zeer modern voornamelijk vanwege de symmetrie. Door de keuze voor houten planken ontstaat een mooie integratie met het landschap vanwege het rustieke en natuurlijke karakter van dit materiaal.

​Wanneer de zon in huis schijnt… .

Het is een feit dat natuurlijk licht een fundamentele factor is voor comfort binnenshuis: niemand zou bijvoorbeeld in een kelder willen wonen. In Portugal komt daar natuurlijk nog de zon en de warmte bij. Hoe laat je het natuurlijke licht binnen maar hou je de warmte van de zon buiten? Deze bungalows hebben daar een zeer innovatieve oplossing voor. Zowel in de vorm van de slimme geometrische vorm die de zon buiten houdt als de fraaie zonwering die je naar behoefte volledig kunt openen of wat meer kunt sluiten. Wanneer deze geopend is, laat deze al het licht naar binnen stromen vanwege de zeer dunne lamellen.

Binnen, comfort voor het hele gezin

De woningen bieden voldoende ruimte voor een gezin of voor iemand die regelmatig gasten ontvangt. Er is een open plan indeling die voldoende ruimte ademt met fraaie open verbindingen tussen de ruimtes. De bungalows zijn achter een fraaie natuurlijke muur geplaatst waardoor de weg enigszins is afgeschermd en er een aangename patio ontstaat aan de achterzijde van de woningen.

Aarde en lucht

Qua kleurgebruik domineren bruine aardetinten die verwijzen naar de natuurlijke omgeving. Deze worden gecombineerd met beige en helder wit maar alles lijkt tot eenzelfde pallet te behoren waarbij het contrast wordt gevormd door de helderblauwe lucht. Het contrast van texturen is ook zeer interessant en rijk waardoor het design een aangenaam beeld vormt om naar te kijken.

Een diagonale lijn

In het geval van diverse parallelle en vergelijkbare huizen die dezelfde '' lijn '' volgen, ontstaat een ritme dat perfect zichtbaar wordt op deze foto. En wanneer de woningen ook nog eens op een diagonale lijn worden geplaatst en iets verspringen dan versterkt dit beeld nog meer.  De binnenplaatsen zorgen voor een soepele overgang tussen de binnen- en buitenruimte en bieden een ontspanningsruimte met comfort en privacy. Op elke patio van de bungalows is een kleine boom of struik geplant en ook de schuttingen zijn van hout. 

Woonkamer

De woonkamer is super modern en comfortabel en daarmee perfect geschikt voor een gezin. En ook op de koudere winterdagen wanneer de open haard de ruimte verwarmt en een gezellige sfeer creëert. De open haard is ingebed in een kast in de woonkamer en vormt zo een zeer modern wit element. En heb je de comfortabele ligstoelen gezien? Er ontbreekt niets aan comfort in deze ruimte. 

Een zeer fraaie architectuur met doordachte details!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!