Minimalistisch huis in Oosterse sferen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Minimalistisch huis in Oosterse sferen

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van ADF Architects Modern
Loading admin actions …

Vandaag nemen je mee naar Korea, waar de architecten van ADF Achitects een beeldig minimalistische huis gerealiseerd hebben. Het is volledig ingericht naar de wensen van de toekomstige bewoners, want de architecten huldigen de filosofie dat woning en zijn bewoners een eenheid moeten vormen. Dit huis volgt dan ook het temperament van de bewoners via de bouwstijl, zo zijn woning en geest op elkaar afgestemd. Het interieur wordt door hen ervaren als een heilzame plek. Dit is een logische denkwijze van de architecten, want je woning is ten slotte de plek waar je vele uren van de dag verblijft. De minimalistische vormgeving van het huis zorgt voor een fijne woonsfeer waarin je helemaal tot jezelf komt. We nemen je graag me op een tour door het huis. Dus loop met ons mee en vind je inspiratie!

Blokken

Het gebouw bestaat in essentie uit drie vierkante blokken die op elkaar gestapeld zijn, waardoor de woning een hedendaagse uitstraling heeft. Maar deze abstracte look vindt zijn tegenpool in de verticale houten panelen, met een rustgevend patroon, die de natuurlijke uitstraling van hout hebben, waardoor het huis vriendelijk en niet massief oogt. Daarbij gaat het huis vanwege zijn kleur mooi op in de natuurlijke omgeving. Het hek rond het huis staat er natuurlijk omwille van de privacy; je kunt de mensen op straat wel groeten, maar ze staan niet direct voor je deur.

Charmant

We komen aanrijden op de hoofdweg en zien het huis op ongeveer vijf minuten afstand al liggen. Het is een huis dat echt opvalt in de omgeving, dit door zijn charmante voorkomen en exclusieve look. Het huis is opgetrokken in de een stijl die zowel traditionele Koreaanse kenmerken heeft als meer hedendaagse. Deze woonstee ligt slechts op een paar honderd meter bij het levendige centrum van de stad Dansanri vandaan. De omliggende heuvels zijn het decor waarin dit hedendaagse huis een verbintenis zoekt met de omringende panden in de omgeving. Laten we het ook eens bij daglicht bekijken!

Eenvoud

De bouwtechnieken, die traditioneel Koreaans zijn, geven dit gebouw een modern uiterlijk waaruit een bijzonder harmonisch geheel spreekt. Het huis doet denken aan een abstract kunstwerk. De flexibele structuur laat de drie gebouwen op een natuurlijke manier samenvloeien, dat is echt typisch Koreaans. De architect heeft ervoor gezorgd, door middel van een strook grond rond het huis, dat als de stad in de toekomst uitgaat breiden de omgeving rond het huis vrijblijft, waardoor er ten alle tijde voldoende leefruimte rond het huis is en zijn charmante looks zichtbaar blijven

Overgang

We zien hier een fraai overgangsgebied tussen de twee huizen. We staan hier op een binnenplaats en kijken richting de ruime ramen die het huis voorzien van voldoende daglicht. Warm ogende houten panelen worden afgewisseld met robuust beton. De zwarte kozijnen zorgen voor een uitgesproken look. Bij de bouw van dit huis is aan alle details aandacht besteed.

Keuken en eetkamer

We zijn naar binnen gelopen en zijn direct verrast door de adembenemende lichtval. Wat een helderheid! De keuken en de eetkamer zijn beneden gevestigd. Het aanrecht geeft je de mogelijkheid om gerechten en andere benodigdheden uit te stallen. Vanuit de eetkamer heb je een mooi overzicht over de beneden verdieping. Dit is het hart van het huis waar alle gezinsleden elkaar treffen. Let eens op de grote ramen die zo veel licht binnen laten en de warm ogende houtenvloer. Wat is het toch een stijlvol interieur! Mocht je het leuk vinden kun je ook gewoon lekker wat hapjes op het aanrecht zetten, helemaal handig tijdens een feestje of receptie.

Zon

De hoogte van de kamer maximaliseert de ruimtelijkheid van de kamer aanzienlijk. Door het dakraam valt het essentiële daglicht naar binnen, dat zorgt voor een optimale sfeer in de woning. Dit hoogste deel van het plafond is te bereiken via de tweede verdieping, zo kun je de bovenste ramen ook eenvoudig reinigen. Natuurlijk is het niet de hele dag licht, daarom heeft deze woning een schitterend lichtplan, waardoor de ambiance binnen altijd fijn is. 

Muziek

We kijken naar de andere kant van de ruimte, door het raam kunnen we aan de horizon de keuken zien liggen, het is een bijzonder groot huis. Veel familiebijeenkomsten verplaatsen zich naar verloop van tijd naar deze muziekkamer, waarin de gasten vermaakt worden door de mensen die de muziek in de vingers hebben. Het is een open kamer met veel licht en een natuurlijk ogende houten vloer die voor de juiste akkoestiek zorgt.

Trappen

De vloeren, trappen en leuningen zijn gemaakt van donker hout, glas en staal, deze combinatie oogt luxe en qua kleur matcht het precies met de vloer en de grote kozijnen. Licht, glas en warme houttonen creëren een ambiance waarin je heerlijk wonen kunt; geborgenheid en ruimtelijkheid komen in dit ontwerp samen.

Tweede verdieping

Als we deze tweede verdieping vergelijken met de eerste dan zien we een duidelijk continuering van het ontwerp, want zowel de kleurstelling als het materiaal gebruik is hetzelfde gebleven. Rechtsboven zien we de bijzondere dakramen die zorgen voor een interessant spel tussen licht en schaduw, ook hier zorgt de architect ervoor dat het daglicht de woning binnen kan dringen. Links zien we een transparante schuifwand met een groene kleur, dit is een noviteit in de inrichting van deze woning. Doordat de buitenwereld door de vele ramen toegang tot het interieur heeft heeft de binnenruimte een open sfeer, waardoor je je hier vrij voelt.

Tot zover het fraaie ontwerp van ADF Achitects. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je badkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Deze historische kerk wordt omgetoverd tot een droomwoning!

Van welke bouwstijl hou jij het meest? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!