Huis met een schitterende zee aan ruimte! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Huis met een schitterende zee aan ruimte!

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van Architekturbüro J. + J. Viethen Modern
Loading admin actions …

We bevinden ons vandaag in het altijd rustige Erkelenz, dit is een stad gelegen in het Rijnland aan de  noordelijke rand van de baai van Keulen. Op deze fabuleuze plek hebben de deskundigen van architectenbureau J. + J. Viethen een bijzonder familiehuis gerealiseerd. De omgeving is werkelijk schilderachtig en daarbij heilzaam vanwege de rust en ruimte. Het pand heeft enkele karakteristieke kenmerken, valt op door zijn kleurstelling en wordt gekenmerkt door een moderne vormgeving. Dit is een huis met karakter en stijl! Homify zou homify niet zijn als we je niet mee zouden nemen voor een tour door het huis. Dus bij deze: volg ons en neem met een kijkje in het huis. O ja… laat je vooral inspireren!  

Welkom

Dit eigentijdse huis beschikt natuurlijk over een gedegen oprijlaan, deze is op dit moment met zonovergoten, een geschikte dag dus om de zaak eens goed te bekijken. Het mooie is dat de oprit van de woning direct toegang heeft tot de garage die met het huis verbonden is. Naast de oprit van middelgrote stenen zien we een stijlvol hek dat een vriendelijk welkomstgebaar vormt voor je gasten. Een van de grote voordelen van deze woning is dat het een groot deel van zijn energie zelf opwekt, natuurlijk via de stijlvolle zonepanelen op het dak. De tijd dat zonnepanelen de esthetische waarde van een huis naar beneden haalden ligt, zoals je op de afbeelding kunt zien, gelukkig achter ons. De aanblik van dit huis geeft ons een welkom gevoel, daarbij is het direct duidelijk dat de bewoners geven om het milieu.

Achterzijde

We staan hier aan de achterzijde van het huis, waar we goed kunnen zien hoe de verspringende structuur, het hellende dak en de gevel, een interessant spel van lijnen vormen. In de gevel zijn fraaie ramen gerealiseerd die zich zowel in verticale als horizontale richting uitstrekken. Natuurlijk is het hoogtepunt van deze tuin het privé zwembad, dit is de plek waar je zomers heerlijk kunt genieten van het verfrissende water en het zonnen op de vlonder als je hebt gezwommen. Er is zelfs aan de rechterzijde van het huis een een overdekte zithoek, waar je met familie en vrienden kunt genieten van al het mooie wat een zomeravond je maar kan bieden.

Beschut

Aan de buitenkant van de woning zien we naast de loodrechte gevel een lager gelegen deel dat de zithoek aan het zicht onttrekt. Zo zit je mooi beschut. In plaats van een eenvoudige ontwerp is er aan deze zijde van het huis gekozen voor een complexe structuur, waarin de rode muur een hoofdrol vervult en op een aantrekkelijke manier afsteek bij de witte gevel en de antraciet kleurige kozijnen. Vanuit deze positie kunnen we ook goed zien dat het huis een ´eigenzinnig´ profiel heeft: rechts heeft het huis een hoog dak, terwijl het links als het ware een snoekduik naar de grond neemt. De geometrische charme van dit huis overtuigt direct.

Binnen

Bij binnenkomst valt de grote ruimtelijkheid in het huis direct op. De hoge plafonds en de afzonderlijke wandelementen in het huis geven het een open karakter. Deze uitnodigende hal heeft een eenvoudige, lichtgrijze vormgeving die het licht op een welhaast magische wijze weerkaatst. De langgerekte muur biedt plaats aan de wandkast waarin je voldoende opslagruimte heb om sleutels en andere persoonlijke spullen op te bergen. De hal heeft door al dat wit een frisse, ietwat koele uitstraling, maar deze vindt zijn tegenpool in de warme kleur van het kleed. 

Keuken

We zijn nu van de hal naar de keuken gegaan. In het centrum van deze ruimte staat de grote familietafel, waaraan elke avond gezellig gedineerd wordt. Let eens op de lichtval in deze ruimte, het is een sfeer waar je helemaal blijf van wordt. Daarnaast kun je door de grote hoeveelheid licht ook fijn werken aan de tafel, men zit hier dan ook vaak met een laptop. Deze ruimte is wat je noemt de ´sociale hotspot´ van het huis, waar mensen gewoon face-to-face met elkaar kunnen spreken, een fenomeen dat steeds schaarser lijkt te worden in onze digitale, hypermobiele samenleving.

Continuïteit

Het ontwerp van het plafond en vloer wordt ook in de keuken aangehouden, zo is er qua vorm en kleur een mooie continuïteit in de ruimte en dit wordt ervaren als een eenheid. We zien vanuit deze positie de fraaie antracietkleurige vloertegels en het gezellige tapijt liggen. Tegenover ons zien we de woonkamer met de warme houten vloer, een schitterende ruimte om in de avond te verblijven!

Badkamer en slaapkamer

De slaapkamer geeft direct toegang tot de badkamer er tegenover, ze worden alleen gescheiden door een glazen deur. Dit zorgt voor een transparante en lichte sfeer in de ruimte. Wat een plek om te genieten van je rust! Te midden van al deze openheid heb je nog steeds in de badkamer de nodige privacy, want de witte muur schermt een deel van de badkamer af. We hebben het hier over een luxe badkamer met een stijlvolle radiator om je handdoeken aan te hangen, een uitgebreid sanitair meubel en een schitterende gietvloer. Echt een ruimte waar je de nodige vrije uurtjes graag wilt doorbrengen! 

Tot zover de rondleiding in dit schitterende huis gebouwd door architectenbureau J. + J. Viethen. We hopen dat je geïnspireerd bent door vormgeving en de sfeer van dit huis. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends en ideeën. 

Zoek je fraaie ideeën voor je slaapkamer? Klik dan hier voor de nodige inspiratie!

Deze professionals helpen je om je droomhuis te realiseren!

Een huis wint aan sfeer met unieke tapijten op de vloer! Klik hier voor inspirerende voorbeelden!

Welke architectonische stijl vind jij het mooist? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!