Tips om voor weinig geld je badkamer op te knappen

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Dom jednorodzinny w Redzie , PracowniaPolka PracowniaPolka Scandinavische badkamers
Loading admin actions …

De badkamer opknappen lijkt een enorme en vooral ook prijzige klus. Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. In dit artikel doen we enkele suggesties om je badkamer op te knappen zonder daar enorm veel geld aan uit te geven. Het gaat vaak om kleine ingrepen die je makkelijk en snel kunt doorvoeren. En die bovendien niet heel erg veel geld kosten, want daar ging het tenslotte om. Lees snel verder om ideeën voor het opknappen van je eigen badkamer op te doen.

1. Pak alleen de vloer aan

Een manier om geld te besparen tijdens het opknappen van de badkamer kan zijn om alleen de vloer van nieuwe tegels te voorzien en de muren niet. Andersom kan natuurlijk ook. Het hangt ervan af welke van de twee het meeste aan vervanging toe is.

2. Vervang de kranen

Oude kranen kunnen een serieus probleem worden als ze niet worden vervangen. We raden je aan te investeren in hoogwaardige materialen die lange meegaan.

3. Tijdloos sanitair

Nieuw sanitair kies je niet voor een korte periode. Als je geen groot budget hebt, kun je het beste kiezen voor tijdloze elementen. Je kunt op een andere manier persoonlijkheid geven aan je badkamer.

4. Recycle meubels

Als het mogelijk is, kun je oud meubilair het beste recyclen. Soms is een minimale interventie voldoende om je badkamer er anders uit te laten zien. Je kunt bijvoorbeeld een meubel schilderen of de handgrepen verwisselen.

​5. Kies voor een minimalistische stijl

Apartament w Krakowie o powierzchni 113 m, AvoCADo AvoCADo Scandinavische badkamers

Een minimalistische inrichting met neurale kleuren is in de badkamer altijd een goede keuze. Dan kun je met accessoires namelijk nog heel veel doen om sfeer in je badkamer aan te brengen. En accessoires kun je heel makkelijk vervangen. 

6. Koop een nieuwe spiegel

Een oude spiegel ziet er vaak verweerd uit. Daarom kan het al heel wat voor je badkamer doen als je een nieuwe spiegel aanschaft. 

7. Planten als accessoires

homify Landelijke badkamers Hout Hout

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij accessoires voor in de badkamer, maar planten komen er erg goed tot hun recht. Je kunt de ruimte ermee verfraaien en het ziet er fris uit. 

Wil je meer weten over badkamers? Lees dan ook dit artikel eens!

Wat is jouw tip om je badkamer op te knappen? Laat het ons weten in de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine