Met Deze 6 Eenvoudige Trucjes Houd je je Huis Altijd Stofvrij!

Stoa. Stoa.
homify Moderne keukens
Loading admin actions …

Je hebt je misschien wel eens afgevraagd of het mogelijk is om je woning wat beter stofvrij te houden. Het is een van de meest vervelende aspecten van een woning, dat er steeds weer dat stof ligt. En waar het allemaal vandaan komt? Soms kun je er moedeloos van worden! In dit ideabook laten we je 6 trucjes zien waarmee jij je woning een stuk langer stofvrij kunt houden. Dat komt als geroepen! Kijk even snel met ons mee en laat je inspireren!

Overbodige spullen opruimten

We beginnen met de meest basic stap: het is erg belangrijk om spullen die je echt niet nodig hebt te verwijderen uit je woning. Als een kamer niet volgestopt is met allerlei spullen dan is het een stuk eenvoudiger om deze schoon te maken. Spullen die je in de weg staan, die kun je dus maar beter uit de weg ruimen. Een interieurexpert in moderne designs kan met je kijken naar een nieuwe inrichting van je eigentijdse woonkamer met stijl.

First things first

Wanneer we het over stof hebben, dan denken we vaak aan de laag die bovenop van meubilair ligt. Maar het gaat verder. Ook op gordijnen, tapijten vinden we dit stof. Wist je dat veel van dit stof uit de ruimte afkomstig is. Het klinkt wonderlijk, maar het is echt waar. Het is slim om eerst de hoger gelegen delen van de woonkamer stofvrij te maken, omdat stof naar beneden dwarrelt als we bezig zijn om bijvoorbeeld de gordijnen te stofzuigen. Daarna zijn de meubels en kleden aan de beurt.

Wasmiddel magic

Er zijn een aantal tips die het makkelijker maken om je woning sneller schoon te krijgen. Een daarvan is om wasmiddel te gebruiken om stof van meubels te verwijderen. Dan blijft het ook langer weg. Het is heel gewoon wasmiddel gebruiken in poedervorm! Natuurlijk alleen als deze meubels bestand zijn tegen deze stoffen! Laat je informeren door de verkoper hierover! 

Een vochtige doek

Het is een grote mythe dat een gewone stofdoek geen goede methode zou zijn om stof af te nemen, want dat is het zeker wel. Hoewel we de tip hiervoor aanraden hardnekkiger stof. Een stofdoek is makkelijk schoonmaken, want je hebt snel de meubels stofvrij. Voor mensen met een allergie is het aan te raden om een vochtige doek te nemen, dan dwarrelt het stof niet naar beneden maar wordt door het water opgenomen. Eigenlijk raden we dit voor iedereen aan, want het is een stuk gezonder. Een emmertje water erbij stelt je in de gelegenheid om steeds even de doek uit te spoelen. Er gaat naar verloop van tijd veel stof in het water zitten. Je kunt op het einde van de schoonmaakbeurt zien hoeveel stof je verwijderd hebt. En dat is vaak heel wat!

Oude bekende

Een grote hulp in de huishouding, hoewel deze maar klein is, vinden we in het ouderwetse stoffer en blik. Een geweldige manier om in hoeken en gaten het stof en grover vuil als kruimels weg te vegen. Natuurlijk is een goede stofzuiger ook een belangrijk hulpmiddel. Maar soms wil je even snel wat kruimels verwijderen, of vuil dat je niet in de stofzuiger wilt hebben, zoals voedselresten. Een stoffer en blik komt altijd van pas in dat soort situaties!

Snel en eenvoudig

Er zijn ook moderne hulpmiddelen die het je gemakkelijk maken om je huis een grote beurt te geven. Soms kun je niet zo gemakkelijk bij plekken komen, bijvoorbeeld bovenop lampen aan het plafond. Andere zaken zijn vrij delicaat om schoon te maken, zoals kwetsbare lampenkappen, dan is een klevende roller een uitstekende manier om deze zaken stofvrij te maken. Het voordeel is dat je dan op een droge manier, noodzakelijk bij sommige objecten en meubels in huis, het stof kunt verwijderen. Dit gaat ook nog eens op een snelle manier, waardoor je meer tijd overhoudt om leuke dingen te doen. We sluiten dit ideabook en nemen je graag mee naar een mooie project: een nieuwe look voor een moderne woning.

Welke tips heb jij nog? Zeg het met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine