Vind de juiste vloer voor elke kamer | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Vind de juiste vloer voor elke kamer

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne nieuwbouw Moderne badkamers van Hemels Wonen interieuradvies Modern
Loading admin actions …

Bij het kiezen van de juiste vloer moet je aan verschillende dingen denken. En dat verschilt natuurlijk ook weer per kamer. Een vloer zorgt voor een bepaalde uitstraling. En elke soort vloer heeft weer zo zijn voor- en nadelen en is voor bepaalde soorten gebruik geschikt. Ga bij iedere kamer of ruimte dus na wat je wil. Ga je voor uitstraling of toch meer voor comfort. Kies je bijvoorbeeld voor het huiselijke van hout, het stoere van beton of de zachtheid van tapijt. En in welke kamer wil je welke eigenschappen. Aan de hand van dit Ideabook vind je gegarandeerd de juiste vloer voor elke kamer.

Woonkamer

Woonbeton - Cementgebonden gietvloer Moderne woonkamers van Motion Gietvloeren Modern
Motion Gietvloeren

Woonbeton – Cementgebonden gietvloer

Motion Gietvloeren

Nergens is de vloer zo gezichtsbepalend als in de woonkamer, vaak toch het visitekaartje van een huis. Des te belangrijker er goed over na te denken wat je wil. De meest gebruikte vloersoort voor de woonkamer is misschien wel hout. Toch gaan wij in dit geval voor een gietvloer van beton. Het geeft de woonkamer een stoere look en deze vloer kan praktisch alle uitdagingen van het dagelijkse leven meer dan goed aan. En omdat de gietvloer van beton qua kleur een vrij neutrale uitstraling heeft, kun je je met meubels en accessoires goed uitleven. Een bank in een felle kleur, houten stoelen of tafel en een vloerkleed in kekke kleuren. Het kan allemaal en het ziet er verdomd goed uit op een gietvloer.

Keuken

In de keuken wordt geleefd en gewerkt. En dus is een vloer die tegen een stootje kan wel zo prettig. Maar tegelijkertijd vliegen de spetters in het rond, wordt er gemorst. Kortom het kan er wel eens vies worden. Dus heb je ook een vloer nodig die goed en snel schoon te maken is. Marmoleum is voor de keuken daarom een hele goede optie. Deze vloer is kras- en slijtvast en is door gebrek aan naden en kieren heel goed schoon te maken en houden. Het heeft de strakke en robuuste uitstraling van een gietvloer met als voordeel dat het zachter is. In de keuken vallen zo nu en dan dingen op de grond – denk aan glazen, borden en andere breekbare dingen. Deze vallen op marmoleum niet stuk, dus minder lawaai en scherven. Ook al brengen die misschien soms geluk.

Gang

Woonhuis Nieuwveen Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen van homify Minimalistisch
homify

Woonhuis Nieuwveen

homify

De gang is de eerste indruk van een huis. Deze eerste indruk is van belang en dus moet die goed zijn. Bezuinig dus niet op de vloer in de gang. Door de gang wordt veel gelopen, geschoven en gereden met fietsen of kinderwagens. Het is dus geen overbodige luxe om een robuust, krasvaste vloer te kiezen. Een vloer die dit combineert met een zeer luxe uitstraling is een granitovloer. Deze vloer vindt je veel terug in wat oudere huizen. Door de jaren heen kunnen ze wat gebruikssporen vertonen, maar ze zijn prima te restaureren. Ook zijn er genoeg bedrijven die ze nieuw kunnen leggen.

Badkamer

Doorkijk van de gang naar de badkamer Moderne badkamers van Hemels Wonen interieuradvies Modern
Hemels Wonen interieuradvies

Doorkijk van de gang naar de badkamer

Hemels Wonen interieuradvies

Een klassieker waar je in de badkamer eigenlijk niet omheen kan is de tegel. Omdat het hier om een vochtige ruimte gaat is deze vloer bij uitstek geschikt. De meeste vloertegels hebben een beetje profiel zodat je niet uitglijdt als je uit de douche stapt. Tegels zijn er natuurlijk in alle soorten en maten en kleuren. Een veel gehanteerde stijlregel is een grotere en wat donkerdere tegel op de vloer en een kleine en lichtere tegel op de wand. Uiteraard staat het iedereen vrij daar zoveel als je wil van af te wijken.

Slaapkamer

Zeker als je in de woonkamer hebt gekozen voor beton is een houten vloer in de slaapkamer een absolute aanrader. Hout brengt sfeer en knusheid met zich mee en dat is precies wat je wil in de slaapkamer. Omdat de vloer in deze kamer niet heel intensief gebruikt wordt, zal je van sleet niet snel last hebben. In de slaapkamer domineren vaak zachte tinten als wit en dat is bij uitstek zeer fraai in combinatie met hout. Zorg er wel voor dat je voor een goede kwaliteit kiest, dus mooi rechte planken. Het laatste wat je wil is een krakende vloer in de kamer waar je op zoek bent naar een goede nachtrust.

Kinderkamer

Eclectische kinderkamers van homify Eclectisch

In de kinderkamer gaan wij voor de regel: safety first. Uiteraard wil je ook een fijne look voor de kinderkamer, maar uiteindelijk is dat toch ondergeschikt aan het welzijn van je kind. Ga dus voor het zachte en warme van tapijt. Deze vloer heeft voor een kinderkamer een groot aantal voordelen. Zo is tapijt niet glad en kunnen wilde spelletjes niet eindigen in vervelende valpartijen. Mochten die rouwdouwers toch een keer vallen, is de landing in ieder geval een stukje zachter. Ook is tapijt warm en kunnen kinderen dus probleemloos op blote voeten lopen en gewoon op de grond spelen zonder koude billen te krijgen.

Hulp nodig bij het leggen van je favoriete vloer? Deze professionals doen het graag. Inspiratie nodig voor de juiste vloer? Kijk dan hier eens rond. En wil je meer weten over de voor- en nadelen van de verschillende soorten vloer? Lees dan dit Ideabook eens heel aandachtig.

Welke vloer zie jij het liefst in welke kamer? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!