Eco-woningen, goed voor het milieu en goed voor de knip! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Eco-woningen, goed voor het milieu en goed voor de knip!

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
​Limpley Stoke Eco House van Hewitt Studios
Loading admin actions …

Eén van de argumenten voor het kiezen van een ecologisch huis is de zorg voor het milieu. De voordelen van een ecologische woning reiken echter ook daarbuiten. Wat dacht je van het besparen van energie, of water? De nieuwste technologieën maken dit tegenwoordig mogelijk. In de constructies die we hieronder gaan zien worden ontwerp en energiebesparing optimaal gecombineerd. 

Aansluiten op behoeftes

Een van de meest recente trends zijn modulaire woningen, dat houdt in dat de huizen uit verschillende componenten bestaat die aan elkaar geschakeld kunnen worden, afhankelijk van de wensen van de gebruiker. Op de foto hierboven zien we een variant daarvan, deze modulaire woning beschikt over honderd vierkante meter en is onder andere voorzien van een veranda. Woningen zoals deze hebben een geringe negatieve invloed op het milieu en zijn bovendien makkelijk te plaatsen en verplaatsen. 

Een veelzijdige woning

Moderne huizen van NOEM Modern

Prefab-woningen blinken niet alleen uit in duurzaamheid, gemak en flexibiliteit ook kunnen zij op bijzondere wijze vormgegeven zijn. Zoals we op de foto hier kunnen zien. De grootte van de woning kan zelf bepaald worden door het toevoegen van extra modules. Door middel van zonnepanelen en andere innovatieve technieken wordt het energieverbruik geminimaliseerd. 

Een modern en ruime woning

modern  door NOEM, Modern

Vaak denkt men dat prefabwoningen krap en benauwd zijn, niets is echter minder waar. Door een efficiënte en logische indeling kan er veel ruimte gecreëerd worden. Dat zien we bijvoorbeeld terug in deze eetkamer, hier is alles tot in de kleinste detail georganiseerd. Let bijvoorbeeld op de achterwand die we hier zien, die wordt voorafgegaan door een smalle zitbank die over de hele breedte van de ruimte loopt. Grote vensters zorgen hier voor extra lichtinval en dragen bij aan het gevoel van ruimtelijkheid dat men hier ervaart. 

Een met de natuur

​Limpley Stoke Eco House van Hewitt Studios
Hewitt Studios

​Limpley Stoke Eco House

Hewitt Studios

We denken vaak dat het allemaal heel lastig en gecompliceerd is om een woning milieubewust en energiezuinig te ontwerpen en realiseren. Dat is echter helemaal niet waar. Een van de meest effectieve methoden om een huis energiezuiniger te maken is door bij de positionering rekening te houden met de stand van de zon. Op die manier zorg je ervoor dat de woning het grootste deel van de dag verlicht is en deze aan de juist zijde opwarmt. 

Een andere manier om de negatieve invloed op de natuur te verminderen is door het gebruik van bestaande bebouwing, denk bijvoorbeeld aan verlaten en verwaarloosde gebouwen. Op de foto hierboven zien we bijvoorbeeld hoe een oude stal dienst doet als basis voor een geheel nieuwe constructie. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!