10 slaapkamers met IKEA meubels ter inspiratie | homify

10 slaapkamers met IKEA meubels ter inspiratie

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Archifacturing Moderne slaapkamers
Loading admin actions …

De inrichting van de slaapkamer is een leuke uitdaging. Hoe zorg je voor die perfecte balans tussen het basisontwerp en alle accessoires? En hoe creëer je de juiste sfeer waarin je je helemaal ontspannen voelt en even tot rust kunt komen? Want dat is natuurlijk zeer belangrijk na een lange drukke dag om even goed te kunnen herstellen En ja, ook met IKEA meubels kun je die prachtige design inrichting neerzetten. Om je te inspireren geven we je vandaag wat creatieve ideeën met verschillende stijlen en sferen, van modern tot landelijk en klassiek. Natuurlijk vergeten we daarbij ook de kinderkamers niet!

​1. Slaapkamers met IKEA meubels: de HEMNES-serie

Hou je van een natuurlijke uitstraling in lichte neutrale tinten en een klassiek accent dan is de HEMNES serie zeer geschikt voor het creëren van deze stijl in je slaapkamer. In dit voorbeeld zien we een mooi voorbeeld van een slaapkamer met slanke en elegante lijnen die bovendien zeer praktisch is door de aanwezigheid van laden onder het bed. Een goede ruimtebesparende oplossing in een kleine ruimte in plaats van een kast. 

​2. Slaapkamers met IKEA meubels: combineer verschillende sets

En waarom zou je niet ook meubels uit verschillende series van IKEA combineren in een ruimte. In dit voorbeeld zien we een kinderkamer in zachte sfeer met roze en geel en de HENVISK-reeks voor kinderen met eenvoudige en functionele lijnen. En dit in combinatie met één van de klassiekers van IKEA in de vorm van de ladekast uit de HEMNES-serie met zijn stoere en duidelijke lijnen zeer geschikt en bovendien ook optisch fraai als commode.

3. Slaapkamers met IKEA meubels: hetzelfde meubilair verschillende sferen

In deze slaapkamer laten we zien dat je met hetzelfde meubilair uit de HEMNES serie ook een totaal andere sfeer kunt neerzetten. Hier is het HEMNES bed geplaatst in een zeer moderne kleurrijke en minimalistische opstelling. Het fraaie vloerkleed en de felgele kleur op het bed geven deze slaapkamer een Mondriaaneske levendige touch.

4. Slaapkamers met IKEA meubilair: profiteer van de ruimte

Children's Loft Bed Assembly Flat Pack Assembly SlaapkamerBedden en hoofdeinden
Flat Pack Assembly

Children's Loft Bed Assembly

Flat Pack Assembly

En soms is de ruimte beperkt en wat is er dan beter dan een praktische en fraaie hoogslaper? Deze oplossing in de vorm van het STUVA-bed bestaat uit 1 enkele structuur met een mezzanine bed, bureau en kast in een meubelstuk. Net zoals een multifunctionele en compacte mobiele telefoon maakt deze combinatie het mogelijk om alles uit een kleine ruimte te halen.

​5. Slaapkamers met IKEA meubels: accessoires

Het zijn niet alleen de IKEA slaapkamermeubels waarmee je die prachtige designsfeer kunt neerzetten maar ook de vele accessoires en hier zien we daar een zeer inspirerend voorbeeld van. Een zeer goed idee ook om de muren zalmroze te verven (of een andere contrastkleur) en daar wit en hout als accent tegen naar voren te laten komen. Dit is zeker een slaapkamer met een heerlijke vredige sfeer.

6. Slaapkamers met IKEA meubels: niet alleen het bed als relaxplek

Een andere trend is om niet alleen maar een bed in de slaapkamer te plaatsen als relaxplek maar ook een aparte zitplek in te richten met heerlijke relaxstoelen en een tafel of draagbare open haard zodat je een extra plek hebt om even in alle stilte tot rust te komen. Zennn. Voeg er nog een open haard aan toe en het is helemaal af!

7. Slaapkamers met IKEA meubels: maximale functionaliteit

In de slaapkamer willen we natuurlijk graag die evenwichtige synthese te vinden tussen functionele en esthetische elementen en de producten van het Zweedse bedrijf staan natuurlijk bekend om hun extreme functionaliteit. Een voorbeeld daarvan is de LACK-tafel die in deze slaapkamer als nachtkastje wordt gebruikt. En de sfeer in deze slaapkamer straalt eveneens die perfecte balans van functionaliteit en schoonheid uit. Hier lees je meer over hoe je die rustige serene sfeer neerzet in je slaapkamer.

8. Slaapkamers met IKEA meubels: oplossingen voor alles is altijd in orde

Eenvoud en functionaliteit zijn de twee hoekstenen van IKEA's ontwerpen. Zoals deze PAX-kledingkast met eenvoudige, fraaie lijnen en een zee aan opbergruimte. De buitenkant van deze kast is hier gedecoreerd met een vinylsticker die zowel de slaapkamer als deze kast een zeer fraai levendig accent biedt. Denk voor accenten dus niet alleen maar aan accessoires.

9. Slaapkamers met IKEA meubels: alles op zijn plaats

En hier zien we een ander voorbeeld van een slaapkamer met IKEA-meubels voor de allerkleinsten. Levendige kleuren en maximale toegankelijkheid maar ook aandacht voor veiligheid bij de keuze van deze inrichting. De basis van deze opstelling zijn de lage kasten uit de serie KALLAX die zich kenmerken door hun grote veelzijdigheid, maar die ook zeer functioneel en nuttig zijn in allerlei verschillende opstellingen. Lees hier meer handige tips voor het creeren van een kinderkamer met stijl.

​10. Slaapkamers met IKEA Furniture: een droomkamer

En ook deze slaapkamer voor kinderen is volledig ingericht met IKEA meubels. Een leuke, speelse ruimte waar alles is gericht op plezier en rust voor de kinderen in een veilige en uitnodigende omgeving. Het bed van de GULLIVER-serie is versierd met grappige kussens en in het midden is een wigwam geplaatst waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en uitrusten.

Wist je dat…

Ikea heft niet alleen heel erg leuke meubels. Er is werkelijk alles te krijgen; de leuke Hemnes serie met het leuke bed is maar één voorbeeld van de variëteit en diversiteit van het Zweedse bedrijf. Je kunt jouw hele slaapkamer met meubels van Ikea inrichten, inclusieve kasten, bed en jouw badkamer. Het is handig, eenvoudig en mooi. Maar er zijn nog meer redenen waarom Ikea bijzonder goed staat: het is een duurzaam bedrijf! Hout is erg belangrijk voor Ikea want het is een van de meest gebruikte materialen. Om te garanderen dat er altijd hout en bossen zullen zijn, werkt Ikea samen met de Forest Stewardship Council® (FSC®) om te zorgen voor een verantwoord bosbeheer. Je doet dus niet alleen goed voor jezelf, je geeft ook een beetje liefde terug.

Ikea is ook slim: zo hebben zijn systemen voor alle ruimtes. Lees hier hoe je met weinig ruimte alsnog een inloopkast in jouw kamer kunt krijgen.


Wow die kinderslaapkamers!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!