Voor & Na: Jaren zeventig woning wordt moderne villa

Stoa. Stoa.
Voor: Jaren 70 Huis, Na: Moderne Villa - Getuig van een Ongelofelijke Verandering, Bob Romijnders Architectuur + Interieur Bob Romijnders Architectuur + Interieur
Loading admin actions …

Na 40 jaar is een woning echt wel toe aan een beste update. Vandaag nemen we je mee naar een schitterend project waarbij een woning uit de jaren zeventig helemaal getransformeerd werd tot een eigentijdse villa. De bewoners van de woning wilden graag een nieuw thuis met een sterk charisma. De indeling van de bestaande woning was al helemaal naar wens van de bewoners, alleen wilden ze graag een mooie nieuwe leefkeuken. Deze werd zo ontworpen dat deze een mooie connectie met de aangrenzende tuin zou maken. De tuin kan dan ook gezien worden als een verlenging van de keuken. Zo heeft de woning een ruimtelijke look. Ook qua isolatie is er het nodige gebeurd: ramen en kozijnen werden vernieuwd en de gevels werden geïsoleerd en afgewerkt met mooi stucwerk. Het dak werd vernieuwd en bij deze werkzaamheden is tevens meer ruimte op de zolder gerealiseerd. Daarnaast heeft de garage een nieuwe houten bekleding gekregen, daardoor ziet deze er zo modern uit! Tevens kreeg de woning een aangrenzend overdekt terras met een schitterend lichtplan. Van de oude jaren zeventig woning is niets meer terug te vinden. De moderne tijd heeft hier zijn intrede gedaan! Zin om kiekjes van de verbouwing te bekijken? Laat je inspireren en kijk met ons mee!

Zuiverheid

Het is de zuiverheid van deze woning die ons het eerst opvalt. Daarna komt de verbazing over het feit hoe goed het gelukt is de jaren zeventig woning te veranderen in een eigentijdse villa met een kubistische stijl. De bomen rond de woning gaan er een mooie visuele connectie mee aan. Opvallend is de houten garage, althans deze is met hout bekleed, waardoor warm en koud (de witte gevel) samen een evenwicht vormen. Typisch voor huizen van deze tijd, zien we een gebruik van antraciet. In het midden van gevel zien een soort trappenhuis, deze langwerpige raampartij zorgt voor een bijzondere uitstraling. Een expert voor je interieur kijkt graag met je naar de mooiste voorbeelden voor je woning.

Diepte

Verschillende diepten en lagen zorgen hier voor een beeldig plaatje. De grijze lijn is de afscheiding tussen het gazon en de de ruimte die dichtbij het huis ligt. De boom past door zijn witte stam heel mooi bij het stucwerk. Architectuur en natuur gaan hier een mooie connectie met elkaar aan. Dan past die garage van hout daar heel mooi bij!

Oude situatie

Er is veel veranderd tijdens de metamorfose. Het is onvoorstelbaar hoe zeer de woning veranderd is. Deze herken je totaal niet terug in de nieuwe villa! Ja, dit is typisch een jaren zeventighuis en qua stijl verrast hij ons niet. We snappen wel waarom de bewoners graag iets nieuws voor hun woning wilden. Deze woning is van een hoge kwaliteit, maar toch ook een beetje sleets!

Details / lichtval

Een designhuis staat vaak bekend om de goed uitgewerkte details. Hier zien we een prachtige muur met daarin een uitstekende verdeling van vlakken. Door de verschillende ramen valt het daglicht naar binnen. Dit wilden de bewoners graag, want ze houden van een licht huis.

Gezellige tuin

We zien hier de woning van de achterzijde. Dit is ongelooflijk mooi en helemaal naar de wens van de eigenaren. De woningkamer bevindt zich achter de open gevel met grote schuifdeuren en ramen. Even de deuren openen en je stapt zo de tuin in. Een ideale plek voor een BBQ met vrienden. Echt een gezellige tuin! 

Ongezellig

Hoe mooi de nieuwe staat is zo ongezellig is de oude situatie. Geen plek om enthousiast van te worden. Dit behoort gelukkig tot het verleden. 

Droomkeuken

Alles wat je als kok voor handen wilt hebben, kun je in deze droomkeuken vinden. De minimalistische stijl maakt dat we hier helemaal tot rust komen, de zaken kunnen ordenen in de strakke lades en altijd de beschikking hebben over geïntegreerde keukenapparatuur, waaronder een schitterende oven. 

Chill tuin

Weet je nog hoe saai de oude tuin eruit zag. Dan heb je hier veel meer aan. Je wordt hier helemaal zen van. Een parasol biedt beschutting, een terras is de plek om te genieten van het weekend en de planten her en der zorgen voor een ontspannen look. Terras en woning grenzen strak op elkaar. De terrasvloer loopt door tot in de serre. 

Design voor de tuin

De strakke looks van de woning worden herhaalt op verschillende plaatsen in en rond de woning, waaronder deze schitterende plantenbakken waarin prachtige bomen groeien. Ze komen mooi naar voren tegen de grijze achtergrond. Echt supermooi dit ontwerp! We willen je graag meenemen naar meer mooie woonprojecten.  

Wat vind je mooi aan dit huis? Zeg het met een comment!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine