Gang en hal door Specht Architects

8 slimme oplossingen voor moeilijke ruimtes

Tekstbureau 't Kofschip Tekstbureau 't Kofschip

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

Een groot deel van de huizen heeft onhandige nissen, moeilijke hoeken en lastig bereikbare plekken zoals een vliering. Toch kunnen deze kleine ruimtes interessante uitdagingen vormen. Als je er innovatief en creatief mee omgaat, kun je ze vaak prima gebruiken. Als bergruimte, en soms zelfs als woonruimte in de vorm van een logeerkamer. Voor dit ideeënboek hebben we 8 afbeeldingen geselecteerd die je slimme manieren laten zien om moeilijke ruimtes te optimaliseren. Als je inspiratie nodig hebt in deze richting, lees dan verder!

1. Scheidingswand met ingebouwde kast

 Woonkamer door MIROarchitetti
MIROarchitetti

la zona giorno

MIROarchitetti

In een appartement is de ruimte vaak beperkt, maar er zijn veel manieren om een compact huis functioneel en comfortabel te maken. Dit project is hiervan het bewijs. Door een scheidingswand met geintegreerde bergruimte aan te brengen, is de ruimte praktisch en slim gebruikt. 

2. Open kast

Het gebied naast de trap is niet altijd gemakkelijk bruikbaar. In dit project werd de ruimte voorzien van een open boekenkast waarin de televisie en het audiosysteem een plaats kregen. Natuurlijk zijn er ook schappen en nissen voor boeken en andere spullen. 

3. Oplossing voor een hoek

In deze kamer leken de hoeken niet bruikbaar, maar dankzij de ingenieuze oplossing die werden gevonden door de meubelmakers van Eightytwo Pte Ltd. zijn er opslagmodules van vloer tot plafond geplaatst. Aan de rechterkant is er zelfs een mini-bureautje toegevoegd. 

4. Kasten onder de trap

 Gang en hal door Specht Architects
Specht Architects

Manhattan Micro-Loft

Specht Architects

Het gebied onder de trap is vaak ongebruikt.Maar zoals op de foto te zien, kun je er flink wat kastruimte realiseren. 

5. Stapelbed met kasten en laden

Meubels op bestelling laten maken kan de enige manier zijn om een moeilijke ruimte te kunnen benutten. In dit project zien we een uitstekend idee voor een kinderkamer. Er werd een multifunctionele structuur (met ingebouwde LED's) met twee bedden geplaatst, waarin  een kledingkast met onder- en bovendeuren en ook drie opslagbakken zijn opgenomen. Deze modulaire oplossing is perfect voor een kinderkamer maar kan ook als logeerkamer dienen.

6. Een smalle badkamer

Deze lange ruimte is ingedeeld met een douche en een bad naast elkaar. Het keramische oppervlak creëert reflecties waardoor de ruimte groter lijkt.

7. Maximaliseer de ruimte om het bed

De ruimte boven een bed is meestal vrij, maar kan praktische en efficiënte manier worden gebruikt. Hier zien we een op maat gemaakte kast waarin je onder andere je bedlinnen en handdoeken kunt opslaan. 

Meer weten over opbergruimte in de slaapkamer? Bekijk dan dit Ideabook: 14 mooie garderobekasten voor in de slaapkamer.

8. Het probleem van de pantry opgelost!

Pantry's kunnen gemakkelijk rommelig en inefficiënt worden. Maar als je een functionele kast met verschillende vakken, laden en opbergoplossingen hebt, wordt het gelukkig heel eenvoudig.

Behoefte aan professionele hulp? Via onze site vind je ervaren interieurontwerpers die je graag praktische inrichtingstips geven.

Heb jij al je lastige ruimtes al benut?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!