Onopvallend huis krijgt ongelofelijke make-over!

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Drie verdiepingen, 270 vierkante meter aan leefruimte, een tuin en een centrale ligging. Dit huis in Bonn heeft eigenlijk alles wat men zou kunnen wensen. Toch kende het huis ook een aantal gebreken. Het ouderwetse ontwerp en het gedateerde interieur bijvoorbeeld. Reden genoeg voor de experts van Beissel Schmidt om de woning eens grondig onder handen te nemen. Het resultaat van deze verbouwing gaan we je hieronder in woord en beeld laten zien. 

De oude achtergevel

Onaantrekkelijke dakpannen, een grijze gevel en kleine ramen – de oude achtergevel werkte niet bepaald uitnodigend en zag er nogal kleurloos en saai uit. Toch, de drie verdiepingen en de tuin vormen de perfecte basis voor een aantrekkelijke gezinswoning. We zijn benieuwd in hoeverre de experts van Beissel Schmidt dit huis kunnen vernieuwen. 

Sloop van het dak

Op deze afbeelding krijgen we een goede indruk van de omvang van de renovatie. Het oude puntdak werd gesloopt en maakte plaats voor een geheel nieuwe variant inclusief dakkapel.

Nieuwe achtergevel

De nieuwe achtergevel presenteert zich met glad gepleisterde muren, uitgevoerd in wit en grijs. Grote vensters zorgen nu voor uitzicht van binnenuit en voldoende lichtinval van buitenaf. Op de begane grond bevindt zich een beschutte entree. De oude dakkapel werd vervangen voor een aanzienlijk grotere variant en biedt toegang tot een nieuw aangelegd balkon. 

Oude voorgevel

Op deze foto krijgen we een beeld van de voorgevel voor aanvang van de renovatie. De kleine dakkapelletjes links en rechts lijken charmant maar voegen relatief weinig toe. De verschillende onderdelen op het dak geven de gevel een onrustig en chaotische uitstraling.

De nieuwe voorgevel

De nieuwe voorgevel trekt meteen de aandacht. Een van de grootste blikvangers is de opvallend gekleurde erker rechts. Het vormt een mooi contrast met de verder terughoudend ontworpen gevel. Let ook op de riante dakkapel die de twee kleine varianten op de foto hiervoor vervingen. Het geeft de woning een attractief silhouet en een meer moderne uitstraling. 

Woonkamer

We verplaatsen ons naar binnen en nemen een kijkje in de woonkamer. Een prachtige houten vloer met een noot-achtige kleur wordt hier gecombineerd met strakke, heldere wanden. Er werd gekozen voor een open ontwerp, dat betekent dat de woonkamer, keuken en eethoek zich in een grote ruimte bevinden. Het interieur is een interessante mix van comfortabele meubelstukken, populaire designklassiekers en bijzondere decoratieve elementen. Stijlvolle lampen en aparte accessoires maken het interieur compleet. 

Dakkapel

We zagen hem al op de foto van de vernieuwde voorgevel. In het dakkapel zorgen grote vensters, die bijna van de vloer tot aan het plafond reiken, voor een enorme hoeveelheid daglicht. De smaakvolle inrichting die we eerder in de woonkamer aantroffen vinden we ook in deze ruimte terug.

Badkamer

Ongebruikelijk maar zeer smaakvol, in de badkamer worden we verrast door de houten vloer die we ook in de andere vertrekken tegen kwamen. Dezelfde rode kleur die we aantroffen op de nieuwe voorgevel vinden we hier terug in de vorm van verschillende accessoires en accenten. De ruimte laat zich daarnaast omschrijven als eenvoudig en helder, doch met opvallende elementen en onconventionele badkamermeubels. Ons valt bijvoorbeeld de kraakheldere kroonluchter en de buste rechts op. Voor meer informatie kunt u terecht op het homify-profiel van Beissel Schmidt. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Vraag uw gratis consult aan

Doe wooninspiratie op!