Hippe hoekbanken in alle kleuren en maten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hippe hoekbanken in alle kleuren en maten

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
modern  door tuttoparquet, Modern
Loading admin actions …

Hoekbanken zijn helemaal hip. In het moderne interieur streven ze de klassieke twee- en driezitters mogelijk zelfs voorbij. Niet voor niks natuurlijk want een hoekbank heeft de luxe van een chaise lounge gecombineerd met het gemak van een 'gewone' zitbank. Heerlijk luieren op een hoekbank aan het einde van de dag is dan ook een nobel streven geworden in plaats van een verwerpelijk tijdverdrijf. In dit ideabook bekijken we een aantal verschillende hoekbanken. De grijze hoekbanken, hoeksteen van de hoekbankenindustrie voorop. Daarnaast bekijken we hoekbanken in moderne vormen en inspirerende materialen.

Goed grijs als basis

We beginnen dit ideabook met een voorbeeld van een prototype hoekbank. Deze hoekbank is daar een mooi modern voorbeeld van. We zien een grijze hoekbank als middelpunt van de kamer. De kleur van de bank zelf is een mooie neutrale tint, terwijl de verdieping van de kleuren wordt gebracht in de kussens in dezelfde kleurfamilie. Ook interessant om bij deze hoekbank op te merken is het gebruik van plaids. Op dit interieur kunnen wij er twee ontwaren. Behalve kussens zijn ook plaids een mooie manier om meer kleur te geven aan de hoekbank.

Kleur je interieur

Ookinhetpaars de webshop voor kleurrijke kussens en prachtige plaids Scandinavische woonkamers van Ookinhetpaars Scandinavisch
Ookinhetpaars

Ookinhetpaars de webshop voor kleurrijke kussens en prachtige plaids

Ookinhetpaars

Ook op deze foto een grijze hoekbank. Deze keer zijn het de lichte tinten die ons direct opvallen. Niet alleen is voor het grijs van de hoekbank gekozen voor een frisse tint, ook het ene kussens dat strategisch geplaatst is geeft een hoop kleur aan het interieur. En ook bij deze hoekbank valt ons het plaid op. Een moderne samenkomst van frisse kleuren die de neutrale hoekbank naar een hoger niveau tillen. Ten slotte kijken we bij deze hoekbank nog even naar het materiaalgebruik. De dikte van de kussens en het zitgedeelte namelijk geeft deze hoekbank een 'fluffy' uitstraling. Dit is een bank om in weg te zakken.

Kamersbreed

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne woonkamers van Lab32 architecten Modern
Lab32 architecten

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa

Lab32 architecten

Onze derde en laatste grijze hoekbank is er een die zijn uiterste best doet zoveel mogelijk ruimte te beslaan. Het voordeel van de hoekbank is daarbij natuurlijk dat je niet met loze ruimte te maken hebt. Het gebruiken van een hoekbank in een zitkamer benadrukt daardoor niet alleen de functie maar geeft in een sprekende klap sfeer aan je gehele ruimte. Hier is gekozen voor licht en rust, iets dat weerspiegeld wordt in de gekozen neutrale kleuren. Het is in deze zitkamer vooral de lamp die de ruimte iets geheel eigens geeft.

De witte hoekbank

Tot nu toe bekeken we drie voorbeelden van de grote hit in hoekbankenland: de grijze hoekbank. We vervolgen onze inspirerende tocht langs hoekbanken nu met een aantal meer uitgesproken voorbeelden. Deze witte hoekbank bijvoorbeeld is niet voor elk huis weggelegd. Hij misstaat echter niet in deze moderne zitkamer. Met de twee matchende tafels en de opvallende rode stoel maakt hij het interieur tot een minimalistisch geheel. Bij deze hoekbank geen poespas met plaids of overbodige kussens, hier is puur voor de functionaliteit gekozen.

Rood als statement

Ook in deze moderne zitkamer staat functionaliteit voorop. Ook hier geen overbodige frutsels of aankleding die puur 'voor de gezelligheid' is. De aandacht dient in deze ruimte naar buiten gericht worden, de grote ramen sturen je blik naar buiten. Dat er dan toch gekozen is voor een warm rode hoekbank is een interessante keuze. Mogelijk komt de rode kleur van de hoekbank ook ergens anders in het interieur terug of is de bank, en dat zou geen vreemde gedachte zijn, het statement dat het huis nodig had om tot leven te komen.

Een strakke hoekbank in eigen stijl

Ook in het volgende interieur dat we betreden komen we een strakke hoekbank tegen. De bank echter is geplaatst in een veel geleefder en meer aanwezig interieur dan de twee moderne hoekbanken hierboven. Deze paarse hoekbank communiceert zowel in kleur als in aankleding met zijn omgeving en is er daardoor een duidelijk deel van. Opvallend in deze woonkamer is dat het paars van de hoekbank terugkomt in het warme vloerkleed terwijl de kleurige kussens subtiel weerspiegelen in de stoel.

Kies je kleur (of combineer)

Villa Biesvaren_04 Moderne woonkamers van HOYT architecten Modern
HOYT architecten

Villa Biesvaren_04

HOYT architecten

Voor wie niet kan kiezen is deze hoekbank mogelijk een mooie uitkomst. Want wie zegt dat je moet kiezen voor een bank in een enkele kleur loopt blijkbaar hopeloos achter. Deze bank combineert de persoonlijke favoriete stoffen van bewoners op een geheel eigen manier. Een hoekbank als deze is ideaal wanneer iedereen in huis een vast plekje op de bank heeft. Omdat iedereen nu naar eigen inzicht zijn eigen stof kan kiezen, is er bovendien nooit meer onenigheid over het kopen van een geheel nieuwe bank. Het stukje stof dat zijn beste tijd gehad heeft, wordt simpelweg vervangen (door deze stof misschien?)

Industriële hoekbank

De industriële hoekbank mag in dit ideabook niet ontbreken. Want waar hoekbanken niet meer weg te denken zijn uit ons interieur geldt datzelfde eigenlijk voor de gehele industriële stijl. Zodoende is een match snel gemaakt, en een voortbrengsel daarvan zien we in dit interieur terug. Deze strakke leren hoekbank laat qua comfort niets te wensen over en zorgt bovendien voor een instant statement in je woonkamer. Gecombineerd met een grote industriële lamp zoals hier op de foto is het plaatje direct rond. Deze hoekbank is daarmee een sterk voorbeeld van hoe je makkelijk een duidelijke sfeer of stroming door kan voeren in je eigen interieur.

Twee verdiepingen

modern  door tuttoparquet, Modern Hout Hout
tuttoparquet

Slide Floor

tuttoparquet

Onze een-na-laatste hoekbank heeft een opvallend kenmerk: de bank is voorzien van twee 'verdiepingen'. We zien het gewone zitgedeelte van de hoekbank en aan de rechterzijde zien we dan nog een verlaagd zitgedeelte. Wij hebben twee mogelijke verklaring voor de onderste verdieping van deze zitbank. Mogelijk is het speciaal ingericht voor kleine kinderen. Een heerlijk zacht speelgedeelte op de bank om je op uit te leven is natuurlijk ideaal voor kleine boefjes. Onze andere verklaring is er ook een over kleine boefjes, maar dan het soort met vier poten. Mogelijk is deze bank ideaal ingericht voor trouwe viervoeters. Een eigen plek op de bank is geweldig, bovendien beperkt het het schoonmaken enorm.

Een hoekbank in de tuin

Hoekbank Koen, lounchbank fridge en hoekbank Noud: modern  door Trendy met Hout, Modern
Trendy met Hout

Hoekbank Koen, lounchbank fridge en hoekbank Noud

Trendy met Hout

We eindigen dit ideabook met een voorbeeld van een hoekbank voor in de tuin. Inmiddels heeft ook de bankenindustrie zijn blik verruimt. We zien de comfortabele hoekbank niet langer alleen maar terug in de zitkamer, maar ook in de tuin. Een welkome aanpassing voor warme zomerdagen waarop we niet langer meer wegzweten op plastic kuipstoeltjes, maar nu heerlijk kunnen loungen op een steigerhouten hoekbank. Inspirerend om te zien is hoe bij deze hoekbank ook de rest van het meubilair in zowel kleur als stijl gematcht is. Zelfs buiten blijkt het inrichten van een passend interieur een volwaardige en dankbare taak.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!