moderne Woonkamer door IS AND REN STUDIOS LTD

7 inrichtingsfouten die je snel kunt verhelpen..

Tekstbureau 't Kofschip Tekstbureau 't Kofschip
Loading admin actions …

Het is best lastig om een huis of appartement op orde te houden en aan alle gezins-, werk- en sociale verplichtingen het hoofd te bieden. Fouten komen vaak voor, regels omtrent orde en schoonmaken worden vaak verbroken. En dan dreigen huizen in een onaangename staat van achterstallig onderhoud te raken. Maar, je krijgt hulp! Wij van homify hebben de belangrijkste fouten geïdentificeerd en geven je handreikingen om ze te herstellen. Lees maar mee!

Fout # 1: je huis vergelijken met dat van anderen

Jouw huis weerspiegelt jouw levensstijl. Houd daarom op met het vergelijken: je vrienden, familieleden, kennissen en beroemdheden hebben hun eigen leven en hun behoeften. Stop je energie liever in het optimaliseren van je interieur en woongenot!

Fout # 2: geen prioriteit geven

moderne Slaapkamer door LEIVARS

Als je alle problemen tegelijkertijd op wilt lossen, loop je de kans juist niets gedaan te krijgen. Stel een methodisch plan op om je prioriteiten op een concrete en systematische manier te organiseren.
Sommige klussen kun je zelf doen, maar het kan ook fijn zijn om bepaalde werkzaamheden uit te besteden. Een schilder levert snel en goed vakwerk en is het geld meestal dubbel en dwars waard.

​Fout # 3: wanordelijke schappen

klasieke Keuken door Lewis Alderson

We hebben allemaal de neiging om de controle over kasten en opslagplanken te verliezen.  Open kasten zijn elegant en hebben veel voordelen, maar vereisen ook wat extra aandacht. Je moet er extra op letten dat alles altijd netjes en schoon is. Een wekelijkse check is een goed idee.

Geïnteresseerd in opbergmogelijkheden in de keuken? Kijk dan hier: Handige opbergers voor de keuken.

Fout # 4: etenswaren organiseren

tropische Keuken door STUDIO [D] TALE

Stop met het doen van dwangmatige aankopen! Plan je winkelgedrag en koop wat je nodig hebt. 

Fout # 5: netjes en schoon verwarren

Schoon betekent niet noodzakelijkerwijs goed georganiseerd, en andersom. Houdt het onderscheid tussen die twee goed in de gaten en stuur bij waar nodig. Zo zorg je voor een aangenaam en gastvrij huis. Doe het allebei regelmatig: maak schoon en ruim op. 

Fout # 6: tuin/terras/balkon vergeten

Deze fout zien we vaak. Schenk ook in de winter aandacht aan je tuin, een balkon of een terras.

​Fout # 7: overvolle kasten

Trap en kastmeubel bovenwoning:  Gang en hal door Gunneweg & Burg

Een probleem dat veel mensen zullen herkennen: te veel spullen in de kast. Boeken die horizontaal bovenop rijen boeken liggen, of dubbele rijen boeken misschien wel, waardoor je maar de helft van je collectie in het zicht hebt. Ga er eens doorheen en verwijder wat je niet meer gebruikt. Vul de vrij gekomen ruimte met dingen die er toe doen en laat het niet meer zover komen. 

Zie jij verbeterpunten voor jezelf? Deel ze met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!