moderne Woonkamer door ATELIER CASA S.A.S

10 manieren om een prachtige woonkamer te creëren

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Google+
Loading admin actions …

Vraag je je weleens af hoe je een woonkamer kunt inrichten die echt buitengewoon mooi is? Dan heb je het juiste artikel gevonden om te lezen! We hebben tien tips en tricks voor je op een rijtje gezet en onthullen hoe je een prachtige woonkamer kunt creëren. En daarvoor hoef je in de meeste gevallen echt niet de hele woonkamer te renoveren. Soms zijn kleine aanpassingen al genoeg. Lees snel verder om te ontdekken hoe je jouw woonkamer een make-over kunt geven!

1. De perfecte verlichting

Natuurlijk hebben we allemaal verlichting in de woonkamer, maar als we het hebben over de perfecte verlichting denken we aan de juiste verlichting voor elke gelegenheid. Daarom is het aan te raden om verschillende type lichtbronnen in de woonkamer te plaatsen. Dan kun je denken aan in een verlaagd plafond, een staande lamp op een bijzettafeltje en een open haard waar je op donkere winterdagen heerlijk van kunt genieten.

2. Donkere kleuren

We willen zeker niet zeggen dat je de hele woonkamer van donkere kleuren moet voorzien, maar donkere accenten, op de wand of je meubilair, geven je woonkamer net beetje extra sfeer. Een paar donkere kussens voor op de bank of een donker vloerkleed kunnen al een heel groot effect hebben.

3. Voeg een persoonlijk tintje toe

Of je nu houdt van een minimalistische inrichting of een flitsende, eclectische stijl, de ruimte moet altijd je eigen persoonlijkheid weerspiegelen. Je geeft bijvoorbeeld de voorkeur aan kleurrijke patronen en kleuren, en voegt wat persoonlijke accenten toe door middel van kussens, foto's of andere elementen.

4. Combineer verschillende texturen

moderne Woonkamer door Moda Interiors
Moda Interiors

Living Room

Moda Interiors

Om je woonkamer meer dynamiek te geven, is het spelen met verschillende texturen een goed idee. Op de foto hierboven zien we een gladde leren bank met een donzig vloerkleed. Door het gebruik van verschillende tinten uit dezelfde kleurenfamilie blijft de woonkamer ruim aanvoelen, ondanks dat er verschillende texturen zijn gebruikt.

5. Felle kleuraccenten

Als je de woonkamer een beetje meer pit wilt geven, kun je ervoor kiezen om een paar felle kleuraccenten te gebruiken. Vooral bij een inrichting met neutrale tinten, zoals op de foto hierboven, kunt u prima een aantal accessoires met opvallende kleurencombinaties toevoegen.

6. Warme kleuren voor meer gezelligheid

moderne Woonkamer door Monica Saravia
Monica Saravia

Proyecto sala

Monica Saravia

Wil je de woonkamer meer warmte en gezelligheid geven? Vooral kleuren als crème, beige of zandtinten zijn hiervoor geschikt. Een vleugje luxe creëer je met gouden accentkleuren, dat in 2018 weer helemaal terug is van weggeweest.

7. Zwart-wit

Grote kleurcontrasten zoals de combinatie van zwart en wit geven je woonkamer een elegante uitstraling. Zo kun je bijvoorbeeld zwarte fotolijsten uitkiezen om je favoriete foto’s in aan de muur te hangen. Heb je een witte bank? Dan kun je kiezen voor zwarte sierkussens. En een wit vloerkleed combineert goed met een zwart meubel.

8. Voeg een meubelstuk toe

moderne Woonkamer door Claudia Luján

Als je de woonkamer een make-over wilt geven, zit je niet altijd op een complete verbouwing te wachten. Soms kun je al veel verschil maken door een nieuw meubelstuk te kopen. Heb je nog een vrij grote salontafel? Dan kun je de die bijvoorbeeld vervangen door een kleiner meubel.

9. Pas je meubels aan de ruimte aan

minimalistische Woonkamer door cadali

Als je een kleine woonkamer hebt, moet je het meubilair zorgvuldig uitkiezen. Zorg ervoor dat je meubels niet te groot zijn waardoor de ruimte nog kleiner lijkt dan deze in werkelijkheid is. Minder is in dit geval zeker meer.

10. Een moderne inrichting

Een puur, strak design met witte muren, minimalistisch meubilair en enkele kleuraccenten geven elke woonkamer een moderne uitstraling. Kleine details zoals een bijzondere afbeelding aan de muur of een kleurrijke kruk zorgen voor frisheid en levendigheid in de woonkamer, zoals we op de foto hierboven kunnen zien.

Wil je meer weten over het inrichten van je woonkamer? Lees dan ook dit artikel eens!

Wat is jouw tip om je woonkamer in te richten? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!