moderne Slaapkamer door Alex Maguire Photography

9 tips voor meer gezelligheid in huis

Tekstbureau 't Kofschip Tekstbureau 't Kofschip
Loading admin actions …

Eigenlijk is alles goed in je appartement, maar toch ontbreekt er iets. Het zou allemaal nog net iets gezelliger en comfortabeler kunnen. Als je dat wel eens denkt, dan ben je bij ons aan het juiste adres, want we hebben wat simpele tips die je huis huiselijker, comfortabeler en persoonlijker kunnen maken. Kijk met ons mee en vergroot de feel-good-factor in je huis! Een professionele interieurontwerper inschakelen kan altijd nog…

​1. Sprei op het bed

moderne Slaapkamer door homify
homify

Bedroom

homify

Een kleine maatregel met verrassend veel effect: een sprei op het bed zorgt voor sfeer en gezelligheid en harmonieert met een slaapkamer in een individuele stijl, afhankelijk van de stoffen, patronen en kleuren je kiest. Bovendien beschermt een sprei het beddengoed tegen stof en vuil, zorgt het voor warmte en wordt de ruimte gewoon eleganter. Absoluut proberen!

​2. Vazen in groepen

Decoratieve objecten zoals bloemvazen, kaarsen etc. maken meer indruk als ze in groepjes worden geplaatst. Combineer klein met klein en groot met groot voor het beste effect, maar experimenteer ook en ontdek wat je het meeste aanspreekt. Probeer kleuren, maten, vormen, afwerkingen, materialen en patronen uit. Net zolang tot je helemaal tevreden bent.

​3. Kussens op de bank

moderne Woonkamer door niche pr
niche pr

open plan sitting dining room

niche pr

Zonder bankkussens ziet elke bank er kaal uit. Een paar mooie kussens geven een vriendelijke, warme sfeer en nodigen uit tot zitten. Bovendien kunt je prachtige accenten leggen met chique sierkussens waarmee je de stijl van de kamer optimaal benadrukt.

4. Kunstwerk aan de muur

Je hoeft geen dure werken van grote schilders op te hangen, maar een beetje kunst doet het altijd goed. Als je grote muuroppervlakken vrij hebt, kun je eenvoudig een afbeelding op groot formaat kiezen die de aandacht trekt met zijn kleur en patronen. 

​5. Materialen mixen

moderne Slaapkamer door Loaf
Loaf

Stowaway bedside table

Loaf

Niets is saaier dan een kamer waar alleen gladde materialen en eendimensionale oppervlakken te vinden zijn. Veel spannender en diepzinniger is het om te spelen met verschillende texturen en structuren. Zoals zacht fluweel in combinatie met glad leer, ruwe wol en fijne zijde, ruw hout en koel glas.

​6. Plaats foto's

Foto's hoeven niet altijd aan de muur te hangen. Een geweldig alternatief, dat er veel natuurlijker en moderner uitziet: zet de frames gewoon ergens neer. Of het nu op de schoorsteenmantel, een buffetkast of de vloer is, is aan jou.

​7. Plaats een spiegel

moderne Slaapkamer door Alex Maguire Photography
Alex Maguire Photography

Luxury London penthouse

Alex Maguire Photography

Met een spiegel kun je kleine kamers groter laten lijken. Kies het grootst mogelijke, eenvoudig ingelijste model en plaats hem zodanig dat hij zoveel mogelijk natuurlijk licht reflecteert.

8. Verse bloemen

klasieke Badkamer door Studio TO
Studio TO

Large Main Bathroom Redesign

Studio TO

Snijbloemen zijn de kers op de slagroomtaart van elk interieur. Elke kamer voelt levendiger en frisser aan als er ergens een boeket staat. Dat hoeft heus niet groot en duur te zijn. Vaak zijn een paar bloemen of een klein zelf gekozen boeket voldoende voor een wauw-effect.

​9. Laat zien wat je hebt

moderne Woonkamer door LEIVARS
LEIVARS

Wimbledon

LEIVARS

Op planken aan de muur, of in een kast kun je allerlei persoonlijke spullen kwijt. Een ruimte knapt op en krijgt een unieke sfeer als je voor jou bijzondere decorstukken en accessoires uitstalt. Het hoeven niet altijd alleen boeken, dvd's of servies te zijn. Ook planten, kaarsen, fotolijsten en andere kleinigheden komen mooi tot hun recht in de schappen getoond.

Woon je piepklein, en wil je het gezellig maken? Kijk dan hier: Tips voor een gezellig éénkamerappartement. 

Welke tip ga jij onmiddellijk toepassen? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!