moderne Badkamer door studioQ

10 musthaves die niet mogen ontbreken in jouw moderne badkamer..

Tekstbureau 't Kofschip Tekstbureau 't Kofschip
Loading admin actions …

Wie van plan is om een nieuwe, moderne badkamer voor de hele familie te realiseren, moet dit ideeënboek bekijken! We laten je zien welke elementen er hedendaags en actueel uitzien. We presenteren materialen, afwerking en decoratieve accessoires. De getoonde badkamers zijn ontworpen door professionele architecten en geïnstalleerd door ervaren loodgieters

1. Open schappen

Een van de favoriete onderdelen van de ontwerpers in moderne badkamers, zijn open planken onder de wastafels. Ze zorgen voor een hedendaagse look maar zijn ook  functioneel, omdat je handdoeken en andere accessoires voor persoonlijke verzorging lekker bij de hand hebt.

2. Een vloer die gemakkelijk schoon te maken is

moderne Badkamer door studioQ

De badkamer vloer is zeer belangrijk qua uitstraling. Deze vloer bestaat uit zwarte, witte en grijze tegels en is dus goed te reinigen. 

3. Transparantie

Bij een moderne badkamer hoort transparantie. De functionaliteiten in deze badkamer zijn visueel met elkaar verbonden. De douchehoek is afgeschermd door een wand van gehard glas. Transparant en ruimtelijk.

4. Ook ontworpen voor kinderen

In een familiebadkamer moet iedereen het naar zijn/haar zin hebben, van groot tot klein. Denk aan kleur zodat de ruimte speels en aantrekkelijk wordt en kinderen er graag verblijven.

5. Droge muren

Er is geen moderner materiaal dan beton, vooral in de gepolijste afwerking. In dit ontwerp kunnen we zien dat betonnen wanden er minimalistisch en zeer up-to-date uitzien.

Meer over badkamermuren lees je hier: De mooiste muren voor je badkamer.

6. Gezellige verlichting

Wil je een intieme, gezellige en warme sfeer in de badkamer, kies dan voor verlichting die je kunt dimmen en die is opgebouwd uit warme tonen.

7. Natuurlijk licht

Over verlichting gesproken, er is geen beter licht dan natuurlijk licht in een badkamer. Als je de mogelijkheid hebt om ramen te openen en overdag veel licht op te vangen, twijfel dan niet en doe het!

8. Combinatie van texturen

moderne Badkamer door MBquadro Architetti
MBquadro Architetti

Bagno en-suite della camera ospiti

MBquadro Architetti

Een andere manier om je badkamer er geweldig uit te laten zien, is door verschillende afwerkingen op de muren en badkameraccessoires te combineren. Dat levert een visueel spel op waarmee deze ruimte er veel aantrekkelijker en eigentijdser uitziet.

9. Accessoires en spiegels voor iedereen

moderne Badkamer door Facile Ristrutturare
Facile Ristrutturare

Bagno con rivestimenti in vinaccia

Facile Ristrutturare

Accenten met gekleurde vlakken en spiegels van verschillende grootte garanderen je een uiterst moderne badkamer die er echt ongelooflijk uitziet. 

10. Bergruimte

Moderne badkamer hoeven er niet altijd flitsend uit te zien. Hier is een voorbeeld in een  eenvoudige en elegante stijl uitgevoerd in neutrale kleuren. De eenvoud gaat heel goed samen met de verfijnde accessoires, in combinatie met het cirkelvormige venster dat in deze compositie de kers op de taart is.

Welke badkamer spreekt jou aan? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!