Monolithische architectuur met waanzinnige uitzichten

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Eén met de natuur, in dit huis is dat mogelijk. De woning werd ontworpen door Archifaktur in opdracht van een echtpaar. Zij verzochten een woning waarin de functies op één niveau geconcentreerd zouden worden. Het resultaat is een monolithische constructie waarvan de onderste verdieping ingericht is voor gasten. Het gebouw ziet er op het eerste gezicht vrij eenvoudig uit. Het verrassende interieur dat we binnen treffen laten we jullie hieronder zien. 

Reductie en versmelting

Het huis is geplaatst tegen een helling, in een groene omgeving omringd door eeuwenoude bomen. De ogenschijnlijk eenvoudige architectonische stijl laat het gebouw fraai opgaan in zijn omgeving. Het simpele volume, de natuurlijke kleuren van de gevel en de brede trap zorgen ervoor dat de woning versmelt met het landschap.   

Hengelen

Vanuit dit perspectief krijgen we een beter beeld van de verdeling in twee verdiepingen. De bovenste verdieping ligt ietwat gekanteld over de verdieping daaronder en geeft het gebouw daarmee een subtiele, dynamische uitstraling. Op de begane grond treffen we naast de entree een dubbele garage, aan de andere zijde van het gebouw ligt een terras.

Corridor

Bijzonder aan de inrichting zijn de vele vrijstaande meubels die gemakkelijk verplaatst kunnen worden. Langs de ramen loopt een gang waardoor de bewoners optimaal kunnen genieten van de prachtige omgeving.  

Keuken

We kijken hier tegen het keukenblok aan, die we rechts op de foto kunnen zien. Daarachter treffen we een wand aan waar verschillende functionele elementen in verwerkt zijn. Tevens bevindt zich hier de trap die leidt naar de lager gelegen verdieping. 

Vloeiend

Aan de andere kant van de wand bevindt zich de woonkamer, die in open verbinding staat met de keuken. Aan deze zijde van de wand is onder andere een open haard geïntegreerd.  

Halfopen badkamer

De badkamer, een ruimte die we normaal beschouwen als intiem en privaat wordt hier op een semi-publieke manier getoond. Zo grenst de badkuip aan de corridor die langs de gevel loopt. Het mag dan niet voor iedereen weggelegd zijn, een ding is zeker, vanuit deze bijzondere badkamer heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. 

Grote vensters

Net als in de andere vertrekken beschikt de slaapkamer over enorme vensters, die lopen van de vloer tot net onder het plafond. Deze vormen een bijzondere verbinding tussen de natuur buiten en de woonruimte binnen. Voor meer informatie over dit project kunt u terecht op het homify-profiel van Archifaktur.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!