moderne Keuken door EF_Archidesign

10 ontwerpen in neutrale kleuren voor een perfect resultaat

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Loading admin actions …

Neutrale kleuren, dat wil zeggen kleuren die van wit naar zwart gaan, worden vaak in woningen gebruikt. En dat is niet voor niets. Deze kleuren passen in elk interieur en geven een ruimte een eenvoudige en elegante sfeer.

Ontwerpers gebruiken lichte keuren niet alleen op de muren en de plafonds, maar ook in de meubels en accessoires. De ruimtes krijgen hierdoor een zeer karakteristieke en heldere uitstraling. Een effect dat met andere kleuren moeilijk te bereiken is. In dit artikel laten we je 10 inspirerende voorbeelden zien.

​Neutrale kleuren voor de woonkamer

moderne Woonkamer door Studio Marco Piva

Dezelfde neutrale kleuren zijn aanwezig in dit ontwerp. Deze woonkamer is elegant en verfijnd waarbij het palet aan kleuren de verschillende ruimtes op een delicate en harmonieuze manier met elkaar verbindt. Het donkere hout op de vloer staat prachtig bij het lichte meubilair.

​Wit, hout en aluminium voor een droomkeuken

Neutrale tinten passen perfect in een moderne inrichting en zeker in een keuken. Dit is immers bij uitstek een ruimte die uitnodigend en inspirerend  moet zijn. Wit, hout en aluminium komen in deze droom keuken terug in de muren, de vloeren en de meubels en creëren een heldere en gezellige sfeer met een moderne en verleidelijke schoonheid.

​Origineel

klasieke Kinderkamer door Allnatura
Allnatura

Schreibtisch Colori

Allnatura

In deze slaapkamer is op een originele manier gebruik gemaakt van lichte tinten. Verschillende kleuren zijn aangebracht op de lades van het bureau en de bedrand. Het resultaat is sprankelende en verfrissende slaapkamer.

​Zachte tinten

eclectische Woonkamer door bilune studio
bilune studio

soggiorno

bilune studio

Zelfs in de meest moderne ruimtes gebruiken onze professionals vaak neutrale kleuren om de ruimte een unieke charme te geven. Mooi is het om deze lichte tinten te combineren met opvallende elementen zoals in dit voorbeeld is gedaan met de bijzondere trap en de industriële salontafels.

​Een moderne combinatie

Van eigentijds tot meer traditioneel. Neutrale kleuren geven een ruimte altijd een unieke persoonlijkheid. Combineer zwart en wit met de warme uitstraling van hout. Zoals je in dit voorbeeld ziet zorgt dit voor een moderne en gezellige sfeer. Extra bijzonder wordt het met een mooi geometrische patroon.

​Als contrast

moderne Keuken door CATO creative
CATO creative

Kitchen and Lighting

CATO creative

Combineer neutrale tinten met een opvallend en kleurrijk element voor een verbluffend resultaat. In deze keuken krijgen de oranje lampen alle aandacht zonder te nadrukkelijk aanwezig te zijn.  

Donker en licht

In deze woonkamer vormen de neutrale kleuren van de meubels en het plafond en mooi contrast met de donkere kleuren van de kozijnen, de vloer en de open haard.  

​Rustgevend

mediterrane Woonkamer door IND Archdesign
IND Archdesign

Дом в Сагаро, Испания. Гостиная. IND Archdesign.

IND Archdesign

Neutrale kleuren geven een ruimte niet alleen een elegante uitstraling maar ook een rustige. In deze ruimte heeft de ontwerper de natuur als inspiratie gebruikt. De neutrale tinten omlijsten op een prachtige manier het uitzicht op de omgeving vanuit de woonkamer. Wie zou zo'n ruimte kunnen weerstaan?

​Een perfecte combinatie

In dit inspirerende contrasteert het witte meubilair prachtig met het leisteen op de muur. De grijze vloer vormt een perfecte overgang naar de andere lichte kleuren in de ruimte.

Open ruimte

Open ruimtes in lichte kleuren geven charme aan het een interieur en bieden een perfecte oplossing voor kleine huizen.

Kijk ook eens in dit artikel voor nog meer inspiratie!

Welk voorbeeld spreekt jou het meeste aan? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!