De ultieme eclectische mix | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De ultieme eclectische mix

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne slaapkamers van FELD Architecture Modern
Loading admin actions …

Als je oude huis aan een grondige herinrichting of verbouwing toe is, dan is het altijd de vraag wat je gaat doen. Je kunt er voor kiezen om alles netjes te restaureren en daarmee alles bij het oude te laten, maar je kunt ook de keuze maken om het helemaal anders te gaan doen. Een familie in Parijs bezit een prachtige oude woning, maar wilde wel iets nieuws. De architecten van FELD Architecture zijn aan de slag gegaan om het idee van een loft in een oud herenhuis te verwerken. Het heeft een zeer bijzonder resultaat opgeleverd en daarom noemen dit project graag de ultieme eclectische mix.

Keuken en eetkamer

De gecombineerde keuken en eetkamer zorgen direct al voor een verpletterende eerste indruk. Wat is hier gebeurd? Heel bijzonder is dat deze royale kamer als zodanig in de klassieke staat is gebleven, maar dat daar een supermodern keukenblok in geplaatst is, in combinatie met een eigentijdse grote eettafel. Ideaal voor een gezin om als gezellige woonkeuken te gebruiken. Het eclectische idee van een keuken is hier als het ware opnieuw geboren. Niet vaak zie je dat twee zo totaal uiteenlopende stijlen op een bijzondere manier als deze bij elkaar komen.

Witte slaapkamer

Voor kleur is in deze slaapkamer geen ruimte, alles is wit! Maar wat een ontzettend sfeervol plaatje levert het op en hoe fijn is het om op een plek als deze elke avond lekker in slaap te kunnen vallen. Op subtiele wijze zijn wat moderne meubels aan de ruimte toegevoegd. Maar hoe hard de vierkante constructie boven het bed ook z’n bed doet, de associatie met een klassiek hemelbed blijft. Waar hier ook niets aan veranderd is, is aan de hoge plafonds. En dat komt juist in een relatief kleine slaapkamer goed van pas: het ruimtelijke effect wordt er alleen maar groter van!

Kinderkamer

Deze woning is op en tot een familiehuis. Ook voor de kinderen is dus een schitterende eigen plek gecreëerd. Het concept van een loft is hier duidelijk te zien, maar ook de authentieke elementen (zoals de oude radiator) zijn hier nog te vinden. Er is voor gekozen om een entresol aan te brengen waar de kinderen kunnen slapen. En beneden is er meer dan voldoende ruimte te kunnen spelen. Opruimen is niet nodig, dit is het domein van de kinderen. Wat een heerlijkheid voor deze kinderen, we zijn stiekem een beetje jaloers!

Overweldigende woonkamer

Het idee van een loft komt het allerbeste naar voren in de woonkamer. En die is werkelijk waar overweldigend! Juist door het toevoegen van moderne elementen krijgt het geheel ook een hele klassieke sfeer. Wat ontzettend veel smaak en stijl is hier naar voren gekomen bij het inrichten. Je ziet jezelf graag lezen op de heerlijke bank of visite ontvangen in deze grote ruimte. En erg charmant is de paal die in het midden geplaatst is. Dit zorgt dat, samen met de galerij bij de boekenkast, een industrieel sfeertje in de kamer ontstaat. Wederom een zeer geslaagde eclectische ruimte!

Tijdloze badkamer

Een tijdloze badkamer, dat is misschien de beste omschrijving. Het is namelijk best ingewikkeld om deze badkamer goed onder een bepaalde stijl in te kunnen delen. Mooi is die in ieder geval wel! De kleine mozaïektegeltjes geven heel veel sfeer aan de ruimte en zijn bovendien ook nog eens heel eenvoudig schoon te houden. De douche zelf is ook bijzonder omdat die ook als stoomcabine te gebruiken is. Een heerlijk ontspannen moment om even te kunnen zitten in ontspannen voor deze bewoners in de drukke Franse hoofdstad.

Ben je gek op een beetje gewaagde eclectische stijlen? Verwonder je dan ook over dit appartement.

Heb jij ook een oud huis dat met moderne elementen is ingericht? Deel jou inspiratie met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!