mediterrane Woonkamer door Nice home barcelona

Gezellige woning, geheel ingericht met IKEA en DIY!

Tekstbureau 't Kofschip Tekstbureau 't Kofschip
Loading admin actions …

Vandaag zien we het resultaat zien van de renovatie van een klein appartement in de wijk Borne in Barcelona. De wens was om een functionele, gezellige keuken en een efficiënte, moderne badkamer te realiseren. Waar mogelijk zijn deuren verwijderd of vervangen door schuifdeuren die helpen om ruimte te krijgen. Het plafond, met zichtbare balken, is wit geverfd om de ruimte lichter te maken terwijl de stijl ongewijzigd blijft. De muren, ook wit, versterken de helderheid en benadrukken het meubilair dat, dankzij de keuze voor heldere en neutrale tinten, een heldere en gastvrije omgeving creëert. Diezelfde heldere en neutrale tinten zie je terug in de vloer en dat zorgt voor eenheid. 

De meubels zijn grotendeels gekocht bij IKEA. Als het interieurontwerp goed is, kun je met niet al te dure spullen gemakkelijk een functionele, frisse en aangename omgeving creëren. De keuze van natuurlijke materialen voor meubels en accessoires maakt het interieur bijzonder gastvrij en aantrekkelijk. Zelfgemaakte meubels zorgen voor een originele, unieke aanvulling op de gekochte spullen. 

​Lichte en gezellige keuken

De keuken is licht en gezellig, ingericht op een eenvoudige maar accurate manier, zoals het hele appartement. Natuurlijk licht, afkomstig van de grote ramen die uitzicht geven op het balkon, wordt weerspiegeld in het wit van de muren, het plafond en het meubilair. Het geheel is schoon, fris en uitnodigend.

Een professionele keukenplanner kan je helpen bij de renovatie van je keuken. Hij/zij kan vooral op het gebied van de inrichting een verfrissende blik hebben.

Open en ruime entree

Vanuit de keuken gaan verder en passeren de eenvoudige en functioneel gemeubileerde entree.

Vanuit de hal zien we de woonkamer en een van de twee slaapkamers. De grote opening naar de woonkamer zorgt voor de doorgang van natuurlijk licht.

Op deze foto kunnen we zien hoe het gebruik van spiegels een functionele, decoratieve rol speelt en helpt om de ruimte te vergroten.

Ruimte en licht

En hier is de woonkamer, waar de helderheid wordt benadrukt door het diffuse wit op muren, plafond en vloer. De inrichting is eenvoudig en gezellig, natuurlijke materialen en warme, heldere en neutrale tinten creëren een uitnodigende en ontspannende omgeving.

 De woonkamer is verbonden met het eetgedeelte in een open ruimte, een echt effectieve oplossing voor het geven van een idee van continuïteit en het verbeteren van de bruikbaarheid van ruimten.

Het eetgedeelte wordt gekenmerkt door de combinatie van hout met het wit en de ruimte wordt gekenmerkt door helderheid en frisheid.

De inrichting is eenvoudig en gezellig, natuurlijke materialen en warme, heldere en neutrale tinten creëren een uitnodigende en ontspannende omgeving.

De woonkamer is verbonden met het open eetgedeelte, een effectieve oplossing continuïteit te creëren en de bruikbaarheid van de ruimten te verbeteren.

Het eetgedeelte wordt gekenmerkt door de combinatie van hout met wit. De ruimte is licht en helder. 

Aandacht voor detail

Opnieuw zien we hoe het gebruik van een spiegel de ruimte vergroot. Decoratieve accessoires en bloemen creëren een gevoel van natuurlijkheid en frisse levendigheid.

​Volume en diepte

De zichtbare balken zijn wit geschilderd en geven volume en een gevoel van beweging aan de ruimte die daardoor breder lijkt.

​Textiel en kleur

Textiel geeft warmte aan een ruimte. Een plaid over de bank, kussens, een vloerkleed zijn daarom belangrijke accessoires. Bij een neutraal gekleurd interieur is het leuk om enkele levendige tonen te kiezen, zoals hier het oker van een kussen, of de donkere bekleding van het fauteuil.

​Lichte tonen voor een rustige kamer

Hier zijn we in de grote slaapkamer, waar lichte, warme en neutrale kleuren de omgeving uitnodigend, koel en ontspannend maken.

De helderheid in deze slaapkamer is opmerkelijk, net als in het hele appartement. Dat komt deels door de grote ramen in elke kamer.

De meubels zijn teruggebracht tot de essentie. Wit doet ruimtelijk aan en daarom valt de grote kast eigenlijk nauwelijks op. 

Hout en blauw voor de logeerkamer

De gastenkamer heeft een zeer eenvoudig interieur en is ingericht met natuurlijke kleuren en materialen. Als accentkleur is blauw gekozen.

Frisse helderheid in de badkamer

De twee badkamers zijn eenvoudig ingericht en net zo helder als de andere ruimtes. 

Een eenvoudig, lineair ontwerp en lichte kleuren creëren een gevoel van grote frisheid en netheid.

Meer inspiratie opdoen? Kijk dan hier: 18 geweldige ideeën voor een klein appartement.

Strak, eenvoudig, maar gezellig! Spreekt het je aan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!