7 geheimen voor het mooiste terras! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 geheimen voor het mooiste terras!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Rustieke tuinen van MUDA Home Design Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Het terras is een plek waar we genieten van de late avondzon, met vrienden eten aan een lange tafel of de zondag doorbrengen met een goed boek. Bij het kiezen van de juiste plek in de tuin gaat het nogal eens mis. Het terras blijkt toch een groot gedeelte van de dag in de schaduw te liggen of biedt weinig beschutting voor de spiedende blikken van de buren. Wil je deze zomer  op je nieuwe terras kunnen zitten, dan is het nu een goed moment om daarover na te denken. Met hoeveel personen ga je het terras gebruiken en wat is een goede plek? In dit Ideabook vertellen we je er alles over.

De juiste plek

Het is belangrijk om goed na te denken voordat je de definitieve plek van het terras bepaalt. Maak een plattegrond van de tuin en deel de tuin in. Waar komt het pad naar de schuur achterin de tuin? Hoe schijnt de zon gedurende de dag in de tuin? Met hoeveel personen ga je het terras gebruiken? Met vier personen heb je al gauw een terras van ongeveer vier bij vier meter nodig. En waarom altijd een terras aan huis? Is het niet veel leuker om in de winter tegen groen aan te kijken in plaats van tegen het tuinmeubilair. 

Het materiaal

Buitendouche: modern  door Buro van Rooijen, Modern
Buro van Rooijen

Buitendouche

Buro van Rooijen

Welke bestrating je kiest voor je terras hangt af van de stijl die je met je tuin wilt uitstralen. Houd je van modern en strak kies dan voor grote tegels. Voor een mooi effect kun je deze afwisselen met stroken groen van loopkamille of citroen tijm. Een mooi voorbeeld hiervan zie je op de foto. Past een natuurlijke losse stijl meer bij jou dan zijn kleine keitjes juist weer mooi. De trends in materialen wisselen met enige regelmaat. Op dit moment is natuur de trend en dat zie je ook terug in de tuin. We komen steeds meer tegels tegen met een natuurlijke vorm en structuur. Tegels met roesteffecten, tegels die op hout lijken. En niet te strak, maar nonchalanter en onregelmatiger.

​Omring je terras met mooie beplanting

Natuurlijke kleine tuin Sleeuwijk - Tuin van het jaar 2018 Eclectische tuinen van De Rooy Hoveniers Eclectisch
De Rooy Hoveniers

Natuurlijke kleine tuin Sleeuwijk – Tuin van het jaar 2018

De Rooy Hoveniers

Vaak plaatsen we het terras aan het huis. Maar waarom eigenlijk? Een terras iets verder in de tuin tussen de borders kan een veel prettiger plek zijn om te vertoeven. Iets verder van huis komen we meer los van de huiselijke beslommeringen en beleven we meer het buiten zijn. Omring het terras met een border met een gevarieerde samenstelling van groenblijvende planten, zomerbloeiers en structuurplanten. Deze zorgen ervoor dat je tuin het hele jaar door mooi is. Of plaats het terras naast de vijver in de tuin. Niets mooier en rustgevender dan een vijver in je tuin. Lekker in een luie stoel kijken naar het altijd bewegende water en luisteren naar het gekwaak van de kikkers.

​Verlichting

We willen niet alleen overdag van onze mooie buitenplek genieten, maar ook 's avonds als het donker is. Goede verlichting is daarbij onmisbaar. Belicht een of meer elementen in de tuin die je mooi vindt of die een belangrijk onderdeel van je tuin vormen. Mooi is het bijvoorbeeld om een boom of kunstwerk van onderaf te belichten. Of hang kleine armaturen aan de schutting. De tuinwand wordt op deze manier een mooie blikvanger en leidt je blik als vanzelf naar een gezellig terras achterin de tuin. De buitenlampen van tegenwoordig zijn net zo mooi als de lampen voor het binnen interieur. Geen grote duidelijke lampen meer, maar een sfeervolle en subtiele verlichting. Kies lampen die het best passen bij de stijl van je huis en je tuin.

Mooie meubels

Boomstamtafels voor buiten: modern  door Woodlovesyou&more, Modern
Woodlovesyou&more

Boomstamtafels voor buiten

Woodlovesyou&more

Kies in de tuin voor duurzame en natuurlijke materialen. Deze materialen gaan lang mee en zijn ook milieuvriendelijk. Bamboe en lariks zijn hier enkele goede voorbeelden van. Bamboe groeit erg snel en kan hierdoor vaak geoogst worden. De compacte vezelstructuur zorgt ervoor dat bamboe harder is dan menig hout soort. Prachtig is het ook om te variëren in materialen. Het robuuste tafelblad op de foto combineet mooi met het luchtige onderstel en de stoelen van kunststof. Het tafelblad lijkt te zweven en neemt hierdoor veel minder ruimte in beslag dan een tafel met massieve houten poten. Klik hier voor meer tuinmeubelinspiratie!

​Warm het terras op met een buitenhaard

In elke tijd van het jaar is het fijn om buiten te zitten. Om het ook warm te houden tijdens koudere dagen is een goede buitenhaard op het terras onontbeerlijk  Een buitenhaard geeft veel warmte en gezelligheid en niets is zo ontspannend als staren in het vuur, luisteren naar elkaars verhalen en de knetterende takken. Buitenhaarden passen helemaal in de trend dat we steeds vaker naar buiten gaan om te koken, te eten, te zwemmen en te relaxen. Niet alleen in de zomer maar ook als de dagen korter worden en de temperaturen dalen. Welke haard je kiest hangt helemaal af van je behoefteen de stijl van je tuin. Je kunt een buitenhaard los plaatsen op je terras, maar ook ophangen zoals op de foto is gedaan. 

​Decoratie

Inrichting privé terras: modern  door Vormad - Sittingimage, Modern
Vormad – Sittingimage

Inrichting privé terras

Vormad - Sittingimage

Als je terras is aangelegd is het tijd om de ruimte verder aan te kleden. Richt het terras in met mooie tuinmeubels en zet potten met planten neer. Geschikte planten zijn bijvoorbeeld eenjarige zomerbloeiers, lavendel, of een gras als zegge. Decoreer het terras verder met mooie kussens, verlichting en lampen. Meer informatie over hoe je je terras met potten aankleedt, vind je in dit Ideabook.

Waar moet een terras voor jou aan voldoen? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!