De perfecte balans tussen oud en modern | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De perfecte balans tussen oud en modern

Johan van Dijk Johan van Dijk
Eclectische woonkamers van mllm Eclectisch
Loading admin actions …

De inrichting van een huis is een kwestie van persoonlijke smaak en daarnaast is het zo dat een huis zelf vaak al een bepaalde sfeer heeft. Een oud huis kan in heel veel gevallen dan ook wat lastiger zijn om in te richten dan een nieuwbouwwoning. Hulp van een interieurarchitect is dan ook vaak gewenst als je een oud huis gaat verbouwen. Zo’n interieurarchitect die haar vak heel goed verstaat en precies weet wat je met een oud huis moet doen, is de Franse Maria Loeïza Le Mazou. Met haar bedrijf Mllm heeft ze in dit oude huis de perfecte balans tussen oud en modern weten te vinden.

Charme en allure

Eclectische balkons, veranda's en terrassen van mllm Eclectisch

Dit oude huis straalt heel veel charme en allure uit. Een robuuste en grote woning die in een omgeving ligt die nauwelijks lijkt te veranderen. Ideaal om heerlijk landelijk en rustig te kunnen wonen. Maar het oude huis heeft een subtiele nieuwe toevoeging gekregen: er is een groot balkon met een buitentrap aan het geheel toegevoegd. Heel fijn om zo’n mooi hoog terras te hebben. De manier waarop het geheel is aangebracht is op zo’n manier gedaan dat het geen enkele afbreuk doet aan het oude pand. De landelijke uitstraling blijft op deze manier perfect bewaard.

Oude gang

Eclectische gangen, hallen & trappenhuizen van mllm Eclectisch

Deze oude gang kan het perfecte decor zijn voor een speelfilm. Maar dan moet er wel rekening gehouden worden met de tijd waarin de film zich afspeelt! De gang als zodanig is in de oude staat bewaard gebleven, maar enkele moderne elementjes geven aan dat deze ruimte toch helemaal van deze tijd is. Het geeft een verrassend leuk effect, want zonder deze moderne accessoires zou de gang toch lichtelijk saai zijn geweest. Zo zie je wat de toevoeging van een kleine kapstok en een leuke lamp al niet kan doen met de uitstraling van een gang.

Eenvoudig en volledig

Eclectische keukens van mllm Eclectisch

Hoe kan een keuken eenvoudig zijn en toch zeer volledig ingericht? Op deze manier dus! In de keuken is voor een ouderwets soort kastjes gekozen. Ook valt op dat het aanrecht redelijk smal is, maar aan de moderne eisen wordt hier ook zeker tegemoet gekomen! Kijk maar naar het zeer royale gasfornuis met een grote oven en de handige keukenmachine waarmee de lekkerste gerechten en baksels kunnen worden bereid. Zo leuk kan een oude keuken zijn: als je hem voorziet van de nieuwste keukenmaterialen en voorzieningen dan kan een moderne vormgeving wel achterwege blijven. De perfecte oplossing voor dit oude huis.

Vintage

Eclectische woonkamers van mllm Eclectisch

De woonkamer valt op door de vintage inrichting waarvoor hier gekozen is. De ruimte zelf is hier wel redelijk strak vormgegeven. Ook dit past weer prima bij dit huis: niet alles hoeft oud te zijn en door gebruik te maken van vintage meubels blijft er toch een traditionele sfeer aanwezig. Best wel verwarrend eigenlijk! Het geheel doet verder ook heel erg landelijk aan, dit komt vooral door de kleurenkeuze die hier gedaan is. Een eclectisch geheel dat de aandacht trekt.

Minimalistische badkamer

Eclectische badkamers van mllm Eclectisch

Voor de nieuwe badkamer is een meer minimalistische inslag gekozen. En waarom niet? Je hoeft hier geen oude sfeer op te wekken. Door middel van een dakraam komt hier meer dan voldoende daglicht binnen en dat licht wordt door al het wit nog eens extra versterkt. Het bad is echt gigantisch en doet de benaming ligbad zonder meer eer aan. Was je toch stiekem op zoek naar het klassieke tintje? De stoel verwijst op geheel originele wijze naar oudere stijlen.

Eenvoud kan zoveel uitstraling hebben, dat blijkt maar weer als je naar dit project gaat kijken. Wil je een vergelijkbaar ontwerp zien? Bekijk dan dit project eens!

Heb jij een oud huis met nieuwe spullen of juist andersom? Hoe het ook is, wij zijn er benieuwd naar!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!