Het huis met de speciale vorm | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het huis met de speciale vorm

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van Möhring Architekten Modern
Loading admin actions …

We gaan kijken bij een onconventionele woning die ontworpen is door de Berlijnse Architecten van architectenbureau Möhring Architekten. Het ontwerp wordt gekenmerkt door bijzondere vitrines waardoor we hier te maken hebben met een uniek en inventief ontwerp, dat vanuit elke hoek weer bijzondere looks laat zien. Dit huis is gelegen aan de zanderige duinen van de Baltische zee in Noord-Duitsland. Het pand biedt moderne faciliteiten en een mooie uitkijk op de zee. Je voelt je hier helemaal in tune met de omgeving. We gaan een kijkje nemen bij dit prachtige project om je eens flink te inspireren. Kijk met ons mee en wees creatief!

Zijkant

Het huis heeft een veelzijdige look en laat aan alle kanten een schitterende stijl zien. Omdat het nauw op de natuur aansluit is de sfeer in en rond het huis bijzonder natuurlijk en erg zuiver. Niet alleen de vorm van de woning is speciaal, ook de textuur van de gebruikte materialen oogt zeer esthetisch en authentiek. Echt een woning die in deze omgeving past. Het is een woning met een open karakter waarin een superfijne woonsfeer aanwezig is. Typisch een woning voor onze tijd.

Achterzijde

Vanaf deze kant oogt de woning vrij conventioneel, maar het rieten dak en de unieke vormgeving van de gevel geeft er weer een eigenaardige twist aan. De grote ramen zorgen voor een goede lichtsfeer binnen. Vroeger was dit laats van minder belang, maar tegenwoordig willen we niet meer zonder een transparant interieur. Deze zijde van de woning verschilt nogal vergeleken met de andere zijde. We kunnen wel speken over een hybride woning, want deze lijkt wel uit twee verschillende huizen te bestaan.

Interieur

Buiten zagen we al een mooie transparantie, maar hier in het interieur wordt deze ontwerptrant gewoon nog even voortgezegd. De keuken en eetkamer vloeien in elkaar over; zo ontstaat een moderne leefruimte in deze authentieke woning. Het is een luxe huis, maar toch zijn de meubels bewust eenvoudig en strak gehouden. Basic interieurs zijn nu eenmaal hot en hebben een tijdloze charme. We kijken vol bewondering naar het daglicht dat via het dakraam op de wand valt. Een mooiere lichtsfeer kunnen we ons nauwelijks voorstellen.

Gezellig

Bij binnenkomst van de woning wordt je onder de betovering van een esthetische sfeer gebracht. Het interieur laat een helder kleurenschema zien dat door zijn witte tint de ruimtelijkheid vergroot. De grote ramen zijn de belangrijkste lichtbron in deze woning, de rest van de verlichting wordt verzorgd door ledverlichting. In deze woning staat alles in het teken van een ecologische leefstijl, want tegenwoordig kun je echt niet meer aankomen met energieverslindende technologie. De lichte houten vloer biedt de basis voor dit minimalistisch ingerichte interieur. Precies hetgeen we hoopten te vinden in deze moderne woning! En wat de denken van de open haard. Gewoon schitterend!

Buitenruimte

Vanuit deze hoek heeft het huis weer een geheel andere uitstraling. Strakke lijnen bepalen het beeld. Dat veelvormige karakter van de woning, eerder al opgemerkt, leren we nu concreet kennen. Het riet is al eeuwen een beproefde manier om een woning te isoleren. Bij de bouw van deze woning is deze oude techniek weer herontdekt en zelfs toegepast. Zo krijgt de woning het traditionele karakter en past deze zeer goed in de omgeving. Dit is nu typisch zo´n ruimte waarin jong en oud het heel fijn kunnen hebben. Zeker als het zonnetje schijnt!

Slaapkamer

We zijn weer binnen in het interieur. De minimalistische ontwerptaal is ook in deze kamer gehanteerd. Deze minimalistische stijl is bijzonder populair vanwege zijn kalmerende looks. Veel mensen hebben een hectisch bestaan, daarom is een rustgevende woning met een kalme inrichting geen overbodige luxe. We genieten van de zachte tinten en overzichtelijke vormgeving. Zeker in de slaapkamer is deze stijl een goede keuze, want dit is uitgerekend de kamer waarin eenvoudig in slaap moet kunnen vallen! Meer mooie ideeën voor je slaapkamer kun je hier vinden!

Badkamer

Natuurlijk mag een mooie badkamer niet ontbreken in een woning die al helemaal toegesneden is op het genieten van de bewoners. In deze lichte kamer laat je met veel plezier een bad vol lopen om daarna te kunnen genieten van het heilzame warme water. Het lichte hout matcht mooi met al dat wit op de wanden en het plafond. Dit kleurenpalet reflecteert het daglicht goed en daardoor lijkt de kamer nog groter. Samen met een expert ontwerp je al snel je droombadkamer!

Wastafel , toilet en sauna

De slimme indeling van de badkamer maakt het mogelijk om zowel te genieten van het comfort van deze wastafel als de nodige privacy te hebben in het toilet gedeelte. Een ultieme luxe vinden we hier op de achtergrond in de vorm van een sauna. Heerlijk natuurlijk als koning winter buiten regeert, dan kun je helemaal bijkomen in de warmte. En het is nog gezond ook! Deze multifunctionele ruimte heeft alles wat je nodig hebt om lekker te wonen! Meer mooie ideeën voor de badkamer vind je hier!

Zolder

Op de zolder heerst altijd een bijzondere sfeer. Die ervaring kennen we nog van toen we kind waren. De ruimte heeft altijd iets bijzonders. In dit huis is er geen overtollige huisraad op zolder te vinden, maar wel een excellente inrichting. Deze kamer doet nu dienst als logeerkamer en study. Een prima plek om je gasten te ontvangen of om thuis in alle rust te kunnen werken. Let even op de vorm van het grote raam; is het niet mysterieus! 

We sluiten onze tour door deze woning af. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends en woonideeën. 

Leuke ideeën voor de inrichting van je interieur kun je hier vinden.

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!