Drie boerderijwoningen in de vrije natuur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Drie boerderijwoningen in de vrije natuur

Stoa. Stoa.
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Möhring Architekten Modern
Loading admin actions …

Vandaag nemen we je mee naar een schilderachtig gebouw dat zo uit een schilderij van de Haagse school gesprongen lijkt. Het gebouw heeft in 2014 de Duitse Landesbaupreis gewonnen, een gerenommeerde Duitse architectuurprijs. Deze trip zal ons leiden naar de Baltische kust om daar op het schiereiland van Mecklenburg-Vorpommern het unieke huis te bekijken. Het is ontworpen door Möhring Architects, een expert op dit gebied. Deze woning heeft de looks van een oude boerderij of graanschuur, maar schijnt bedriegt! Kijk even met ons mee naar de toekomst van de landelijke bouwkunst.

Landelijk

De woning is georiënteerd op het oosten en heeft een open woonconcept dat bijzonder ruim van opzet is. Toch staat deze transparante structuur de privacy van de bewoners niet in de weg. Tijdens de bouw van de woning stonden de concepten van openheid en ruimtelijkheid bovenaan het prioriteitenlijstje. Een woning met een moderne, idyllische look die geheel aansluit bij het landelijke thema. Hoe mooi moet het zijn om hier met je familie de vrije momenten te vieren. De ruimte rond het huis is er groot genoeg voor. We kunnen wel spreken over een woonpaleis!

Interieur

De woonkamer heeft een open plan en wordt alleen door grote glazen ramen van de buitenruimte gescheiden. Geen wonder dat de familie hier kan genieten van een uitzonderlijke open sfeer waarin binnen en buiten in elkaar lijken over te lopen. En wat een lichtval! De trap staat als een slanke sculptuur in het interieur, samen met de luxe houtenvloer raakt deze precies de gevoelige interieursnaar.

Andere hoek

We kijken naar de kamer vanuit een andere hoek. Het valt nu des te meer op hoe open deze is. De trap past prachtig bij de witte wanden, ook de blanke houten treden matchen met de kleuren van de woonkamer. Zo wordt er door middel van dit uitgesproken kleurenschema wordt een ingetogen, duidelijke structuur gecreëerd. De trap neemt ons mee naar boven, daar vinden we de slaapkamers en de badkamer.

Eenvoud

De looks van deze badkamer zijn eenvoudig en supermooi. In de ochtend of avond voel jij je helemaal op en top in deze kamer. Het toilet en de wasgelegenheid zijn van elkaar gescheiden, zo wordt de privacy gewaarborgd. Voor het ontwerp is een minimalistische ontwerptaal gekozen, die we eigenlijk in alle ruimtes tegenkomen. We kunnen dus wel spreken over een woning met een bijzondere visuele eenheid. Des te meer bijzonder als we het interieur met de gevel vergelijken. We zien natuurlijk een wereld van verschil tussen die twee. Meer mooie ideeën voor je badkamer kun je hier vinden.

Buitenruimte

Van binnen naar buiten. Hebben we te veel gezegd? De buitenkant heeft ondanks zijn landelijke vibe toch een minimalistische twist, maar deze is duidelijk anders dan het witte design dat we zojuist in de badkamer zagen. Deze delen van de woning ontmoeten elkaar in een ingetogen kleurenschema en ontwerptrant. Deze buitenruimte is vrij simpel qua opzet, maar juist daardoor heeft deze een unieke visualiteit. De schuurtjes links en rechts matchen mooi met de deuren voor de ramen. Deze laatste geven de woning echt de looks van een graanschuur! Meer mooie ideeën voor je buitenruimte kun je hier aantreffen!

Afscheid

We nemen afscheid van de woning op het schiereiland. Ze hebben ons laten zien dat ook in de moderne tijd zeer sfeervol en landelijk gebouwd kan worden, zonder het moderne comfort in de weg te staan. De landelijke en minimalistische stijl gaan in deze prachtwoning heel goed samen en vormen in feite een nieuwe stijl die in de toekomst zeker navolging zal krijgen. Wij zijn onder de indruk! Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends en woonideeën. 

Verse groente uit eigen kas, wie kan daar nu op tegen zijn? Klik hier voor de ins en outs!

Woon jij ook graag op het platteland, of ben je meer een stadsmens? Laat het weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!