Prachtige industriële ruimte als appartement | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Prachtige industriële ruimte als appartement

Johan van Dijk Johan van Dijk
Eclectische eetkamers van Alex Gasca, architects. Eclectisch
Loading admin actions …

Bij sommige gebouwen is het zonde om bij een verbouwing tot woonhuis of appartement de oude details weg te werken. Neem nou een oud fabriekspand of een oud pakhuis. Mooie industriële details kunnen ook aan een woning heel veel extra sfeer geven. Het appartement dat we nu onder de loep gaan nemen is zo’n geval. Architect Alex Gasca heeft er voor gezorgd dat een fraai oud pakhuis een tweede leven als appartement heeft gekregen. Een bijzondere witte omgeving die sterk aan een loft doet denken is het resultaat. Neem met homify een kijkje in Barcelona bij deze prachtige industriële ruimte.

Industrieel en minimalistisch

We presenteren je een heerlijk eclectisch plaatje: industriële en minimalistische elementen voeren hier de boventoon. Voeg daar nog wat landelijke en oosterse tintjes bij en je krijgt een zeer ruim en ontspannen sfeer. Vooral het mooie gegolfde plafond trekt onze aandacht. Je zou er toch ook niet aan moeten denken dat dit authentieke element weggewerkt zou zijn met een ‘saai’ wit en strak plafond. Juist het plafond zorgt dat de inrichting verder vrij minimalistisch kan zijn.

Eenvoudige keuken

In een omgeving als deze volstaat een eenvoudige, maar zeer ruime keuken. Er is gekozen voor een open keuken, maar door gebruik te maken van een witte vloer ontstaat een aparte ruimte binnen de woonkamer. En ook al heeft dit pand een gedeeltelijke oorsprong die niets met wonen te maken heeft, er zijn meer dan voldoende ramen aanwezig voor een heerlijke lichtinval. En ook de zeer eenvoudige bar heeft een allure: zo leuk kan iets simpels zijn!

Badkamer en suite

Een beetje extra allure krijgt deze woning door de badkamer en slaapkamer en suite. Een charmante oplossing die wederom laat zien hoe aantrekkelijk eenvoud kan zijn. De slaapkamer kenmerkt zich namelijk ook door een zeer minimalistische inrichting. Maar juist door de afwerking (kijk maar naar de lijsten rond de deuren en de deuren zelf) en door een leuke accessoire als een ouderwets handdoekrekje heeft deze ruimte heel veel sfeer.

Eclectisch plaatje

Een foto uit de badkamer zelf levert een ronduit eclectisch plaatje op! Laten we beginnen met de prachtige klassieke stoel. De mooi egale rode bekleding geeft die stoel weer een klein modern randje. Zeer modern is ook zeker de wastafel, maar het landelijk aandoende behang en een vaasje met bloemen brengen weer een evenwicht in het geheel. Je kunt door de spiegel (afgezien van de camera die met de zelfontspanner deze foto heeft gemaakt) ook nog net de douchecabine zien.

Oud en nieuw

In het appartement is duidelijk een onderscheid te zien tussen oude en nieuwe elementen. Vanuit dit perspectief is dat heel erg goed zichtbaar. Deze combinatie zorgt vooral voor een heel fris en ook nieuw gevoel. Het past prima bij een nieuwe start van een oud pand.

Meer authentieke details

Dit appartement laat nog meer authentieke details zien. Dit gedeelte heeft waarschijnlijk altijd al een functie als woonhuis gehad en de prachtige balustrade van het balkon geeft ook binnen heel veel extra sfeer. Dit geldt ook zeker voor de oude radiator. In het zonnige Barcelona zal die niet zo vaak warmte af hoeven te geven, maar op een koude dag is het geen straf om hier lekker met een boek bij de kachel te gaan zitten!

Een mooi geheel

Als je de balans op gaat maken van dit project dan kun je niet anders dan zeggen dat er sprake is van een mooi geheel. Een uitgebalanceerde inrichting die geïnspireerd is op hele uiteenlopende stijlen. En het doet vooral zo heerlijk ruim aan! Ideaal in een grote stad om zo’n lekkere ontspannen plek als deze te hebben.

Krijg je geen genoeg van creatief verbouwde appartementen in grote steden? Dit project zal je dan ook zeker aanspreken.

Hoe zou jij een ruimte als deze inrichten? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!