Futuristisch bakstenen huis met strak interieur

TILL BEHNE TILL BEHNE
L house, aandd architecture and design lab. aandd architecture and design lab. Moderne huizen
Loading admin actions …

Het is een veelvoorkomend dilemma in de architectuur vandaag de dag. Hoe ontwerp je een origineel huis zonder dat je de plank misslaat. Futuristische vormen kunnen in sommige gevallen een averechts effect hebben. Gelukkig verstaan de architecten van AandD Architecture and Design Lab. hun vak en pakt het bij dit futuristische bakstenen huis goed uit. Baksteen is een bijzonder duurzaam materiaal dat een heuse comeback maakt. En dat is niet voor niets. Het geeft een huis een stoere robuuste uitstraling en als het gecombineerd wordt met de juiste materialen oogt het zeer modern en strak.

Eerste indruk

De eerste indruk van een huis is uiterst belangrijk. En dat zit hier duidelijk wel goed. Vanaf de straat bezien heeft het huis een spannende opbouw met verschillende dieptes, lijnen, vormen en materiaal. En de landelijke achtergrond is een aangenaam contrast met dit futuristische bouwwerk.

Compositie

Vanuit een andere hoek zie je dat het huis een bijzondere compositie heeft. De achtergrond is weliswaar iets minder schilderachtig, maar dit huis springt er nog steeds uit. De kleur van de baksteen gaat mooi samen met het groen van de beplanting. Ook hier zien we weer veel diepte en de bijzondere vorm doet een beetje denken aan het Opera House in Sydney. Overigens is baksteen niet alleen fraai aan de buitenkant. In dit Ideabook lees je alles over een bakstenen muur in je huis.

Aanbouw

Aan de zijkant van het huis zien we hoe op speelse wijze gebruik wordt gemaakt van de ruimte. Deze aanbouw is onderdeel van bestaande ruimtes maar zorgt wel voor een spannend visueel effect. Ook de verlichting is van belang. Hier is gekozen voor verlichting op strategische plekken waardoor het huis optimaal belicht wordt en dus ook ’s avonds een feest is om naar te kijken.

Modern interieur

Als we een kijkje nemen in het huis, zien we een zeer strak en modern interieur. Het is een zeer open ruimte – keuken, woon- en eetkamer staan direct met elkaar in verbinding – die vrij minimalistisch is ingericht. Er is gebruik gemaakt van tijdloze kleuren als wit, zwart en grijs. Hier en daar zien we gelukkig nog wel een klein kleuraccentje.

Uitzicht

Het uitzicht naar achteren toe is fenomenaal. Je zit letterlijk midden in de ongerepte natuur. Een fraai contrast met de strakke en moderne inrichting. Daarbij is gekozen voor een mix van verschillende stijlen. Zo oogt de tafel vrij retro, de lamp erboven is industrieel, de stoelen en divan modern en de houtkachel geeft een landelijke touch aan het geheel. De kleuraccenten zorgen voor een vrolijke noot en positieve energie.

Werkkamer

De eigenaren van dit huis werken veel vanuit huis en dus was een kantoor van groot belang. Ook hier zien we een mix van stijlen. Het industriële van het beton, de designmeubels en het warme van de houten parketvloer. De grote schuifdeur zorgt niet alleen voor veel daglicht maar kan ook lekker openstaan bij mooi weer of je zet even een stap naar buiten als je te lang naar het scherm van de computer hebt gestaard. Andere fijne werkkamers kan je hier bekijken.

Trappenhuis

Dit trappenhuis is absoluut een genot om naar te kijken. Witten muren in combinatie met (licht) hout is vrijwel altijd een succes, maar hier pakt het bijzonder goed uit. De industriële deur en kozijnen maken het plaatje helemaal af. En let ook op de uitsparingen in de muur aan de rechterkant. Soms functioneel en soms puur visueel maar als geheel heel interessant om naar te kijken.

Slaapkamer

De slaapkamer is door het gebruik van lichte kleuren en de grote ramen zeer licht. Het uitzicht door de bijzonder gevormde ramen is fraai en het ontstane lijnenspel past perfect bij dit futuristische huis. Grappig detail is het kunstwerk boven het bed dat een vergelijkbaar lijnenspel vertoond.

Wil je ook zo'n futuristisch huis laten bouwen? Deze professionals weten hoe.

Wat vind je van dit futuristische huis? Laat hieronder je comment achter.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!