Van jaren '60 woning naar moderne parel!

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

We kunnen dit project als volgt samenvatten. Een fraai huis dat zich in een goede staat bevond, met de hulp van architectenbureau Ornella Lenci Arquitetura wist men echter het volledige potentieel van deze woning te benutten. Zowel binnen als buiten werden aangepakt. Het bijgebouw werd gesloopt en op die plek verrees een zwembad. Professionele designers en interieurontwerpers werden ingeschakeld voor de inrichting van de woning. Het resultaat daarvan gaan we hieronder aan jullie laten zien!

De oude voorgevel

De oude façade doet ons denken aan de architectuur uit de jaren '60. Op de begane grond treffen we een donker en gesloten volume aan. Daarboven op ligt de eerste verdieping, afgewerkt in het wit en voorzien van een balkon. 

De nieuwe façade

De nieuwe gevel vormt de rechthoekige vorm van de eerste verdieping, de openingen werden hoger aangebracht zodat zonlicht de woning gemakkelijker weet te bereiken. De nieuwe vensters zijn daarnaast groter dan de oorspronkelijke vensters, waardoor de gevel zich meer richting de omgeving weet te openen.  

Oude woonkamer

De oude woonkamer verraadt een nobel verleden. Getuige bijvoorbeeld de marmeren trap. Daarentegen oogt de ruimte leeg en gedateerd. Kortom, een ruimte met veel potentie.

Nieuwe woonkamer

De nieuwe woonkamer werd voorzien van een sierlijke houten vloer, die onmiddellijk veel warmte toevoegt aan de kamer. Er werd veel aandacht besteedt aan de belichting, let bijvoorbeeld op de spotjes rechtsachter en de sierlijke kroonluchter die boven de tafel hangt. De woonkamer en eethoek liggen in elkaars verlengde en liggen op de route naar de tuin. Een harmonieuze en subtiele overgang.

De oude keuken

De oude keuken straalde weinig sfeer uit. Op dit beeld treffen we een oubollig en gedateerd interieur aan. Tussen de verschillende elementen ontdekken we weinig samenhang en de motieven en kleursamenstelling van de keuken maken ons ook niet bepaald vrolijk. 

De nieuwe keuken

De nieuwe keuken werd niet alleen grondig gerenoveerd en heringedeeld, ook werd deze nauwer betrokken bij de overige vertrekken van de woning. Zo vormen de woonkamer en de keuken nu een beter geheel. 

De oude badkamer

Ook in de oude badkamer leek het alsof de tijd had stilgestaan. Welhaast alsof we ons in het oude huis van onze grootouders bevinden. 

Nieuwe badkamer

Het eerste wat ons opvalt in de nieuwe badkamer is het nieuwe kleurenschema. Roze en beige zijn vervangen voor een meer eigentijdse grijsblauwe wand. De gerenoveerde badkamer is nu voorzien van een moderne wastafel en beschikt over een bad dat voldoet aan de eisen die we tegenwoordig aan sanitair stellen. 

De oude voortuin

De tuin was een belangrijk onderdeel van de woning. Hier heeft men de ruimte om te genieten van de buitenlucht en om samen te komen. Waar het hier aan ontbrak was een goede overgang tussen binnen en buiten. Tegelijkertijd oogde de indeling van de tuin nogal rommelig. 

Nieuwe voortuin

Door de nieuwe ingang loopt de tuin nu vloeiend over in de woonkamer. De nieuwe beplanting zorgt ervoor dat de tuin een stuk logischer aanvoelt. Verschillende gebieden zijn nu te onderscheiden. Voor meer foto's van dit project en overige informatie kunt u terecht op het homify-profiel van Ornella Lenci Arquitetura.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!